Dodaj do ulubionych

Ekspres BOSCH Tassimo TAS 2001

31.01.14, 18:07
Czy ktoś ma taki ekspres.
Myślę o zakupie ekspresu na kapsułki, a ten jest w promocji za 149 zł.
Kompletnie nie znam sie na ekspresach, jak to jest z kapsułkami do niego, czy są specjalne do każdego modelu, czy kupuje się jakiekolwiek ( jakieś neutralne).
Proszę również o poradę, gdzie zakupuje się takie kapsułki, żeby wyszły najtaniej.
Obserwuj wątek
    • wiosenna10 Re: Ekspres BOSCH Tassimo TAS 2001 31.01.14, 18:46
      podpinam się smile też zastanawiam się nad tassimo albo dolce gusto melody. Poproszę o opinię smile
      • agar2208 Re: Ekspres BOSCH Tassimo TAS 2001 31.01.14, 21:15
        Wyczytałam, ze podobno dolce gusto ma mlekow proszku, a tassimo skondensowane.
        Przeglądałam kapsułki i wydaje mi się, ze każdy model ma specjalne. Ale cenowo wydaja mi się drogie za 8 kapsułek około 21 zł. Czy gdzieś taniej je się kupuje???
        • patatajowa Re: Ekspres BOSCH Tassimo TAS 2001 01.02.14, 20:05
          Fakt.dolce gusto mleko w proszku,Tassimo płynne.kapsulki do jednego ekspresu nie będą pasować do innego.srednia cena za opakowanie jednej i drugiej firmy to 20 zł,w zależności od promocji/sklepu/rodzaju kawy moze być od 17 do dzwdziestu kilku.ja kupuje czasem wieksza ilość przez net.kazde opakowanie dolce ma 16 kapsułek pojedynczych lub podwojnych.lepiej najpierw spróbować na degustacji która kawa bardziej smakuje a potem kupić taki ekspres.
          I fakt kawa jest słabsza ,na pewno nie jest mocna jak z ekspresu czy sypana.
      • agus-ka Re: Ekspres BOSCH Tassimo TAS 2001 01.02.14, 17:44
        mam ten ekspres i wg mnie jest ok. Kawa smaczna, raczej delikatna niż mocna. Dla córki kupuję milkę i mała bardzo ją lubi. Za to facet narzeka, ze kawa za słaba.
        Najtańsze kawy widziałam w auchan po 17 i 18 zł. Nie wiem czy to była proocja czy to ich stała cena.
    • ewik74 Re: Ekspres BOSCH Tassimo TAS 2001 01.02.14, 17:16
      Mam Tassimo od jakiegoś roku. Kapsułki trzeba kupować specjalne do tego modelu gdyż expres sczytuje kod. Koszt w zależności od sklepu. Aktualnie najtańsze ma Auchan, kiedyś też Carrefour. W Tesco o dziwo drożej!Bardzo dobra cena za paczkę kapsułek to około 16zł ale trzeba polować. Z reguły są po 19-21zł. Kapsułki są pakowane po 8 szt (np. Latte czy Caramel) lub 16 . W sumie nie sprawdzałam w necie - moze to zaraz zrobię smile
      • asu1981waw Re: Ekspres BOSCH Tassimo TAS 2001 01.02.14, 22:47
        Ja mam i sobie chwalę.
        Espresso nie jest słabe.
        Milkę uwielbia mój mały.
        Nie piłam z dolce gusto, ale koleżanka mówi, że z tassimo latte jest lepsza właśnie przez mleko skondensowane.
        Najtańsze kapsułki widziałam w leclercu.
        • agar2208 Re: Ekspres BOSCH Tassimo TAS 2001 01.02.14, 23:01
          Wielkie Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
          Chyba się skuszę.
          • faszyrka Re: Ekspres BOSCH Tassimo TAS 2001 02.02.14, 10:27
            Ja może dorzucę jeszcze jedną uwagę, może Wam nie namieszam, a pomogę przy wyborze?smile Tassimo to po prostu Jacobs a Dolce Gusto - Nescafe. Są ludzie, którzy nie lubią Jacobsa i wtedy decydują się na Dolce Gusto. Ja mam Dolce Gusto i można sobie wybierać słabsze lub mocniejsze kawy (np. Cortado jest fajną, dość mocną kawą, Espresso jest mocne, jeśli zrobi się z odpowiedniej ilości wody).
            Przy wyborze ekspresu zwróćcie uwagę czy są automatyczne czy ręczne. Ja mam taki ręczny, tzn. ręcznie odmierza się ilość wody, którą ekspres przelewa przez kapsułki - przesuwasz dźwignię i woda się leje, przesuwasz znów - przestaje. W zasadzie trzeba cały czas przy tym stać, żeby nie przelać za dużo. Wyćwiczyło mnie to na imprezie, gdy musiałam zrobić 12 kaw... Nie planowałam stania przy ekspresie przez pół godziny.
          • agus-ka Re: Ekspres BOSCH Tassimo TAS 2001 02.02.14, 13:54
            zobacz na allegro, chyba jest jeszcze taniej. Rzuciło mi się dziś w oczy jak szukałam kawy.
            • lovisa10 Re: Ekspres BOSCH Tassimo TAS 2001 02.02.14, 21:05
              A mnie zastanawia jedno czy ilość bar (barów?) ma tu znaczenie? Dolce Gusto - 15, Tassimo tylko 3...
              Ja akurat mam Dolce Gusto, jestem zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka