Dodaj do ulubionych

w sumie miła niespodzianka :)

21.10.15, 12:45
robiłam własnie zamówienie na stronie cocodrillo.miałam w koszyku 3 pary spodni ocieplanych i 2 pary podkolanówek dla syna. finalnie w koszyku naliczyło mi rabat na jedne podkolanówki i jedne spodnie. nie wiem na jakiej zasadzie bo zadnego info na głównej nie znalazłam ani kodu nie wpisywałam. wiec w sumie miło ze 50,32 zł taniej wink
Obserwuj wątek
    • juvian Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 14:16
      Czy na stronie coccodrillo da się włączyć jakiś filtr żeby oglądać rozmiarami czy żeby coś kupić dla 11sto latka należy przeglądnąć całe 31 stron łącznie z rzeczami dla niemowlaka ? uncertain
      • patatajowa Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 14:24
        No pewnie ze sie da.maja calkiem sensowną wyszukiwarke,nawet spodnie na podszewce w oddzielnej kategorii.chyba ze na telefonie czy tablecie szukasz to nie wiem...
        • juvian Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 14:28
          Super, dzięki, ogarnęłam, faktycznie rabat wchodzi. Prawie nie kupuję u nich, nie wiem jak z rozmiarówką. Chłopak prawie 146 wzrostu, spodnie na 146 czy 152 ?
          • patatajowa Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 14:37
            ale cos wpisywałas czy tez tak z automatu?
            ja dla syna 148 cm wziełam rozm.146. bo we wszystkich znanych mi 152 sie topi.
            zobacze bo dawno juz nie widziałam na zywo ich ciuchów odkad zlikwidoał sie sklep najblizej mnie a do drugiego pare km dalej specjalnie nie chce mi sie jezdzic.
            • juvian Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 15:52
              Może jest bardzo szczupły ?
              • patatajowa Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 18:44
                no jest szczupły chociaz jakos przesadnie nie. u nas 140 za małe a 152 mega wielkie. wiec celowałam w 146, jak dojdą to moge pomierzyc. mam nadzieje ze nie trzeba bedzie odsyłac, chociaz właśnie sprawdziłam i mają darmowe odsyłki przez paczkomaty, wiec fajnie bo w zeszłym roku jeszcze pamietam ze pocztą odsyłałam.
            • juvian Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 15:56
              Znalazłam jedne spodnie z podszewką z Coccodrillo, w zapasach leżały z ubiegłorocznych wyprzedaży, rozmiar 152, długość po zewnętrznej mają 90 cm, nogawka po wewnętrznej 68 cm., to takie bawełniane na pasie elastycznym.
    • olesia301 Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 15:39
      ciągle nie mogę wyjść z podziwu, jakie to ludzie dają tytuły postów smile
      • patatajowa Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 15:51
        Czymś trzeba przyciągnąć uwagę czytelnika.Im bardziej zagadkowo/dramatycznie/alarmująco tym lepiej 😁
        • sonrisa06 Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 19:11
          Bardzo ładne maja czapki. I tanie. Dziś przyszła mi ta
          pl.coccodrillo.eu/p/smerfetka_bez_wiazania,czapka,p-73403,v-112622
          i ten szalik
          pl.coccodrillo.eu/p/dzianina,szal,p-73782,v-114012
          świetny komplet, bardzo twarzowy, jestem zadowolona.
          Zamówiłam też tą czapkę
          pl.coccodrillo.eu/p/smerfetka_bez_wiazania,czapka,p-73432,v-112748
          ale odsyłam, bo córka wygląda w niej blado.
          • agni71 Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 19:44
            sonrisa, a jaki masz rozmiar tych czapek? Bo faktycznie ładne i może skusiłabym się, tylko boje się, czy nie za małe.
            • szmytka1 Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 20:24
              Czapki mają raczej adekwatne do rozmiaru z metki. Syna ma głowę 54 cm i nosi u nich takie czapki, 54 własnie.
              • agni71 Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 20:27
                dzięki, sama nie wiem, czy brać czy nie, córki w zasadzie juz damskie czapki noszą, choć mierząc wychodzi np. 54 cm obwód głowy.

No i nic mi nie odejmuje w koszyku, od przecenionych rozumiem, ale wrzuciłam tez dwie czapki w pełnej cenie i kwota do zapłaty nie zmniejszyła się sad

darmowe zwroty niby są, ale przez paczkomaty, więc musiałabym płacić za odsyłkę, albo trzymać dla najmłodszej na zaś
                • agni71 Re: jeszcze pytanie o rajstopki 21.10.15, 21:16
                  Czy są mięciutkie i dobrze rozciągliwe? I czy nie mechacą się zbyt szybko? A rozmiary adekwatne? Dla 9-latki noszącej ubrania 134-140, dobre będą na 140-146?
            • sonrisa06 Re: w sumie miła niespodzianka :) 22.10.15, 08:13
              Zamówiłam czapki w rozmiarach 54 i 56. Rozmiar 54 odsyłam. Wchodzi ale na siłę. A moja dziewieciolatka nie na dużej głowy. Rękawiczki też zamówilam do kompletu w roz. 6 ale bardzo malutkie też odsylam.
              • agni71 Re: w sumie miła niespodzianka :) 22.10.15, 09:41
                No to mogłam wtopić, bo wzięłam 56, ale dla 11-latki. Wygląda na to, że będę zadowolona, jeśli czapka podpasuje dla 9-latki (która czapek jesienno-zimowych ma chyba z 10, jak nie więcej ;-/) Na szczęście rękawiczki sobie odpuściłam, dziewczyny lubią takie najzwyklejsze gładkie z H&M lub Kappahl.
                • sonrisa06 Re: w sumie miła niespodzianka :) 22.10.15, 15:34
                  Dopiero co zamawiałam czapkę z Benettonu dla córki. Wahałam się bo, był dostępny tylko rozmiar 52 lub 56. Po zmierzeniu córce głowy (53 cm) zamówiłam tą mniejszą i jest dobra, luźno się ją zakłada. Byłam wiec pewna, że rozmiar 54 z coccodrillo będzie dobry, ale jednak jest za mały. jakieś małe mają te czapki. I bardzo mało rozciągliwe.
                  • agni71 Re: w sumie miła niespodzianka :) 22.10.15, 15:57
                    niedobrze, oj niedobrze, trzeba będzie chyba odesłać, dobrze, że nie wzięłam dwóch kompletów tych czapek...

• sonrisa06 Re: w sumie miła niespodzianka :) 22.10.15, 16:10
                      ja mam właśnie problem ze zwrotem, nie mogę się połączyć z szybkiezwroty.pl, nie wiem co się dzieje, bo wczoraj było ok
                      • agni71 Re: w sumie miła niespodzianka :) 22.10.15, 17:44
                        ja i tak będę musiała odesłac pocztą, bo w mojej miejscowości nie ma paczkomatów

najpierw, jak zwykle, wystawię na Allegro, może ktos się skusi, odpadłby koszt przesyłki
                        • sonrisa06 Re: w sumie miła niespodzianka :) 22.10.15, 18:14
                          Wystaw, może pójdą. Ja już po złożeniu zamówienia przejrzałam allegro. Była tam wystawiona identyczna czapka z coccodrillo też w kolorze ochre (czy jak tam on się nazywa) i szalik na osobnej aukcji. Czapkę licytowały 2 osoby i miała cenę ponad 30 zł, szalik tak samo.
                          Oczywiście obydwie rzeczy używane. Szkoda, ze nie dodałam sobie do obserwowanych i nie wiem za ile się sprzedały. Ludzie są nienormalni. Nie sprawdzają najpierw jaka jest regularna cena w sklepie?
                          • agni71 Re: Doszły zakupy 23.10.15, 13:41
                            I chyba faktycznie pójdą na Allegro w większości. Przypomniałam sobie, dlaczego właściwie nigdy nic w tym sklepie nie kupuję wink

I tak - wszystkie rzeczy maja dużą zawartość bawełny, ale, jak wiadomo, bawełna może być różna, a ta jest twarda. Inaczej tego nie da się określić. Czapka, szaliki (wzięłam dwa różne), nie otulają głowy i szyi, tylko ją drapią, rajstopki gładkie może ujdą, ale te w drobny wzorek mają od spodu twarde guzki (wiele razy miałam wzorzyste rajstopki z Wójcika, które były mięciutkie na zewnątrz i wewnątrz, więc wiem, że się da smile.

Córka czapki jeszcze nie mierzyła, ale pewnie będzie ciasna (mamy podobne głowy, ja wkładam, ale nie czuje się w niej dobrze), tak twardych i sztywnych szalików pewnie też nikt u mnie w domu nie będzie chciał.

Wtopiłam tylko 100 zł na to wszystko, jak nie pójdzie na All., to będę stratna koszt przesyłki zwrotnej uncertain A firmie Coccodrillo to ja jednak dziękuję wink Ubrania są ładne, mają fajne wzornictwo i kolorystykę, ale jakości szukam innej.
                            • sonrisa06 Re: Doszły zakupy 23.10.15, 14:43
                              Agni który wzięłaś szalik?
                              • agni71 Re: Doszły zakupy 23.10.15, 16:43
                                Bordowy do kompletu z czapką:

pl.coccodrillo.eu/p/dzianina,szal,p-73790,v-114020
                                który ujdzie pod względem miękkości

i szary (z myślą o sobie):

pl.coccodrillo.eu/p/dzianina,szal,p-73783,v-114013
                                który jest twardy i sztywny
                                • sonrisa06 Re: Doszły zakupy 23.10.15, 18:41
                                  Ja mam ten pierwszy tylko żółty (ochre czy jakoś tak)
                                  ale miałam też ten i był niefajny, odesłałam
                                  pl.coccodrillo.eu/p/dzianina,szal,p-77793,v-138682
                                  taki urok zakupów przez net
                                  zamówiłam za 200 zł, a odesłałam za 160
                                  • agni71 Re: Doszły zakupy 23.10.15, 20:55
                                    > zamówiłam za 200 zł, a odesłałam za 160

o kurczę

a u mnie jednak nie tak źle - byłam pewna, że córka nie będzie chciała tej bordowej czapki z szalikiem, a jednak spodobał jej się komplet, i zostaje

młodsza twierdzi, że rajstopki będzie nosiła, skarpetki są ok, więc jedynie szary szalik do opylenia lub zwrotu

ale generalnie to się juz raczej nie skuszę na Coccodrillo
                                    • patatajowa Re:spodnie na 146 26.10.15, 12:20
                                      odebrałąm dzisiaj zakupy, podaje wymiary spodni na 146 chłopiecych gdyby ktoś chciał.
                                      wszystkie 3 pary bardzo fajne, jeans miękki, w sztruksach zółta podszewka wink
                                      model slim-dł 89 cm, nogawka-66,5 cm, szerokość - 29 cm.
                                      model regular-dł 89 cm, nogawka-66 cm, szerokość - 32 cm.
                                      sztruksy ocieplane-dł 87 cm, nogawka-67 cm, szerokość - 35 cm(gumka z guzikiem).
                                      jeansy roznia sie tez szerokoscia nogawki w udzie o ok. 3 cm.
                                      szare gładkie podkolanówki tez bardzo fajne jakosciowo, w kolorowe prostokąty idą do zwrotu bo od środka wiecej w nich nitek niz miejsca na noge...
                                      • juvian Re:spodnie na 146 26.10.15, 17:51
                                        A czy możesz podlinkować które brałaś, albo numer modelu podać ?
                                        • patatajowa Re:spodnie na 146 26.10.15, 19:12
                                          pl.coccodrillo.eu/p/na_podszewce,spodnie,p-77227,v-135122
                                          pl.coccodrillo.eu/p/na_podszewce,spodnie,p-77217,v-135056
                                          pl.coccodrillo.eu/p/na_podszewce,spodnie,p-77221,v-135087
                                          • juvian Re:spodnie na 146 26.10.15, 21:34
                                            Dziękuje, a dżinsy są takie z tych szerokaśnych czy raczej slim ?
      • kora711 Re: w sumie miła niespodzianka :) 22.10.15, 08:31
        takie tytuły to pół biedy 'd
        mnie rozwalają typu : WYPRZEDAŻ W H&M ! człowiek wchodzi a tam - nie wiecie kiedy ?
    • westallka Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 20:08
      Info z wczorajszego smsa: "tylko 20-21.10. promocja 40% na drugą tańszą rzecz"- teoretycznie za okazaniem karty lojalnościowej w sklepach i na www
      • patatajowa Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 21:58
        Aj nie wiedziałam....inaczej wtedy pokombinowalabym z zamówieniem...no ale w sumie i tak taniej....
        • agni71 Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 22:25
          Oni dziwnie jakos naliczają ten rabat, dla mnie w sumie korzystnie, bo na 4 rzeczy nieprzecenione jakie wzięłam, odliczyli mi od najdroższej smile. Z drugiej strony, myślałam, że odliczą od każdej pary nieprzecenionych produktów...
          • patatajowa Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 22:47
            ja mam 4 pary spodni w koszyku i odliczają od co drugiej, czyli wychodzi ze przecena jest parami, jak mam 5 rzeczy to dalej 2 przecenione, jak 6 to 3 z rabatem.
            • agni71 Re: w sumie miła niespodzianka :) 21.10.15, 22:59
              to u mnie od rajstop policzyło, w dodatku od droższej pary, a od skarpetek nie

w sumie niewielkie to kwoty, więc rozpaczac specjalnie nie będę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka