Dodaj do ulubionych

Disneyland

11.04.15, 08:34
Planujemy wybrać się do Disneylandu pod Paryżem i miałabym pytania, może ktoś wie. Czy lepiej wybrać się tam w maju czy w czerwcu - chodzi mi o to kiedy można spodziewać się mniejszych kolejek. Czy jest coś takiego jak jakiś "szybki bilet", takie gdzie nie czeka się w tych długich kolejkach, czy każdy może taki bilet kupić czy to tylko dla mieszkańców disneyowskich hoteli?

Będę bardzo wdzięczna za wskazówki.
Obserwuj wątek
    • peggy1 Re: Disneyland 11.04.15, 08:44
      My bylismy tam pare lat temu pod koniec maja / poczatek czerwca ( prezent na dzien dziecka) - kolejki były naprawde małe. Mieszkańcy hoteli disneyowskich mogli wejsc dwie godziny przed resztą gości co jak dla mnie było super bo biegalismy do tych najbardziej obleganych atrakcji i jezdzilismy ile sie da big_grin
      • najdluzszapodroz Re: Disneyland 11.04.15, 09:11
        a tak z ciekawości ile taki wyjazd kosztuje? np1 dzień?
    • iberka Re: Disneyland 11.04.15, 17:40
      poelcam www.fly4free.pl/rodzinna-wyprawa-do-eurodisneylandu-relacja-czytelnika/
      • dzidzia_ch Re: Disneyland 12.04.15, 20:02
        Byliśmy w zcerwcu zeszłego roku .
        Kolejki były duże.
        Korzystaliśmy z hotelowych wejściówek i fastpassów które obowiazują na niektóre atrakcje
        Dla nas rewelacyjny był tez Park Asterixa - 30km od Paryża,chyba jest nawet lepszy od Disneylandu smile
    • neonatka Re: Disneyland 16.04.15, 19:16
      Byliśmy i w maju i w czerwcu. Kolejki podobne, ale na pewno mniejsze niż w lipcu. Fastpass to nie bilet tylko możliwość "rezerwacji" przejażdżki na danej atrakcji o określonej porze, tzn. swój bilet wkłada się do specjalnego automatu przy atrakcji, która jest objęta systemem fastpass i otrzymuje się dodatkowy bilecik z podaną godziną na którą należy wrócić, aby wejść poza zwykłą kolejką (co i tak oznacza czekanie, ale ok 10min.). Jest też VIP Fastpass, na który można wchodzić bez kolejki i bez czekania na określoną godzinę. Ale to kosztuje 60E od osoby za dzień. Dla mieszkańców hoteli Disneya są też EasyPass czyli możliwość wejścia do parku od godz. 8;00. Nie dotyczy to Walt Disney Studio i czynne są tylko wybrane atrakcje - my zwykle załapywaliśmy się na Buzza Astrala, Lot Piotrusia Pana, karuzelę Lancelota i Dumbo. Cały Adventureland i Frontierland był w czasie tych dwóch dodatkowych godzin zamknięty.
      A Disneyland polecam całym sercem. Jeździmy tam co roku a naszej córce jeszcze się nie znudziło smile
      Aha, jest jeszcze Photopass Plus czyli możliwość aktywowania aplikacji, dzięki której zdjęcia robione przez automaty na różnych atrakcjach i w punktach spotkań z postaciami można zapisać na swoim mobilnym urządzeniu (cena ok. 50E)
      Mam nadzieję że pomogłam.
      • muchomorek23 Re: Disneyland 16.04.15, 20:47
        Dziękuję, teraz muszę jeszcze mapkę postudiować, żeby się orientować gdzie coś fajnego się znajduje. No i pogodę zaklinać wink
        • neonatka Re: Disneyland 17.04.15, 09:33
          Tak mi się jeszcze przypomniało: jeśli wybierasz się do Disneylandu z dzieckiem i jest to dziewczynka, to radziłabym wyjechać w czerwcu. Od 1.06. zaczyna się Frozen Summer Fun- będzie zrobiony rynek w Arendell,w Chaprall Theater (Frontierland) będzie przedstawienie z Krainy lodu połączone z Sing-along, Anna i Elsa będą jeździć po parku w bryczce... Ale jeśli jedziesz z chłopcem to pewnie spodobałaby mu się atrakcja która ma pojawić się od 11-12.07. czyli Jedi Training Academy. gdzie będą uczyć walki mieczem świetlnym, a na koniec dziecko pokonuje samego Dartha Vadera!
          W razie pytań chętnie pomogę
          • onlylilly Re: Disneyland 17.04.15, 10:15
            Hey, czytałam o tym Frozen Summer, razem z córeczką cieszymy się, że się załapiemy, jedziemy od 1 lipca. A czy możesz napisać gdzie najlepiej kupić aktualnie bilety? Na fnac wychodzi dosyc sporo. Chcemy kupic dla rodziny 2+2 i za 2 dni za 2 parki wychodzi 2 tys zł uncertain zresztą ta sama cena jest za 3 dni, a więc pewnie kupimy na 3 dni. Czy może lepiej kupić na 2 dni, ale wejscie do 1 parku?wtedy wyjdzie około 1,3 tys. I czy jakiś konkretny hotel polecasz?
            • neonatka Re: Disneyland 17.04.15, 12:09
              My zawsze jeździmy z biurem sunkiss travel do jednego z hoteli Disneya. Wtedy cena obejmuje noclegi, śniadania,transport hotel-park-hotel, bilety do obydwu parków i 2 godziny extra. W najtańszym hotelu (Santa Fe, Cheyenne) w lipcu wychodzi ok 420E za dorosłego i 164E za dziecko w wieku 7-12lat za dwa noclegi i bilety na 3 dni. Dzieci do lat 7 za darmo, powyżej 12 - jak dorośli. Byliśmy w obydwu tych hotelach i nie było najgorzej. W Cheyenne dla dzieci jest łóżko piętrowe a w Santa Fe są dwa podwójne. Fajny jest hotel Newport ale w tym roku mają tam remont więc nie polecam,bo hałas.
              Jeśli chodzi o bilety, to ja kupiłabym do dwóch parków. Są różne tematycznie.Od ubiegłego lata jest nowa atrakcja Ratatouille w Walt Disney Studio, a dzieciom na pewno spodoba sie tez Toy Story,dywany i auta.
          • muchomorek23 Re: Disneyland 17.04.15, 16:43
            Moi ( dziewczynka i chłopiec) oboje lubię Frozen ale najbardziej właśnie Gwiezdne Wojny, najwyżej będzie pretekst pojechać jeszcze razwink Bardzo dziękuję za informacje.
            • neonatka Re: Disneyland 17.04.15, 17:51
              My w tamtym roku nie załapaliśmy się na Ratatouille, więc w tym jedziemy w połowie lipca, właśnie żeby nie przegapić Frozen i Star Wars. Kolejki będą dłuższe, ale mam za to nadzieję na lepszą pogodę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka