Dodaj do ulubionych

Narty po raz pierwszy

03.11.15, 14:44
wybieram sie po raz pierwszy na narty, dla dzieci mam 2 komplety kurtek, butow, spodni, dla siebie i meza potrzebuje spodni. niedlugo w lidlu i biedronce beda -zastaanwiam sie nad kupnem -czy lepiej poczekac np na przeceny w decathlonie? jakie macie doswiadczenia? Gdzie i kedy najlepiej kupic spodnie narciarskie? mysle jeszcze o bielixnie dla calej rodziny -warto? beda tez w lidlu ale ponad 40 zl koszulka? duzo dla mnie. Podpowiedxcie co powinnam kupic, gdzie i kiedy najlepiej? dzieki za wszelkie wskazowki
Obserwuj wątek
    • agus-ka Re: Narty po raz pierwszy 03.11.15, 14:57
      Jak jesteś z dużego miasta to podjechałabym do ski team. Potrafią mieć naprawdę dobre ceny przed sezonem. Można też spróbować upolować coś w tkmaxx. Czy jesteście zdecydowani na narciarstwo? Będziecie jeździć na 100%? Jeśli tak to zainwestuj w lepsze spodnie niż decathlon. Już leszy jest hi tec, można kupić spodnie w rozsądnej cenie. Pamiętaj o kupnie porządnych rękawic, bo to jednak ważne w tym sporcie.
      Co do bielizny termicznej ja kupiłam sobie brubecka. Jest w miarę ok. Mam też odlo i to jest super blielizna, ale dużo powyżej 40 zl. Ta lidlowa jest ok dla dzieci. Dla dorosłych nie mam zdania, bo nie kupowałam.
      Co do czasu kupwania to trudno powiedzieć, czasami wyprzedaże przesezonowe są lepsze niż posezonowe. Na 100% najgorzej jest w sezonie.
      Napisz coś więcej, ile razy zamierzacie jeździć, czy dorośli mają doświadczenie to może coś podpowiem więcej.
      • kasiamasna Re: Narty po raz pierwszy 03.11.15, 15:08
        Cala nasza czworka ( dzieci 5 i 7 lat) po raz 1 na nartach, dlatego chce kupic tanie rzeczy nie lubie wydawac pieniedzy na tydzien czasu - na tyle sie wybieram. Mieszkam pod Warszawa -czasami jezdze na zakupy ale nie regularnie.
        • marshi Re: Narty po raz pierwszy 03.11.15, 15:20
          Nie wiem co Tobie doradzić. Przed pierwszym wyjazdem na narty myślałam podobnie jak Ty.
          Też jechałam z dwójką dzieci w wieku 6 i 7,5 roku. Dla siebie kupiłam kombinezon H&M z działu dziecięcego w rozmiarze 170. Niby jakieś parametry miał. Nie potwierdziły się na stoku.Czułam się okropnie: jak parówka szczelnie owinięta folią spożywczą. Nie oddychało nic.
          • agus-ka Re: Narty po raz pierwszy 03.11.15, 19:42
            Niestety potwierdzam. Kiedyś byłam na wyjeździe gdzie chłopak miał spodnie z decathlonu. Ja w moich hitecu spokojnie jeździłam a on był spocony. Spodnie w ogóle nie oddychały.
            Ja wiem, ze na początku nie chce się inwestować w ubrania, ale pomyśl, ze te parametry to nie tylko od marznięcia, ale i od oddychania. Pamiętaj też, ze na początku, przy nauce, dość mocno się szoruje tyłkiem po śniegu. Od upadków ubrania mogą być zwyczajnie mokre. Ci co jeżdżą bez upadków mogą sobie pozwolić na gorszą odzież.
            Podsumowując pomyśl o ski teamie i tk maxie. jak nie to może na wyprzedażach coś dobrego kupisz. Lidla nie polecam.
            Gogle powinniście mieć swoje. Jeśli pogoda będzie ok, to dla dorosłych wystarczą okulary przeciwsłoneczne, tylko takie sportowe z miękkimi końcówkami, bo inaczej po kaskiem będziecie je czuli (kaski oczywiście polecam)
            BTW jeśli mieszkacie niedaleko Wawy to polecam na początek lekcje na górce szczęśliwickiej.
    • agni71 Re: Narty po raz pierwszy 03.11.15, 15:18
      Wolałabym miec po jednym komplecie odzieży narciarskiej, plus do tego bieliznę. Bielizna przydaje sie moim zdaniem.
    • verika Re: Narty po raz pierwszy 03.11.15, 15:41
      Dla mnie przez nieodpowiednie ubranie, kiepski, źle dobrany sprzęt narty można jedynie znienawidzić. To zależy jeszcze gdzie się wybierasz, bo jak do PL to trochę inne warunki, jak gdzieś w Alpy i wtedy na stoku jest się od rana do popołudnia, to nie wyobrażam sobie nie mieć na sobie porządnej bielizny termicznej, dobrej kurtki z parametrami, zarówno dla siebie jak i dla dzieci. Czy bielizna z Lidla za 40 zł załatwi Ci sprawę, nie wiem, raczej kupuję tego typu rzeczy z prawdziwymi parametrami, a niestety dobrej jakości materiał na pewno nie będzie kosztował 40 zł. Miałam też okazje "macać" ubiegłoroczną kurtkę z lidla (dla dzieci) , dla mnie to nie jakość, choć nie podważam tego, że jest tania i to kusi, ale to na pewno nie to.
      • kasiamasna Re: Narty po raz pierwszy 03.11.15, 15:54
        Wybieram sie w Polskie gory, wiec z pogoda moze byc roznie. Na pierwszy raz nie zakładam że bedziemy caly dzien spedzac na stoku. Patrzyłam ze szkółki narciarskie to 2 godziny dziennie i mysle ze to bedzie tyle. Ja jestem z tych zmarzluchow -wiec nie wyobrazam sobie aby zima bylo mi goraco i przez 38 lat -tyle mam nie zdarzylo mi sie zima spocic wiec nie przywiazuje wagi do parametrow, mam niezmarznac i niezmoknac i to tyle. Czy gogle kupowac? czy to sie wypozycza wraz z kaskiem itd na miejscu?
        • marshi Re: Narty po raz pierwszy 03.11.15, 16:33
          OO, ja też z tych co się nie pocą, ale na nartach w trakcie lekcji z instruktorem się pociłam smile. Na Słowacji.
          • agni71 Re: Narty po raz pierwszy 03.11.15, 16:48
            Oj, tak podczas lekcji mozna się nieźle spocić
            • amstill Re: Narty po raz pierwszy 03.11.15, 19:46
              ha ha ja tez z tych spoconych i to nawet instruktora mi nie trzeba do tego smile

Polary jeszcze się przydają pod kurtkę zwłaszcza jak kupisz porzadną=oddychającą=nie waciaka to bez zmarzniesz. Bielizna wypasiona to nie wiem czy takie muszemieć na pierwszy raz. My kilka lat jeźdzmy w tchibowskiej jest ok, dzieci różnie nie zawsze miały funkcyjną bieliznę pod spodem jakies getry i t'shirt często a już kilka lat jeźdzą.
              Jak będa mocne "minusy" to faktycznie po 2 h się zwiniecie, jak tak jak w ostatnich latach 5-15 st to często jeździmy na karnetach 6 h albo całodziennych z przerwą obiadową.
        • verika Re: Narty po raz pierwszy 03.11.15, 19:39
          A masz zarezerwowany śnieg ? Biorąc pod uwagę nasze góry, to nic bym nie kupowała, różnie może być, ostatnimi czasy marne są warunki do jazdy, a raczej niemal wcale ich nie ma. Nie masz tez pewności, że chociaż nawet śnieg spadnie, to akurat w tym okresie będziecie mieć możliwość wyjazdu. Chyba,że tak na hurra, spadł śnieg to jedziemy wink
          • agni71 Re: Narty po raz pierwszy 03.11.15, 20:48
            Nie masz tez pewności, że chociaż nawet śnieg spadnie, to ak
            > urat w tym okresie będziecie mieć możliwość wyjazdu. Chyba,że tak na hurra, spa
            > dł śnieg to jedziemy wink

Byle było koło 0 stopni, to sztucznie naśnieżają.
        • agus-ka Re: Narty po raz pierwszy 03.11.15, 19:44
          Kasiu, jak dzieciaki załapią bakcyla to ich nie wyciągniesz po dwóch godzinach z górkismile A gdzie dokładnie się wybieracie?
          • kasiamasna Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 08:49
            Jeszcze nie mam upatrzonego miejsca, myslalam o Białce, Karpacz, Wisła a co do śniegu to wszyscy mowia ze armatki daja rade i jak nie bedzie +10 to nie powinno byc problemu. oczywiscie wybieram sie w mazowieckie ferie, dzieciakom trzeba opieke zorganizowac.
            Jak z tymi goglami trzeba miec dla wszystkich czy sie wypozycza?
            • agus-ka Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 09:17
              Nie wiem jak jest z goglami. Nigdy nie wypożyczałam sprzętu. Może zadzwoń do wypożyczalni i zapytaj. Jakby co to rozejrzyj się na allegro, można kupić za grosze.
              Co do miejsca to mam uraz do Białki. Byłam dwa razy i raz ja zostałam rozjechana przez snowboardzistę raz córka przez narciarza. Tłum ludzi, czeka się długo w kolejkach. Podobno Wierchomla jest fajna do nauki.
              • agni71 Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 09:25
                Jak z Warszawy to polecam Wisłę i okolice, jest stosunkowo dobry i szybki dojazd.
                • kasiamasna Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 09:56
                  Wisła patrzyłam noclegi dość drogie, może cos podpowiesz?
                  • marshi Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 10:15
                    Dziewczyny pewnie podpowiedzą, jednak określ co oznacza drogi dla Ciebie, a najlepiej od drugiej strony: czy B&B czy HB, jak śpią dzieci ( czy wystarczy im wysuwana sofa) czy też głównym kryterium jest cena za dzień i jaka?
                    • agni71 Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 10:34
                      Dokładnie, podaj jakieś konkrety. My zawsze wynajmujemy domki, nie tylko w samej Wiśle, ale też w Brennej, Istebnej. Pokoje w hotelu Gołębiewski z pełnym wyżywieniem pewnie droższe od naszych kwater smile

tu na przykład Istebna: www.domki-istebna.pl/

w Brennej tu: dolinalesnicy.pl/prices.html, ale niestety wyciągi talerzykowe

W Wiśle np. tu: www.kamratowo.pl/
                    • kasiamasna Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 10:46
                      Moja cena to do 350zł za dobę, śniadania i obiadokolacje w cenie, dzieci moga spac na rozkladanej sofie, myslalam o miejscowosci -nie o jakims zakatku. Chcialabym aby w domu byla jakas sala dla dzieci np pilkarzyki, cymbergaj takie tam. Patrzylam na gruponie -calkiem tanie oferty tylko czy z rezerwacja w odpowiednim terminie nie bedzie klopotu? macie jakies doswiadczenia?
                      • agni71 Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 11:09
                        Nie korzystałam nigdy z groupona, ale wolałabym chyba poszukac na booking.com. Skoro szukasz z wyżywieniem to nie pomogę, bo to raczej w hotelach i pensjonatach. Odradzam wyżywienie, gdy musisz z domku iść do oddzielnego budynku, szczególnie rano się nie chce. Smacznie karmią w Kamratowie i wiem, że w budynku z jadalnią są pokoje, ale jak duże i w jakich cenach, nie powiem, bo nigdy nie korzystałam. Myślę, że powyżej 350 zł, ale sprawdź.
                      • marshi Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 11:37
                        Z gruponem nie pomogę, nie korzystam. Spróbuj tutaj www.anna.wisla.pl/, trzeba zadzwonić i zapytać, bo na stronie są aktualne zakładki, ale bez informacji. 600m od centrum, oferują wyżywienie, dla dzieci też coś jest. Przykładowe miejsce znalezione w necie. Patrząc na ceny pokoi i wyżywienia powinnaś się zmieścić w założonym budżecie. Powodzenia
            • amstill Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 09:34
              Ależ do +15 nie ma najmniejszego problemu! Tam gdzie dbają i chcą zarabiać do końca marca jeździsz. Fakt ze sztuczny w słońcu to jest jak jest.
              Myśmy w ub roku sezon zamykali pod koniec marca i w Szczyrku kicha jakby zima ich omineła, a w Wisle było kilka dobrze naśniezonych wyciagów, wybieraliśmy z 4 opcji prawie koło siebie. Spokój, luz luksus w porównaniu do Białki smile
    • beakarp Re: Narty po raz pierwszy 03.11.15, 15:50
      ja mam podkoszulki z decathlonu, te najtańsze narciarskie, i są ok - choć ze mnie kiepska narciarka wink
      • kasiamasna Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 08:50
        Jesli chodzi o decathlon to te koszulki: www.decathlon.pl/podkoszulek-simple-warm-id_8343091.html
    • doris7701 Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 10:33
      To ja się podczepię pod ten wątek.
      Szukam kombinezonu dla dziewczynki (rozmiar 134). Chce kupić coś lepszego niż te z Lidla, ale nie chcę wydać za dużo . Tak ok 300 zł za spodnie i kurtkę . Da się? Gdzie szukać?
      • agni71 Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 10:36
        Przypuszczam, że możesz mieć problem z tym rozmiarem, wiele firm ma rozmiary do 2, czyli 122/128, a następnie 134/140. Sama kurtke na 134 kupiłam kiedyś w Reserved, spodnie np. w Smyku. Te Smykowe spodnie naprawdę fajne jakościowo, ale teraz pewnie nie będzie promocji. Obserwuj limango, często mają odzież narciarską.
        • agni71 Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 10:37
          nie "do 2" tylko "co 2"
          • doris7701 Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 10:50
            Tak wiem, ze wiele firm ma rozmiary dzielone. Chodziło mi o rozmiar 134/140 . Przynajmniej starczy na dłużej niż jeden sezon smile
            Natomiast dziwi mnie fakt ze niektóry kurtki narciarskie , np na zalando są w rozmiarze 128 a później dopiero 140. Czy ktoś wie czy rozmiar 140 to taki 134/140 czy bardziej 140
            • agni71 Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 11:10
              Jesli jest taki przeskok, to pewnie jest to właśnie 134/140.
            • gosialuty Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 11:13
              Agni71 podała bardzo fajne namiary na pobyt w górach z początkujacym narciarzem ,może jeszcze macie coś fajnego, sprawdzonego, w rozsądnej cenie.
              • agus-ka Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 12:43
                Na pierwszy raz pojechałam z córką do Murzasichle. Było ok, bo na stoku nie było tłumu. Jeździłyśmy zamiast stać w kolejce co dla malucha 4,5 roku nie jest bez znaczenia. Trafiłyśmy też na super instruktora, który zachęcił młodą do nart. Miło go do dziś wspominamy. Teraz córka kocha narty i co roku czeka na wyjazdsmile
      • agus-ka Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 12:25
        Doris, moja córka jeździ w takim kombinezonie tylko czerwonym
        allegro.pl/hi-tec-nowy-super-kombinezon-membrana-5000-r-134-i5764533602.html
        jest to już jej drugi kombinezon dokładnie taki sam (kupiłam 2 w różnych rozmiarach) i jest ok, a w dobrej cenie. Nigdy nie było jej w nim zimno, nigdy nie przesiąkł nawet w czasie jazdy na sankach. Kurtka wydaje się cienka, ale w tem ok 0 zakładałam małej tylko bluzkę termiczną, w tem do -10 wystarcza jej bluzka termiczna i cienka bluza dresowa, poniżej -10 zakładamy cienki polar. Polecam.
        • doris7701 Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 14:30
          Agus-ka cena i parametry zalinkowanego kombinezonu to właśnie to czego szukam, ale obawiam się, ze nie przejdzie bo córce się nie spodoba. Za bardzo chłopiecy jak na jej gust smile
          • agus-ka Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 20:03
            Może w nowszej kolekcji tej firmy dostaniesz coś co przypadnie do gustu Twojej córce. To co zlinkowałam jest ze starej kolecji. Moja córka nie jest zbyt wybredna jeśli chodzi o ubrania. Mam więc większy wybórsmile
    • basia_bas Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 12:20
      Pamiętam mój pierwszy wyjazd na deskę- wieczorem nie mogłam się ruszać przez zakwasysmile Jeśli ubierzesz się za ciepło (a pewnie tak zrobisz jako zmarzluch smile, jeśli ubranie: bielizna, kurtka nie będą oddychały tylko grzały - to na pewno się spocisz. Może Ci się wydawać, że to tylko stanie na nartach, ale to na prawdę spory wysiłek, mięśnie ciągle pracują. Polecam: bielizna bawełniana a najlepiej termoaktywna-ta niestety nie tania, spodnie z dobrymi parametrami bo inaczej przemokną na pupie, w żadnym wypadku nie kupuj grubej, puchowej kurtki, pod kurtkę cienki polar lub bluza. Ja nakładam: bawełniana podkoszulka na ramionka, długi rękaw bawełniany i kurtka jak są temperatury tak do -2 i słońce. Jak zimniej i nie ma słońca to dorzucam polar cienki lub bluzę. Zawsze miałam tylko jeden zestaw kurtka-spodnie, za to porządne, z dobrymi parametrami. To spokojnie wystarcza. Okulary radzę kupić na miejscu, jeśli okaże się, że będą potrzebne. Jak kupisz marne to będą parowały. Ja nakładałam na prawdę kilka razy, wolę bez.
      • agni71 Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 13:25
        z okularami to powiem, że sie przydają - jak świeci słońce i odbija się od śniegu są niezbędne

przydaja się też, gdy sypie śnieg, ale to pewnie nam tej zimy nie grozi, podobno ma byc bezśnieżna
    • mini_em Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 14:14
      to i ja się podczepię pod wątek wink

gdzie (miejscowości) pojechać żeby spokojnie się pouczyć ? byliśmy w ubiegłym roku w zakopanem i jeździliśmy do białki, ale to nie to .. te tłumy przerażają.. w syna 2 razy wjechał snowboardzista- i cud , że tylko miał wielkiego siniaka na łydce a za drugim razem połamane sanki (staliśmy już na dole czekając na tatę- a pan nie potrafił zahamować i w nas wjechał)

więc gdzie? bo nie chcę odpuścić..

zajrzyjcie też na stronę martes'a - tam jest trochę hitecha w promocji.. nie wiem czy warto my mamy ubrania przywiezione z usa jakiś czas temu. nic nie przemaka.
      • agni71 Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 14:34
        Moim zdaniem te beskidzkie miejsca, jakie wymieniłam wcześniej są OK, może Wisła najmniej, ale pewnie zależy który stok. W Brennej zawsze było dośc luźno, nawet do wyciągu sie praktycznie nie stoi, no, ale nie mają krzesełkowego sad W Istebnej byliśmy 2 lata temu na stoku blisko domków, które linkuję - trochę więcej ludzi niż w Brennej, ale nie jakoś masakrycznie dużo.
        • emonik Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 22:32
          To ja będę w opozycji do poprzedniczek wink
          POLECAM kurtki z Lidla, narciarskie, dla dzieci. Są cieniutkie, lekkie, ale dobrze chronią od wiatru i nie przemakają. Tak samo spodne. Na 2-4 godz. na stoku na pewno wystarczą. Córki miały takie kurtki przez 2 ostatnie sezony. Wyrosły więc dzisiaj właśnie kupiłam następne. Moje dzieci spędzają na nartach ok. 10 dni w roku, w ferie, nie ma co szukać lepszej odzieży.
          Na sanki i lepienie bałwana też są ok. Naprawdę polecam smile
          A co do gogli narcoarskich - raczej nie można ich wypożyczyć. Kaski owszem, ale gogle nie.
          • krasulas Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 23:08
            Mój 7latek nauczył się jeździć na Jaworkach w Szczawnicy. Super niezatłoczony stok z niezłą gastronomią na szczycie. Dwie szkółki....
            Mieszkaliśmy dwukrotnie U Kukuca jakieś 800metrow od stoku. O 9.30-10.00 mieliśmy miejsce pod szķółką. Karnet 4h i do góry kanapą. Kwatera super...minus...gotowałam sama.
            Istebna piekielnie zawalona....podobnie jak Wisła i Ustroń Ślązakami...jeżdżą na jeden dzień. No i ja też....mieszkam niedaleko. Jaworki bardzo spokojne.
    • valtho Re: Narty po raz pierwszy 04.11.15, 23:24
      Jeździmy na nartach tydzień w roku, ale bardzo wysoko w Alpach. Na stoku spędzamy całe dnie. Bieliznę kupuje w Decathlonie - droższe modele są lepsze smile, spodnie i kurtki dla dzieci REIMA (na wyprzedażach), dla dorosłych w firmach narciarsko/snowboardowych. Nie zaryzykowałabym wysłania dziecka do szkółki na cały dzień w kurtce z Lidla, zdecydowanie prędzej w dobrym produkcie Decathlona. Ale osobiście nie mam doświadczeń z produktami na narty w Lidlu. Na pewno na narty nie wystarczą produktu na śnieg, muszą być na narty.
    • enut jakie to dobre parametry 07.11.15, 11:51
      To jakie parametry musza miec spodnie i kurtka, by byly dobre na stok?
      Piszecie, ze nie z decathlona, bo za slabe, a tam sa rzeczy z 10.000 - czy to nie jest dobry parametr?
      Czy te same parametry z roznych firm oznaczaja co innego?
      • doti_2 Re: jakie to dobre parametry 07.11.15, 15:59
        najtańsze spodnie i kurtki sa beznadziejne na narty, to samo rękawiczki - przemakają. Co do droższych nie sprawdzałam bo wolę firmy typowo narciarskie.
        Najważniejsza aby nie przemakały spodnie i rękawiczki. Kurtka jaka będzie, taka będzie byle nie za ciepła.
        Odzież termiczna z Decathlonu jest ok. nawet ta tania.
        Ja dzieciom drugi rok kupuje Brugi, nawet nowe rzeczy cenowo ok., a spodnie nam nie przemakają. Jeśli odzież typowo na narty można nawet kupić taniej używaną, przez tydzień-dwa noszenia niespecjalnie się zużyją.
        • doti_2 Re: jakie to dobre parametry 07.11.15, 16:00
          aaa. rękawiczki przemakają każde, ostatnio kupione Reimy - też wink Trzeba suszyć i mieć drugą parę
          • agus-ka Re: jakie to dobre parametry 07.11.15, 18:42
            My mamy bart i nie przemakają, ziener też nie przemaka. Co prawda są to droższe rękawiczki, ale można kupić taniej w tkmaxx
            • agus-ka Re: jakie to dobre parametry 07.11.15, 18:48
              warto mieć różnej grubości rękawiczki. Ja mam chyba ze 4 pary. Jedne cieniutkie w których jeżdżę jak jest naprawdę ciepło, w zimie slużą mi też do prowadzenia samochodu, bo mają takie naklejki antypoślizgowe. Mam też cienkie ale już typowo narciarskie, grubsze i ciepluteńkie łapki, w których chyba tylko raz jeździłam, bo sa tak ciepłe. Efekt jest taki, ze ręce mi się nie pocą i nie muszę rękawiczek suszyć.
              • doti_2 Re: jakie to dobre parametry 07.11.15, 21:05
                wiesz, to nie o moje rękawiczki chodzi, ale o rękawiczki dzieci. Reimy są fajne póki dzieci nie zaczną zbierać śniegu ze stoku. Po jakimś czasie nie dają rady i są mokre. Są też bardzo ciepłe, to czasem przeszkadza.
                Za Reimy dałam jakoś 110 zł i nie przypuszczam abym na rękawiczki chciała więcej przeznaczyć wink
                • agus-ka Re: jakie to dobre parametry 07.11.15, 22:23
                  110 zł to sporo, ja za zienery dałam za jedne 30, za inne 50 zł, tyle że w tkmaxx. Nie przemakają nawet jak dziecko jest na stoku cały dzień i lepi kulki w przerwie obiadowej. Polecam
                  • doti_2 Re: jakie to dobre parametry 08.11.15, 17:27
                    dzięki za podpowiedź, będę się rozglądać. Bo mokre rękawiczki to nasza zmora wink
                • marshi Re: jakie to dobre parametry 08.11.15, 17:50
                  A one mają membranę? Polecam rękawiczki z gore texem (myślę, żę wiele innych ...-texów też jest ok). Miesiąc temu kupiłam synowi Reusch z gore-texem właśnie za 79 zł (Tkmaxx Gdynia).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka