Dodaj do ulubionych

ile macie LEGO DUPLO?

05.12.14, 05:33
Pytam tak z ciekawości bo nie wiem czy nie rozpędzilam się z zakupami. Ale to tak wciąga...Zwłaszcza teraz jak można kupić taniej o 20zł....
Kupuję oczywiście używane ale to i tak tanie nie jest niestetysad
Starszy syn mial ok 350 klocków podstawowych plus zestaw z zamkiem i rycerzami. I to zostało
Młodszemu synkowi w ostatnim czasie dokupiłam kolejne ale już konkretne czyli jakieś superdlugie klocki, płytki mniejsze ob większe i inne klocki tematyczne, ludzki, mostki itd. W sumie to ok. 150 klocków.
Czy to nie za dużo????
I jeszcze mi się chcewink
Obserwuj wątek
    • hela_mela Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 07:42
      Ja rok temu tak się rozpędziłam, że od tamtych świąt już nie kupię więcej duplo. Jest ich dużo. Wszystko nowe klocków nie liczę. Zestawów ok 6 7. Dwa bardzo duże.
      • monikaj21 Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 08:06
        Nie wiem ile klocków, ale mamy 3 dzieci i każde w wieku przedszkolnym dostawało Duplo. Tak lekko licząc jest pewnie ok 20 zestawów. Teraz mają 10, 7 i 5 lat i jak się zaczną bawić to zawsze im za mało wink
    • butch_cassidy Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 08:26
      My mamy ok. 80 l. Nie wiem ile to klocków, ale pewnie min. ok 1000.
      Wg mnie tyle co napisałaś, to nie jest dużo. Z naszych powstają niebywale konstrukcje - nieraz pod sam sufit smile
    • patatajowa Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 08:29

150 klocków to malutko.serio. Nie wiem ile miak mój syn bo jak niedawno sprzedawalam to nie liczyłam ale pewnie coś koło 1000.i to bardzo dużo nie było....
      • tomojlogin123 Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 08:38
        Ok 400 klocków, 30 zwierzątek, 30 figurek, wóz strażacki, policję, śmieciarce, dwie lodzie..
        • tomojlogin123 Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 08:38
          A i mały domek wink
    • aurinko Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 08:42
      Sprzedałam ostatnio wszystkie duplo, po córce przeszły na młodszego synka, on już przestał się bawić duplo, za to bardzo zainteresował się friendsami, jak szykowałam do sprzedaży to zrobiłam 8 dużych pak klocków, średnio na jedną pakę przypadało samych klocków 300 sztuk + dodatki (płytki, auta, pociągi, samoloty, stoliki, kwiatki, drzewka itp). Przyznam, że z żalem sprzedawałam, córka bawiła się duplo do 5rż, potem jeszcze sporadycznie razem z małym, a synek w wieku 3,5l w ogóle odrzucił duże klocki. Teraz mu kupuję lego creator, ale już bardziej się ograniczam, bo córka ma dużo zestawów friendsów to w razie czego mały będzie miał smile
    • czarna.perla Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 09:05
      kurcze, nie wiem ile klocków, kiedyś je liczyłam ale nie pamiętam, są tego dwa worki, tzn. z 15 kg a może i więcej. Moje dzieciaki (6 i 9l) bawią się już bardzo sporadycznie, klocki leżą w piwnicy i .... czekają na wnuki. Gdybym je sprzedała to odzyskałabym kupę kasy ale mi szkoda bo kompletowanie tej kolekcji było super zabawą a z klockami wiąże się masa wspomnień.
      • agni71 Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 09:11
        Ja się ciągle biję z myślami, czy sprzedać i odkuć się wink czy trzymać dla wnuków? tez mamy duzo, nie przyszło mi na myśl liczyć pojedyncze klocki, jest tego duże pudło + drugie pudło z elementami kolejki + 3 pudło z domkiem i fugurkami + jeszcze w innych miejscach zwierzaki.
      • momas Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 09:24
        Chyba bedzie podobnie (na razie klocki jeszcze w uzyciu). Spakuje i poczekają na wnuki smile
        Tak samo bedzie z ogromną kolejką Brio.
        I w przyszlosci z Lego City, ktore teraz wchodzi do uzytkowania.
        Kurcze, pewnie mozna byloby sporo pieniędzy "odzyskac" ale te wspomnienia...

Klockow duplo aż tyle nie mamy - aczkolwiek troche tego jest.
        U mnie najwiekszym wzięciem cieszyly sie te dokupywane "nietypowe" typu transporter tasmowy, dzwigi, wyciągarki, sygnały swietlno-dzwiękowe etc
    • tol8 Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 09:49
      Pocieszę Cię- mieliśmy wszystko, co było w sklepie. Plus stare używki z Allegro. Sprzedałam to potem za ok. 3000 w sumiewink
      • aneksis85 Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 10:49
        :o
    • czarna.perla Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 09:56
      no ja właśnie myślę, że kwotę którą bym odzyskała można w tysiącach liczyć ale dla mnie te klocki są bezcenne dlatego ich nie sprzedam.
    • butch_cassidy Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 10:11
      Też nie planuję sprzedawać.
      Córka bawi się też moimi (małymi lego), więc widzę, że 30 lat im nie zaszkodziło. Ciekawe tylko czy teraz taka sama jakość wink
      • ichmama Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 10:37
        Moi (dziweczynka i trzech chłopców i bobaswinkbawią się jeszcze legiem po mnie i moim bracie. Nie tknięte zębem czasu.
        Duplo, lego i hot wheelsy to podstawa.
        Dupla jest cała duuża szuflada, a lega wielkie pudło (zestawów masa, nie wpadłabym na to żeby liczyćsmile Tylko friendsy trzymamy osobno, zestawami.

Pozostałe zabawki są na chwilę lub służą jako dekoracja.

Córka najstasza 10lat mnie ostatnio zszokowała, zażyczywszy sobie na święta taki zestaw: cała seria jej ukochanej Narnii plus zestaw Duplo.
    • aneksis85 Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 10:57
      my mamy:
      pudło klocków podstawowych + zestaw z arielką + pociąg z cyferkami + zestaw z zygzakiem _ + duży zestaw zoo + duzy zestaw pociąg z torami + 2 płyty konstrukcyjne + 2/3 małe zestawiki

wiecej nie planuje dokupywać bo moje dzieciaki przerzuciły się bardziej na 'normalne' lego... i dobrze bo te mniej mniejsca zajmuje wink ale fakt kordzi mnie jeszcze domek duplo dla córki ten duzy smile
      • kropkaa17 Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 11:13
        2 duze zestawy (farma, kamieniolom) i kilka mniejszych. Syn wchodzi juz w male lego takze duplo planuje sprzedac (nie jestesmy specjalnie przywiazani) i za to kupic pociagi lego. Male lego bede trzymac dla wnukow i dla siebie wink
        • momas Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 12:37
          no wlasnie ... dla siebie suspicious
          mam schomikowanych 7 duzych zestawów lego city i 2 creatora. Bo zamierzam budowac miasto big_grin big_grin big_grin
          Tylko co będzie jak syn okaze sie wielbicielem gwiezdnych wojen????
          Bo ja sie na miasteczko nastawilam suspicious suspicious suspicious

I juz kombinuje, skąd wytrzasnąc kase na lego modular....
          • kropkaa17 Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 12:51
            Ja się już na technic napalam, po świętach sobie kupię smile

I na zrobienie makiety z pociągami big_grin
    • sonrisa06 Re: ile macie LEGO DUPLO? 05.12.14, 15:18
      Nie liczyłam nigdy klocków duplo, ale zestawów mamy kilkanaście. Córka już sie duplo nie bawi, ale ja nie zamierzam sprzedawać, tych małych lego (mamy zestawy city, creator i friends) też nie sprzedam. Chociaż niemało możnaby odzyskać, ale sentyment ważniejszy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka