Dodaj do ulubionych

Skarpetki abs Sterntaler

29.01.15, 18:23
Witam,
Kupiłam synkowi skarpetki z podeszwą silikonową firmy Sterntaler. Na początku było super, ale teraz po dwóch, może trzech miesiącach używania ta podeszwa się wyślizgała... w ogóle nie spełnia swojego zadania, wręcz przeciwnie, mały się już kilka razy poślizgnął, zarówno na panelach jak i kafelkach w łazience.
Czy ktoś miał taki problem? Szukałam informacji na ten temat, ale wszyscy tylko chwalą te skarpetki. Nie wiem czy mam je wyrzucić, czy jakoś można zmatowić tę podeszwę, żeby nie była śliska, czy reklamować (chociaż wątpię żeby mi pozytywnie rozpatrzyli reklamację).

Jeśli mam kupić inne kapcie, to jakie? Skórzane pewnie też po kilku miesiącach zrobią się śliskie... może jakiś wadliwy sort mi się trafił... mam 3 pary, dwie są już śliskie, trzecie się jeszcze trzymają jako tako (te, które były najrzadziej używane).

Dziękuję za podpowiedzi,
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agnieszka_mmm Re: Skarpetki abs Sterntaler 29.01.15, 18:55
      A może z taką zamszową podeszwą? Ja kupowałam takie córce i było ok. Nie przecierały się
      • moniaka77 Re: Skarpetki abs Sterntaler 29.01.15, 18:59
        Możesz podać linka, jakie konkretnie kapcie masz na myśli?
      • agnieszka_mmm Re: Skarpetki abs Sterntaler 30.01.15, 09:10
        My mamy zazwyczaj z firmy soxo ale pewnie znajdziesz i z innych. Np takie soxo.pl/product-pol-15197-Kapcie-SOXO-ze-skorzana-podeszwa-z-elementami-3D.html
    • martulka_s Re: Skarpetki abs Sterntaler 29.01.15, 19:19
      Ja tak kiedyś małego skarpetki załatwiłam praniem w zbyt wysokiej temperaturze. Silikon się zniszczył... Jak je pierzesz?
      • moniaka77 Re: Skarpetki abs Sterntaler 29.01.15, 19:33
        Piorę w 40 stopniach.
        Może moim grzechem jest to, że nie odwracam na lewą stronę...
        • aloen Re: Skarpetki abs Sterntaler 29.01.15, 20:19
          No i chyba tutaj masz odpowiedź. Mieliśmy chyba z 8-10 par tych skarpetek i w żadnej takiego problemu nie było, mimo wielokrotnego prania, ale ja za każdym razem wywracałam je na lewą stronę...
        • nimistra Re: Skarpetki abs Sterntaler 29.01.15, 23:49
          Zareklamuj. Z żadną ich skarpetką nigdy nic mi się takiego nie stało, a z konkurencyjnymi owszem.
          Nigdy nie wywracałam na lewą stronę, a są w użyciu (i praniu) naprawdę długo. Nawet ostatnio stwierdziłam, że jak mam kupować antypoślizgowe skarpetki to tylko tej firmy albo Tchibo
    • minima80 Re: Skarpetki abs Sterntaler 30.01.15, 09:53
      nie bardzo wiem jak odwrócenie na drugą stronę ma chronić przed temperaturą
      mam takie skarpetki z kappahl i po kilkunastu praniach jest ok, może tam sprawdź
      • aloen Re: Skarpetki abs Sterntaler 30.01.15, 10:18
        Nie wiem jak ma chronić, ale pamiętam, że na metce było napisane, żeby do prania wywijać na lewą stronę. Aktualnie mamy z H&M jakieś z absem i nie wywijałam do prania, więc po 3 miesiącach mamy 1/3 abs-u.
    • ciekawostka81 Re: Skarpetki abs Sterntaler 30.01.15, 11:09
      skarpety z ABS pierze się wywinięte na drugą stronę, tak by ABS był schowany w środku, bo inaczej środki chemiczne, płyny do płukania niszczą strukturę ABS i właśnie traci ona w ten sposób swoje właściwości. Używam tych skarpet od małego dla córki, przerobiłam wersje zimowe i letnie tych skarpet, faktycznie dbałość o prawidłowe pranie pozwoliła im zachować funkcje
    • dwellajna Re: Skarpetki abs Sterntaler 30.01.15, 12:13
      nigdy mi się nic takiego nie stało ze tymi skarpetami, pralam roznie, raz wywracalam, jak byly brudniejsze, to nie, silikon jest taki jak na poczatku
      jako alternatywe polecam buciki z decathlonu domyos www.decathlon.pl/buty-dla-maluchow-light-id_8296979.html
      dla nas najlepsza wlasnie ta wersja light, w innych noga się pocila, ale pewnie zalezy od dziecka i podlogi
      • moniaka77 Re: Skarpetki abs Sterntaler 30.01.15, 18:08
        No to powiem Wam, że już sama nie wiem, czy to wina prania na prawej stronie czy nie...
        w każdym razie dzięki za podpowiedzi, poszukam czegoś dobrego dla nóżek synka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka