Dodaj do ulubionych

Prezenty dziecięce, hity i kity ;)

25.12.13, 08:45
U nas kitem w pewnym sensie okazała się jedna rybka Robofish sad Jednemu synowi działa a druga jest zdechła. Tak samo zdalnie sterowany samochód, świecący i dziwnie jeżdżący (od rodziny) , w którym po 5 minutach zepsuło się jedno kółko uncertain
Hitem są tory dla kulek, już się bawią smile
Gry się podobają.
Córka 12l - książkami zachwycona, dostała też grę (od rodziny) , w której trzeba projektować trasy dla pociągów, autobusów itd. Też okazała się hitem ale dla... 8,5 letniego, młodszego brata big_grin
Obserwuj wątek
    • reggaeemama Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 09:08
      hity :gra angry birds,robofish
      kity:książki,puzzle (nawet nie spojrzał)

córka hity:srebrny łańcuszek z kuleczkami,koszulka I ♥ mustache,i robofish brata big_grin,kasa (zbiera na smartfona)
      kit:książka
      • alojw Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 09:14
        chłopiec 9 lat hity: lego technic, fifa 14, pościel fc barcelona, puzzle polska, kitów brak
        dziewczynka 3 latka hity: drewniany tort goki, puzzle, stempelki, kolejka my little pony
        kity: samochód barbie i lalka barbie.
    • grecz Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 09:24
      proszę, napisz, jak nazywa się ta gra?

heca7 napisała:

> Córka 12l - książkami zachwycona, dostała też grę (od rodziny) , w której trzeb
      > a projektować trasy dla pociągów, autobusów itd. Też okazała się hitem ale dla.
      > .. 8,5 letniego, młodszego brata big_grin
      • kropkaa17 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 09:45
        Roczna córa hitem jest wszystko: duplo, książeczki, drewniana układanka. Kitów brak.
        3-latek: hit serwis do herbaty Wader, hitem i kitem jednocześnie są puzzle trójwymiarowe, młody ciągle chce układać ale ciężko się łączą. No i hit to tablica dwustronna...którą dostał kuzyn wink
        • kasiadove Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 10:15
          3latka - HITY - ogromna pluszowa świnka Peppa, poduszka ze świnką Peppą, puzzle i memory z Peppą i Dorą, świecący kucyk Filly, kotek Blissa (dla mnie kit, dobrze że kupiony w promocji Merlina za 3 dychy), kredki z kucykami Pony.
          Kit - nie wiem czy kit, ale na razie bez większego zainteresowania książki o Nudzimisiach.

8latka- HITY- puzzle z końmi, książki (album o koniach, powieści zakupione w Znaku, Hobbit) i poradnik Perfekcyjna nastolatka - od teściowej - całkiem fajny poradnik dla 7-10 latek.Trochę dziecinny ale sprawił radość piesek Cekin (opinia jw) i kucyk Filly czarodziejka - od ulubionego wujka.

Kity - bluzka, gra super matematyk (nie jest fanką matmy wink )

Mieszane uczucia - model człowieka Clementoni - jeszcze nie złożony ale spodziewałam sie po pudełku i cenie wink czegoś większego wink
      • heca7 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 10:09
        To gra komputerowa. Symulator komunikacji miejskiej wink
        • katka761 Heca 25.12.13, 12:25
          a to muszę tę grę oblukać - u nas w ciągłym użyciu jest symulator pociągów smile ostatnio spalinówką syn mnie wiózł ze Śląska nad morze tongue_out

u nas hit: gra lego city alarm, lego ninjago
          kit: puzzle - póki co nietknięte leżą.

• grecz Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 26.12.13, 11:23
          To pewnie mój prawie 7-letni bratanek zapewne już ma wink Jest wielkim fanem autobusów i pociągów..Wielkim wink
      • koralik12 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 26.12.13, 07:03
        ta gra to "symulator pociągu"?
    • zana781 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 11:22
      Corka lart 8
      hity- hulajnoga oxelo 5, gra BYLO SOBIE ZYCIE, no i kasa

NEUTRALNIE-plecak i cialo ludzkie clementoni-nie jest zle, ale szalu nie robi.

jaKo takich zabawek corka nie chciala bo jak twierdzi wyrosla.
    • lucyjkama Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 11:55
      Nie sądzicie, że to trochę za wcześnie żeby ocenić czy coś jest kitem czy hitem.?
      Syn dostał 3 gry planszowe, jeszcze nie rozpakowal więc niby kit a ja wiem że będą hiciorami bo znam syna i wiem co go kręci.
      Córka cały wieczór bawiła się laleczką pony bo strasznie chciała ją mieć. A ja wiem,że to zabawka na chwilę jak 50 innych laleczek które ma w pudle.
      • eo_n Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 12:06
        U nas np. z książkami zawsze jest tak, że są niby niezauważone, a potem przynoszone do czytania, jak już inne prezenty zostaną obejrzane dokładnie. Nawet tłumaczę to czasem ofiarodawcom, bo mogliby odnieść mylne wrażenie.
        Gry też jeszcze nie wypróbowane. Puzzle czekają na wspólne złożenie - też jeszcze nie miałam czasu, podobnie jak lego friends.
        Absolutnym hitem jest tekturowy duży domek do kolorowania i pastele olejowe, które dałam w komplecie.
        Pomalowany też został pet shop (taki większy, specjalny do ozdabiania).
        Wiatrak filly też zaraz poszedł w ruch.
        Kitów brak smile

A... córka 4,8.
      • kasina7 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 26.12.13, 14:33
        Też tak uważam
    • listopadowka2008bis Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 12:57
      Tak na świeżo, to kitem okazało się wszystko poza lego i słodyczy wink kity - książka 'przepisy mikołajka', kubki mikołajka (mino, ze wielkim fanem jest), gra ' zgadnij kto to'. Z lego dostał rakiete kosmiczną, śmieciarkę i jakis pojazd z chima. Właśnie to chima było wymarzone i od wczoraj jest układane, przekładane etc.
      Jeszcze wiem,że dostanie filmy minionki- był w kinie i był zachwycony, wiec moze byc hit.
      Syn- 5 lat.
    • princessa.of.persia Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 16:24
      Corka3,5 - wyczekana barbie maripoza i princessa celestia gadajaca
      Synek 1,5- statek piracki jakea i ukradziony od siostry zestaw do herbatki dla lalek. Latal caly wieczorz tymi filizankami i kazdemu przynosil herbatkesmile
    • natalek79 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 18:39
      o niektórych rzeczach jeszcze się ciężko wypowiedzieć, bo dla mnie żeby coś określić mianem hit/kit musi minąć trochę dłużej niż doba wink Ale patrząc ogólnie i na wczorajsze prezenty i na mikołajkowe, to:
      3,5 latek - kitem jest tylko tablet Smily (?) dostał od cioci a jest to zabawka dla zdecydowanie starszego dziecka, zwłaszcza że on użytkuje prawdziwy tablet, hity to wszelkie puzzle, ogrom książek, spadające małpki mattel od wczoraj w użyciu na okrągło, a uciekające świnki niemal codziennie od 6.12, drewniany most zwodzony do drewnianych torów, kolejna maskotka angry, czu-czu, lego, ech nie spamiętam wszystkiego

10-latek - same hity: wyczekana fifa 14, sekrety elektroniki, gra planszowa osada (często wyjmowana od 6.12 chociaż czasochłonna), kilka brakujących części serii Pas Deltory, gra logix, lego, no może kitem nazwałby piżamy od cioci, która kupuje tylko "coś praktycznego i taniego", ale on jakoś nie zwrócił uwagi nawet przy natłoku innych "fajności"

12-latka - z kitów zestaw z modelem człowieka i stetoskopem Clementoni (dobrze że w sporej promocji w tesco), reszta hity: kolczyki i zawieszki charms Apart, kosmetyki, firmowe koszulki, portfel "ze znaczkiem wink" gra IQ Twist, gra kamuflaż, książki w ogromnej ilości
    • afro.ninja Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 18:42
      Furby dla trzylatki bardzo sie spodobal, mala sie nim bawi nosi go ze soba.
      Ksiazki tez ja bardzo ucieszyly.

Kit to jak dla mnie barbie dla trzylatki, schowalam do szafy, zanim zdazyla odpakowac, w ogole nie zwrocila na nia uwagi.

Mam takie postanowienie, ze sprobuje w nastepne swieta kupic dla dziecka tylko zabawki handmade i ksiazki.

Z prezentow dla innych, to kupilam szlafrok dla siedmiolatki i bardzo sie dziecku spodobal, wiec czasami i z takich prezentow mozna sie bardzo cieszyc nawet bedac dzieckiem. wink
    • saszanasza Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 19:05
      U nas hitem okazało się to: merlin.pl/Szkicownik-My-Little-Pony_Famosa/browse/product/206,1289306.html . Moja 5,5 latka stwierdziła nawet, że to lepszy prezent niż ten który dostała na mikołajki: merlin.pl/My-Little-Pony-Ksiezniczka-Cadence_Hasbro/browse/product/206,1115552.html
      Hitem okazała się także wyklejanka - szkatułka orb factory. Córka stwierdziła że ma super magiczne książki (3D): www.matras.pl/przygody-pinokia.html i aros.pl/ksiazka/alicja-w-krainie-czarow-7

Właściwie nie mamy kitów bo każdy prezent córkę zainteresował, oprócz gry, ale w tą jeszcze nie graliśmy, więc nie wiadomo czy się spodoba czy nie.
    • emi28 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 20:15
      Pięciolatka hity: Wieża kucyków Filly, lalka my little pony rarity, gra wyścig żółwi. Kity: pozostałe lalki my little pony, znikopis.

Trzynastolatek: dostał pieniądze, ukochane książki z serii Zwiadowcy i bluzę, która bardzo chciał-więc same hity.
    • kornnella Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 21:03
      U nas było niewiele. Lego pociąg sama nie wiem jak ocenić, bo niby syn lat 6 zbudował od pierwszego do ostatniego klocka sam i był mega szczęsliwy. Za to dałam ciała i mamy za mało baterii i nie jeździ a na otwarcie sklepu trzeba poczekać. Po zbudowaniu torów z zestawu z pociągiem plus zestaw torów extra dokupiony chyba będziemy rozbudować temat może o pociąg towarowy i świnka skarbonka mocno zbiednieje wink
      Gra angry birds mega hit. Zajęła 4 dzieci na cały dzisiejszy dzień. Bardzo byliśmy szczęśliwi wink
      Słuchawki na razie leża, ale sie przydadzą bo syn potrzebował
      • katka761 Kornnella 25.12.13, 21:38
        a który zestaw macie? mój siedmiolatek długo chciał legowy pociąg, ale teraz wyraźnie mówi, że chce prawdziwe tory.
        • kornnella Re: Kornnella 26.12.13, 12:04
          Mamy ten z promocji amazonowej
          www.amazon.co.uk/LEGO-City-7938-Passenger-Train/dp/B003A2JCQ8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1388055698&sr=8-1&keywords=lego+train
          plus tory
          www.amazon.co.uk/LEGO-City-7499-Flexible-Tracks/dp/B0042HOU1W/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1388055698&sr=8-2&keywords=lego+train
          tylko cena była przez pół
          Akurat w torach jest mało budowania. Skladają się jak normalne tzn kilkanaście elementów. Pociąg i peron buduje się "od zera"
          • verika Re: Kornnella 28.12.13, 09:05
            smile smile smile U nas był identyczny prezent, ale od mikołaja, teraz marzeniem syna jest żółty pociąg, swoją drogą już kupiony z okazji świetnej ceny, tylko czeka na okazje aby go podarować.....
            • kornnella Re: Kornnella 31.12.13, 11:45
              Nawet mi nie przypominaj...maż ma teraz absolutny masthew czyli żółty pociąg plus ze 2-3 opakowania dodatkowych torów big_grin Już mi nawet nr przygotował, chce zeby pociągi jeździły przez dwa pokoje.

Swoją drogą fajnie jeździ ten pociąg, podoba mi się zwłaszcza taki lekki gong(dżwięk) jak rusza.
              • katka761 Re: Kornnella 02.01.14, 21:38
                a tak na marginesie tongue_out będą dwa nowe pociągi lego w 2014r. smile
          • katka761 Re: Kornnella 30.12.13, 22:44
            u nas zamówiony 3677 lub ewentualnie 7939. najbardziej chciałby mieć krokodylka 7898.
    • inia25 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 21:37
      Absolutny hit u 5 i 10 łatki
      https://www.top-model.myewebsite.com/img/mid/38/top-model-make-up.jpg
      • alexalexa Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 21:42
        3,5 latek - hit: zamek warowny rycerza andrzeja (ciągle w użyciu od wczoraj), książki z serii "bolek i lolek" (jedna już przeczytana), kolejna robofish (tym razem z biedry z siatką), hot wheels'y, gra logiczna. kitów nie stwierdzono

roczna córa - same hity tylko jej i brata (jakby dostała słoik z dziurami plus guziki do wkładania pewnie też by się cieszyła, ot taki fajny egzemplarz)
        • miwusia1977 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 25.12.13, 23:09
          u naszego 3,9 latka ten zamek tez jest wielkim hitem ( zreszta bardzo wyczekanym) Do tego Ogr i maszyna bojowa w ciaglym uzyciu.Na Mikolaja syn dostal smoka z Imaginextu i do dzis sie nim bawi. Zabawki byly wyczekane, wyrysowane ( w liscie do dzieciatka) i stad pewnie trafione. Jedynie na ciastoline nie spojzal ( nie bylo jej na liscie)
          • puellae_2007 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 26.12.13, 08:48
            U mojego syna (w styczniu 5 lat) Zamek i części do niego jest megahitem. Najpierw dostał smoka, bawił się nim u kolegi i myślałam, że to fanaberia będzie, ale okazało się, że nie była to chwilowa fascynacja. Potem był zamek, maszyny bojowe, rycerze i ich zwierzęta - brakuje nam tylko wilka bo nigdzie nie mogę znaleźć - za to mam do sprzedania rycerza z orłem i rycerza z lwem bo w rozpędzie zamówiłam i w smyku i kupiłam w sklepie (zorientowaliśmy się pakując prezenty choinkowe). Teraz na urodziny dostanie nowość do Zamku - Wieżę Czarnoksiężnika.
            • blizniaki14 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 26.12.13, 09:21
              U nas 8 latek hit tongue_outuzzle Przestrzenne New York (trochę trudne, ale dzielnie razem składają, marzył o nich), Książka magiczne drzewo gra (kocha całą serię), książka o Odkrywcach (uwielbia geografię), gra na kintecta sports2, bardzo ucieszył się też z nowego fajnego piórnika. Ciuszki też mu się podobają. Najmniejsze zainteresowanie grą logiczną o Robotach, jakaś łatwa jest chyba dla niego wink

6 latek najbardziej zachwycony Lego Laval Chima (marzył), równie fajne książka Tajemnica Pływalni, piórnik do szkoły z angry birds (idzie we wrześniu), rewelacja Star wars na x boxa, zachwycony bluzką z Jodą (star wars), dość przeciętna gra Samoloty z trefla, ale gramy wink

6 latka zachwycona małym pacynkowym teatrzykiem z Ikei (marzyła o tetarzyku), syrenką ze świecącym ogonem, będzie towarzyszką kąpieli, książka z serii o pieskach i kotkach Holly Web, piórnikiem z Nici z osiołkami (samej mi się bardzo podobawink), piękną piżamką z C&A, od razu musiała w niej spać, bluzą z kotkiem i brokatem (dla małej strojnisi), kolczykami świątecznymi, a jest jeszcze gra Pan tu nie stał (dopiero dziś zagramy) i Gra na x boxa o Disneylandzie, fajna, ale mamy wersję angielską i to młodej przeszkadza, a tak kocha Disneya

Ogólnie moje dzieci cieszą się z wszystkiego i większych kitów nie było smile
            • alexalexa Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 26.12.13, 09:28
              a jakie to te zwierzęta? teraz na wyrzedaży w smyk.com wieża czarnoksiężnika w fajnej cenie, no i machina bojowa za 37,50 (boszeee, po świętach, a ja już kupujęsmile)
              • miwusia1977 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 26.12.13, 12:46
                Tez jestem ciekawa tych zwierzat. A jaka cena wierzy byla w Smyku? Nam sie ja za 80zl udalo kupic..
                • alexalexa Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 26.12.13, 12:54
                  www.smyk.com/fisher-price-imaginext-wieza-czarnoksieznika,p1079639843,zabawki-gry-dla-dzieci-p
                  • alexalexa Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 26.12.13, 12:55
                    www.smyk.com/fisher-price-imaginext-machiny-bojowe-taran-zestaw,p1062140165,zabawki-gry-dla-dzieci-p?reko=quartic a tu maszyny bojowe
                    • gosjana Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 26.12.13, 14:21
                      U nas kitów nie było, prezenty trafione, największym hitem okazała się gra Katamino, którą dostała córka, gra przechodziła z rąk do rąk, a nawet co niektórzy zarwali noc, tak dobrze się przy niej bawili, za rok chyba wszystkim dorosłym kupię po małej układance logicznej wink
                      Syn najbardziej ucieszył się z książek.
              • puellae_2007 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 26.12.13, 14:10
                w podobnej cenie kupiłam w realu wieżęsmile zwierzęta ja mam do sprzedania orła z rycerzem i lwa z rycerzem, a mamy jeszcze niebieskiego (złego) orła, konie dwa i brakuje nam właśnie wilka.
                • puellae_2007 rycerze i zwierzęta 26.12.13, 14:23
                  www.google.pl/search?q=imaginext+rycerze+i+zwierz%C4%99ta&client=firefox-a&hs=LBX&rls=org.mozilla:pl:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=oy28UuypJ6iP7Abgt4HgCw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1264&bih=613
                  • sonrisa06 Re: rycerze i zwierzęta 26.12.13, 14:41
                    Córka lat siedem i pół
                    hity: zdecydowanie na pierwszym miejscy Magic Jinn firmy Dumel oraz gry "Było sobie życie" i "wilki i owce", także lego zdobyło uznanie (jak zwykle) oraz kotek Daisy z Fur Real.
                    Reszta prezentów potraktowana obojętnie, dostała jeszcze koraliki na włosy, książki, audiobook, lalkę Equestria Fluttershy, pet shopy.

kity; największy kit to rybka robofish, która po prostu nie działa, oraz niestety Furby. Dostała na mikołaja, czyli już jakiś czas temu, bawiła się jeden dzień - a była to najbardziej upragniona przez nią zabawka.
                    • magda79pn Re: rycerze i zwierzęta 26.12.13, 20:39
                      a nie możecie tych rybek zwrócić/wymienić?

ja naszą mikołajową wymieniłam w Toysie na inną, bo woda do niej sie nalewała i nie chciała plywać, wymienili bez problemu, druga działa super smile

u nas kitem dla 1,5 roczniaka był tablet jakiś taki edukacyjny, dwujęzyczny ze smyka, po prostu nie chce go nawet wziąć do ręki sad

hitem: laufrad z Elmo, ledwie sięga paluszkami do ziemi, ale każe się ciągle wozić na nim smile do późnej wiosny będzie jak znalazł smile
                      oraz drewniana kolejka-układanka, którą układa się z klocków, jest tylko podwozie lokomotywy i wagoników, a resztę trzeba samemu ułożyć - bawi się nią przez większą część dnia smile

dla starszych chłopaków wszystko było hitem i ze wszystkiego są zadowoleni, pewnie dlatego, że dostali tylko 3 rzeczy, bo nie ma nas w domu, więc prezenty od rodziny dostaną za tydzień
                      smile

teraz dostali tablety 7", etui z klawiaturą do tych tabletów (cieszą się, że mają teraz małe laptopty) i małe Furby (rockers), jak dotąd się nie znudziły, karmią je i bawią się nimi od samej Wigilii smile

W domu raczej nie będzie kitów, bo starsi chłopcy dostaną od wujka kinect do zeszłorocznego x-boxa + grę, od drugiego wujka też grę, jakąś tam olimpiadę, też na kinect

a na małego czekają klocki duplo smile
    • eddzik Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 26.12.13, 22:15
      córka, półtora roku:
      u nas same hity, więc napiszę na na przyszłość, bo pewnie za rok będzie wątek co kupić dla malucha tongue_outtongue_out
      -stolik i krzesełko mammut IKEA, żałuje ze z jednym krzesłem, bo dziś kuzyn przyszedł i się zabijali o to krzesełko,
      -zestaw filiżanek i talerzyków zapakowane w walizkę, me to you, pijemy i jemy z tych cudów cała rodziną....
      - namiot z lidla, zajmuje pół pokoju, ale dzieciak włazi se tam, układa zabawki i jest ciszaaa i mam chwileee, wow, a nie byłam zadowolona jak do zmontowałam, zwracam honor darczyńcy
      -i zestaw do sprzątania wader, to chyba hit absolutny, dostałam paragon od babci, żebym sie nie obraziła, bo może to niegrzeczny prezent, ach te babcie, a dziecko lata z mopem i miotłą po mieszkaniu i wszystko sprząta
      -taki drewniany pociąg z klockami z lidka chyba zakupiony, mały, skromny, niepozorny a cieszy
      -paskudna lalka, podróbka barbie, brzydka, ochydna a paskuda z nia zasypia od 3 dni...
      -kula hula vtech z kubusiem, troche panel uszkadza, bo jest rzucana a nie turlana, ale w uzyciu

Póki co niezauważone
      - lego duplo duża farma, troche traktorem pojeździła i koniec
      -nocnik fisher price co jak kibel wygląda, nie mogę nic póki co powiedzieć, oprócz tego, że nie było w nim baterii a baterie w sklepach osiedlowych zniknęły w tempie ekspresowym, no i że ładny i solidny
      -książeczka z puzzlami
      -sanki... śniegu nie dali

kity
      - radyjko, cos tam gra, coś tam spiewa, ale nuuda
      - taki jakby konik ze smyka, co sie go miedzy nogi wkłada, inaczej głowa konia z kijem, zobaczymy potem, bo na razie dzieć tego nie ogarnia
      -szczeniaczek uczniaczek,
      - i piesek sambuś EPE, co bym sie nie spodziewała bo ona lubi pieski i to ze mna konsultowane i ooo.

boże ile ona dostała, nowy telewizor bym miała.
      -
    • miss_paradox Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 26.12.13, 23:05
      Moj syn 2l I 3 msc od babci dostal elementarz (?) Madra Glowka, ktora jest od lat 3 I strasznie jest glosna (nie ma regulatora glosnosci). Ja mialam w planach uczyc dzieco sylab, a on tu powoli mi litery zaczyna opanowywac, taki to hicior sie okazal tongue_out

www.smyk.com/smily-play-madra-glowka-elementarz-zabawka-edukacyjna,p1061867034,zabawki-gry-dla-dzieci-p?gclid=CNnij7HxzrsCFWITwwodM0MAcA&ef_id=UrxMQwAABHi9d5Yq:20131226215906:s
      Od Mikolaja zazyczyl sobie czkolade, ciastka i lody. Trzba bylo widziec syna szczescie na twarzy na widok tych wszystkich lakoci big_grin

• agnieszka77_11 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 26.12.13, 23:10
        A jak wymawia litery? Krótko? Tzn "b" czy "be", "g" czy "gie", "e" czy "ef"?
      • manala Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 26.12.13, 23:16
        Roczniak (14m) - hitem jest kuter rybacki Kiddieland (Dumel)
        kitem? nie wiem ale może kredki do wanny crayola (bo niestety je zjada...) ; )

Córka 5,5r - zachwycona Celestią Ślubną (nie wiem jak długo będzie ten zachwyt trwał ale fakt, faktem wszelkimi kucykami bawi się często i chętnie)
        Najnudniejszy prezent (według młodej) to mapa świata Dumel (ale właściwie jeszcze się nią dobrze nie pobawiliśmy - wyżej wymieniony roczniak nie dał...)
        Graliśmy dziś w Było sobie życie i się podobało. Carcassonne trochę mniej (musimy poznać zasady)
        Więcej okaże się za jakiś czas...
        • manala Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 26.12.13, 23:17
          a dużym kitem to jest mój tablet Pentagram (mężowi dołożyli do tel.)
          Lipa straszna - ogromne problemy z zasięgiem wifi : P
          • anulajc Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 31.12.13, 12:04
            To może coś jest popsute bo ja też mam ten tablet (pewnie ta sama promocja O) i jestem bardzo zadowolona. Tzn dzieciaki śmigają na nim ale wi-fi śmiga bez problemu.
    • scarlett74 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 27.12.13, 11:21
      U nas w większości prezenty trafione.Jedynym kitem ciuszki na 134-gdy nosi 110 ;-/ i gruby "pachnący" mazak po którym syn-alergik dostał ataku kaszlu.
      • sainiri Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 27.12.13, 11:44
        absolutny hit to układanka Edu-mal Europa, bawią się wszyscy razem (7,5, 5,5 i prawie 3 latka)
        • sylwina128 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 27.12.13, 13:53
          u nas kitów nie było, bo mikołaj przyniósł to co w liście. Ale największy hit 8 latka gra rummikub (dzięki dziewczyny za info o promocji na merlinie). 3 latka domek (puzzle drewniane przestrzenne).
    • cyber-szuja Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 27.12.13, 14:01
      U moich chłopaków same hity, bo wymarzone zestawy lego z żółwiami ninja i spidermenem. Trochę przykro zrobiło się młodszemu, kiedy okazało się, że w opakowaniu z hero faktory brakuje jednego klocka - do konstrukcji nogi, dali inny krótszy klocek. Ale napisałam już do serwisu lego prośbę o dosłanie zguby i liczę, że w styczniu podeślą.
    • beliska Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 28.12.13, 07:49
      Hity grudniowe mojej 5latki- lalka Anna z filmu Kraina lodu, lalki ever after high,
      książki Grzegorza Kasdepke, pościel z hello kitty.
      Kity-duży kucyk pony chodzący i gadający.
      • agnes783 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 28.12.13, 09:37
        Hity: lego creator 3 w 1, gry komputerowe: symulator pociągów i symulator farmy, puzzle 4D Paryż. Kity: warcaby i szachy 2 w 1wink
        • eo_n Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 28.12.13, 10:49
          Mnie się przypomniał kit (nie leżał pod choinkę, więc mi umknął wink ) - torebka-teatrzyk Filly. Sposób otwierania jest fatalny - trzeba po postu przycisnąć we właściwym miejscu, ale to miejsce nie jest oznaczone, ja robię to na wyczucie, ale córka (4,8) sobie nie radzi. Dobrze, że zapłaciłam za to 35 zł w merlinie, a nie 65 (np. w tesco widziałam w takiej cenie).
    • agni71 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 28.12.13, 22:11
      U nas hity największe to:

gry "Kolejka" i "Wsiąść do pociągu: Europa". Kolejkę, co prawda dostał mąż, ale dzieciom też się bardzo podoba i chętnie grają. Nawet 7,5-latka bardzo dobrze sobie radzi.

Trochę mniej udane gry to "Jungle Speed" i "Fauna". Ta ostatnia trochę zbyt statyczna i dzieci wkurzają się, ze znając dobrą odpowiedź, nie mogą jej zaznaczyć, jeśli nie są pierwszymi w kolejności... Ta pierwsza - trochę nudna, a liczyłam na większe emocje i lepszą zabawę.

Hitem jest też gra Kinect Sports.

Z zabawek ucieszyły zestawy Lego Friends, kolorowanki Top Model, pluszak YooHoo, kucyki Filly, filmy Monster High i Hotel Transylwania, a także z niezabawkowych - etui do tabletu.

Ksiązki również chyba trafione, przynajmniej te, które już zaczęły czytać: 7,5-latka zabrała się w pierwszej kolejności za "Szkołę kotów", 9,5-latka za "Dom tajemnic", a 11-latka za "Wojnę cukierkową".
      • ika_pop Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 28.12.13, 22:21
        u nas hity :6 latek:
        nr 1 furby angry birds telepods i angry birds jenga a także Jinn dumela, budzik lego Yoda, szachy star wars, wyspa i łódź playmobil
        dostał też transformersa, bardzo chciał ale jeszcze nie miał czasu się nim bawić

natomiast córka 16 mcy
        hit nr 1 little people zamek i stragan i autobus
        nr 2 pałac arielki lego duplo i lalka mali haba
        natomiast mniejsze zainteresowanie baby born podnieś mnie mamo i lalaloopsy

inne prezenty jeszcze nie przetestowane smile
    • kasiaczarnulka Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 31.12.13, 10:40
      u nas hit to karuzelka na łóżeczko z chicco dla chrześnicy z projektorem gwiazdek, które latają po całym pokoju i dla starszych dzieciaków gry komputerowe, a kit to mój sweter od męża hehehe
    • agnieszkallo Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 31.12.13, 12:14
      U prawie 7-latka hity:
      Lego 60014 - bo wymarzone, seria książek Magiczne Drzewo, gry Listonosz Trefl, Club 2%, Angry Birds firmy Mattel.
      Kit: Podróbka Angry Birds - niekonsultowane ze mną. Dzieć niby zadowolony, próbuje łączyć oba zestawy, ale ze względu na różnicę wielkości nie da się.
      Hity dla 1,5 rocznika lalka inteaktywna z Biedronki i klocki Playmobil 123 Duże Zoo, a kit łóżeczko dla lalki.
      Hity dla 14-latki - trylogia Numery, gra The Sims skok w przyszłość, buty Nike Air Max oraz siata słodyczy. Kitów nie było.
      Hity dla prawie 17-latka - bluza Urban City, buty Nike Air Max. Kitem jest płyta do słuchania
    • malgosia4242 Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 31.12.13, 12:31
      Na szczęście my takich prezentów w tym roku nie mamy, same trafione, bo rodzinka się wczesniej pytała, co dzieciaki potrzebują. wink
      • gosjana Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 31.12.13, 13:17
        Jeszcze dopiszę 2 gry, które pewnie znacie: Dobble i Słowostworki, myślę że na długo pozostaną u nas hitami, trzy pokolenia świetnie się przy tych grach bawią

• ivaz Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 31.12.13, 16:18
      Dla mojej prawie 5 latki, największy hit to magiczny jinn, potem kolejno lalki Equestria girl, domek Olivii - lego friends, gra super farmer.
      Totalny kit to lalka typu bobas, ale moja młoda nigdy nie bawiła się tego typu zabawkami.
    • koza_w_rajtuzach Re: Prezenty dziecięce, hity i kity ;) 01.01.14, 09:53
      U nas wszystkie prezenty okazały się być hitami wink).

Córka 8-letnia:
      klocki lego friends weterynarz i lego creator domek na drzewie (do tej pory nie miała żadnego lego) - bardzo przypadły jej do gustu, chyba lego creator nawet bardziej smile.
      Kulodrom - kupiłam jakiś najtańszy, bezfirmowy (ze względu na to, że sporo wydałam na prezenty, a ona chciała mieć taki tor), mimo tego fajnie z niego konstruuje.
      Oprócz tego mamy dwa prezenty za które jeszcze się nie zabrałyśmy, choć córce się podobają i na pewno będziemy z nich korzystać... Jeden to jest zestaw tkacki, po prostu jeszcze nie rozgryzłyśmy co i jak, a instrukcja jest po niemiecku wink, a druga to taka książeczka do tworzenia różnych domków. Mimo to wiemy, że te prezenty również są hitem wink).

Syn 5 lat dostał:
      Kręgle - w końcu nie ustawia na podłodze moich butelek z wodą i je strąca.
      Pistolet na piłki - służy jako strzelanie samo w sobie, ale przeważnie wykorzystuje go do strzelania w kręgle smile
      Pistolet na takie rzutki Nerf - tu nie jestem do końca zadowolona, choć syn tak. Pistolet zdecydowanie za mocno strzela, odbija się od ścian, potem jest problem ze znalezieniem rzutek, poza tym jak w kogoś "przypadkiem" trafi, to dość mocno się to czuje wink.
      Dawno temu w Mamoko - zachwycony jest tą książkąsmile.
      Zurg (postać z Toy Story) - cieszy się, bo marzył o nim... choć i był moment, że płakał, bo on chciał Zurga, który strzela kulkami (ciekawe skąd bym mu takiego wytrzasnęła), a ten strzela i owszem, ale hakiem ;P.

Ale największym hitem jest wspólny prezent, tablet wink), choć wzbudza też niezdrowe emocje, właśnie przez to, że jest wspólny.

Uffff, a teraz będą mieć urodziny ;P.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka