malami66 11.10.15, 22:52 Macie? Polecacie? Jak jest z rozmiarówką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: Puchowe kurtki Esprit 11.10.15, 23:01 Mialam 2 lub 3 kurtki zimowe Esprita, ale ze sztucznym wypełnieniem. Rozmiar brałam zawsze wiekszy o jeden, bo mam czym oddychac Hmmm,a nie, jednak jeden płaszczyk jest puchowy, tak dawno go kupowałam, ze zapomniałam Po 5 chyba latach ma się bardzo dobrze, piór specjalnie nie ubyło. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Puchowe kurtki Esprit 11.10.15, 23:02 W tym roku na zimowej wyprzedaży w Peek&Cloppenburg planuję celowac właśnie w Esprit lub St Olivier. Odpowiedz Link Zgłoś
malami66 Re: Puchowe kurtki Esprit 11.10.15, 23:05 Mam puchówkę z tamtego roku z Zary i szczerze mówiąc, marzłam w niej. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Puchowe kurtki Esprit 12.10.15, 11:52 malami66 napisała: > Mam puchówkę z tamtego roku z Zary i szczerze mówiąc, marzłam w niej. Hehe, no widzisz, co człowiek to inna opinia, jest dziś jakiś nowy wątek o puchówce z Zary i tam ktoś przekonuje że jej nienawidzi bo jest za gorąca i cały czas trzeba było chodzić w rozpiętej Ja jestem z bardzo marznących, m.in. ze względu na niedoczynność tarczycy i ta puchówka Esprita była dla mnie optymalna. Odpowiedz Link Zgłoś
k_masny Re: Puchowe kurtki Esprit 12.10.15, 12:20 A gdzie będziesz polowała? Możesz się podzielić namiarem? Może być na gazetowego jeśli nie chcesz publicznie. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Puchowe kurtki Esprit 12.10.15, 12:33 Napisałam wyżej , w Peek & Cloppenburg Tam jest spory wybór Esprita, a jakoś w styczniu dostaję zawsze kupony na wyprzedaż, szału nie ma ale zawsze się coś przyda. Może na Zalando też zajrzę dla porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Puchowe kurtki Esprit 12.10.15, 10:11 nosiłam kilka lat, bardzo wyłaziło z niej pierze Odpowiedz Link Zgłoś
nauta_ Re: Puchowe kurtki Esprit 12.10.15, 20:59 Ja mam esprit puchowa z zeszłego roku i szału nie ma. Szał to był w kurtce the north face, no ale cena tez była 4-5 razy wyższa. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: Puchowe kurtki Esprit 13.10.15, 08:42 Ja mam z Esprit 2 płaszcze puchowe przed kolano i jedną kurtkę - te puchowe typowo zimowe ( nie mówię o przejściówkach z woreczka) i moim zdaniem to jedne z lepszych puchowych kurtek, bo są lekkie. Zara przy nich jest bardzo ciężka, często uszyta z mniej oddychających ciężkich materialów. Benetton fajny ale wg. mnie dla malobiuściastych, choć jedną kurtkę też mam i OK. A te są dla mnie jedne z lepszych, lepiej odszytych (jak ktoś ma biust to on się mieści a w pasie jest wytaliowana) Można brać rozmiar mniejsze bo rozmiarówka dosyć duża wypada. Najlepsze promocje są na Zalando na koniec wyprzedaży, albo na Amazon.de Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Puchowe kurtki Esprit 13.10.15, 11:05 >Ja mam z Esprit 2 płaszcze puchowe przed kolano i jedną kurtkę - te puchowe typowo zimowe ( nie mówię o przejściówkach z woreczka) i moim zdaniem to jedne z lepszych puchowych kurtek, bo są lekkie. >jak ktoś ma biust to on się mieści a w pasie jest wytaliowana) a ja miałam właśnie napisać, że od paru lat przymierzam sie do puchówek (takich grubszych, ciepłych) z Esprit i jakos nie moge sie zdecydowac, bo są cięęężkie. To chyba kwestia materiału wierzchniego, który jest dość gruby i solidny. Druga sprawa - dla mnie te kurtki są ciasne w biuście. A jak przymierzałam rozmiar lub dwa większe, to rękawy miałam do kolan.... Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: Puchowe kurtki Esprit 13.10.15, 13:00 To wytłumaczę dalej.. Esprit ma co sezon kurtkę z takim samym pikowaniem co występuje w wersji krótkiej i długiej z paskiem. I te są fajne. Inne modele nie leżą tak dobrze na biuściastych bo jak w biuście dobra to w pasie wisi i rękawy za długie. Model o którym mówię występuje co zimę od paru dobrych lat, co roku tylko różni się tylko sposobem pikowania. Pokazałabym na zdjęciach o jakie modele chodzi, ale nie umiem odszukać kolekcji z przed roku i dwóch. Obstawiam, że na ten sezon to jest ta kurtka www.esprit.eu/womenswear/jackets-coats/parkas/down-jacket-with-belt-fake-fur-hood-095EE1G004_001 i ten płaszcz www.esprit.eu/womenswear/jackets-coats/parkas/down-coat-with-belt-fur-hood-095EE1G007_001 Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka79k Re: Puchowe kurtki Esprit 13.10.15, 13:31 Możesz zerknąć to będzie taka: www.zalando.pl/esprit-kurtka-puchowa-black-es121q005-q11.html czy taka: www.zalando.pl/edc-by-esprit-kurtka-puchowa-navy-ed121q002-k11.html przymierzam się do tych kurtek i nie wiem którą wybrać... Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: Puchowe kurtki Esprit 13.10.15, 14:01 Na zalando nie ma długiej kurtki z tego fasonu - jest tylko płaszcz (ma ukośne pikowania na biuście) - ten wskazany przez Ciebie ma proste www.zalando.pl/esprit-plaszcz-puchowy-navy-es121r004-k11.html Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Puchowe kurtki Esprit 13.10.15, 22:49 Ja mierzyłam podobne, jak ta pierwsza zalinkowana przez ciebie i dla mnie były ciężkie, a do tego w biuście bardzo opięte (nie mam ogromnego biustu). Ale ostatnia próbę podjęłam ze 2 lata temu, może w międzyczasie kurtki sie zmieniły... Odpowiedz Link Zgłoś
edik77 Re: Puchowe kurtki Esprit 13.10.15, 20:21 Miałam kiedyś kurtkę, a od 3 sezonów płaszczyk do kolan. Kurtka była ciężka, ale nieprzemakalna, natomiast płaszcz jest lekki, z cienkim materiałem zewnętrznym. Okazyjnie wychodzą piórka, szczególnie po praniu, ale tragedii nie ma. Jest bardzo ciepły, mimo, że niezbyt gruby. Mam też kurtkę z S.Oliver i jest w porządku - lekka, ciepła, dobrze się prezentuje po praniu. Rozmiarówka - mam 36 i jak to niemieckie 36 jest troszkę większe od innych - takie 37 Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: Puchowe kurtki Esprit 14.10.15, 18:26 mam kurtkę tej firmy i krótki płaszczyk, , rzeczywiście w porównaniu np. do benettona są ciężkie, o wiele grubsze no i ciepłe. Od 2 sezonów mam lekka puchówkę z B.którą bardzo lubię więc tamte zakładam sporadycznie, musi być naprawdę bardzo mroźno w tym roku będę polować na płaszczyk TH ,www.zalando.pl/tommy-hilfiger-tyra-plaszcz-puchowy-to121r004-k11.html w tamtym nie udało mi się kupić na %% Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Puchowe kurtki Esprit 14.10.15, 19:28 jesli nosisz rozmiar XL to jedna wisi w rzeszowskim tkmaxx w pięknyym brazowo/kawowym kolorze. za 449 zł Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: Puchowe kurtki Esprit 14.10.15, 20:15 dzięki, noszę S-kę może ktoś inny skorzysta, bo płaszczyk leży super Odpowiedz Link Zgłoś