Dodaj do ulubionych

Deskorolka fiszka

28.04.16, 07:22
Jaką polecacie i gdzie kupić. Czy te na allegro za około 85 zł będą dobre?
Obserwuj wątek
    • pycia07 Re: Deskorolka fiszka 28.04.16, 07:38
      My mamy taką i nawet tutaj w promocji wrrrr smile ja niestety już zakupiłam ale cena super
      fivesport.pl/product-pol-4659-Deskorolka-plastikowa-fiszka-Nijdam.html
      Córka zachwycona a i ja na niej jeździłam i też podzielam jej zdanie.
      Kupiona akurat ta po analizie wieluuu desek smile
    • patatajowa Re: Deskorolka fiszka 28.04.16, 07:47
      igmaj widze ze watek oddzielny załozyłas smile
      u mnie podobnie jak u ciebie-dlatego pytałam-dziecko 10 lat i poczatkujace.
      ogladałam na stronie decathlona i na razie ktos musi mnie uswiadomic czym sie różni deskorolka od waveboarda czy fiszki wink
      na forum watków w wyszukiwarce z 6, w kazdym po 2 posty wiec temat mało popularny chyba...
      • pycia07 Re: Deskorolka fiszka 28.04.16, 09:00
        Deskorolka czyli taka klasyka - do jeżdżenia po mieście i do robienia trików, jest większa dłuższa i z innego materiału drewno/papier ścierny na górze, który zwiększa przyczepność (do tych trików)
        Fiszka - mniejsza, plastikowa i w sumie raczej tylko do jeżdżenia nie do trików, lekka, mała można schować do plecaka, większe, inne kółka lepsze pokonywanie nierówności
        waveboard - dwie oddzielne platformy, oddzielne kółka i specyficzny sposób jeżdżenia - trzeba w charakterystyczny sposób ruszać nogami nie jest to łatwe smile)
    • toslawa Re: Deskorolka fiszka 28.04.16, 09:09
      Fiszka lepsza do jeżdżenia a gorsza do trików. Te kauczukowe kółka lepiej przyjmują nierówności nie halasuje. Syn jeździ na podobnej. Taka na tych małych koleczkach drewniana jest lepsza do skakania itp ale po równej powierzchni.
      • patatajowa Re: Deskorolka fiszka 28.04.16, 09:14
        czyli na poczatek dla dziecka które nie jezdziło wczesniej, bedzie jezdzic po asfalcie i bez trików mam nadzieje, i przewidujac ze szybko sie znudzi taka fiszka wczesniej linkowana powinna wystarczyc?
        • pycia07 Re: Deskorolka fiszka 28.04.16, 09:51
          Wydaje mi się że wystarczy smile moja córka 10 lat tez chciała fiszkę i też myślałam, że się jej znudzi. Jakież było moje zdziwienie jak się okazało, że się nie nudzismile)). Ta zalinkowana, która i my mamy jest super. I tutaj cena bardzo dobra w tej promocji. Ja zawsze przeszukuję "cały internet" żeby znaleźć jak najtaniej i wtedy w tym sklepie tez patrzyłam, ale promocji nie było i kupiłam na allego za chyba 104zł z przesyłką. Powiem Wam w sekrecie, że mnie tez się super na niej jeździłosmile)))(ale ja mam skrzywienie z racji wykonywanego zawodu: haha
    • toslawa Re: Deskorolka fiszka 28.04.16, 09:11
      Sa jeszcze longboardy -mąż właśnie kupił wink Zdecydowanie dłuższe deski do szybszej jazdy.
    • igmaj Re: Deskorolka fiszka 28.04.16, 09:42
      Dzieki pycia za opinie i rade. Zamowie chyba ta zalinkowana przez ciebie. Poczekam tylko jak corka wroci ze szkoly zeby sobie wybrala kolorsmile
      • mamamajaa Re: Deskorolka fiszka 28.04.16, 10:44
        Podłącze się do tematu. Na zalinkowanej stronie są te deskorolki w dwóch rozmiarach. Dla 10 latka ta mała czy duża będzie lepsza? wiecie?
        Ania
        • gosjana Re: Deskorolka fiszka 28.04.16, 14:11
          Córka dostała pod choinkę fiszkę z Declathona, deskorolka jest bdb wykonana, córka zadowolona więc polecam smile
    • biala_ladecka Re: Deskorolka fiszka 28.04.16, 17:29
      Córka ma marki Nils, właśnie taką za 85zł i jest bardzo zadowolona. Te z decathlonu tez się spisują, ma je kilkoro znajomych dzieci.
      • laleczkamajeczka Re: Deskorolka fiszka 15.05.16, 11:17
        Zastanawiam się czy kupić deskorolkę z decathlonu czy tą nijdam , jednak jest duża różnica w cenie. Obawiam się że dziecko szybko się znudzi .
        • igmaj Re: Deskorolka fiszka 15.05.16, 12:49
          Kupiłyśmy nijdam, córka zadowolona.
          • patatajowa Re: Deskorolka fiszka 15.05.16, 13:38
            tez kupiłam tą linkowaną w drugim poscie przez pycia07.
            na razie czeka schowana na urodziny za pare dni.
            czyli jest ok?jezdziła juz na niej córka?
            • igmaj Re: Deskorolka fiszka 15.05.16, 13:49
              Tak jeździ, hulajnoga jest fajna, lekka. Jej koleżanka ma fiszkę z Martes Sport, ale ta z kolei jest o wiele cięższa.
              • laleczkamajeczka Re: Deskorolka fiszka 15.05.16, 14:33
                Te w decathlonie są bardzo fajne ,super się jeżdżi , ale niestety drogie. Dziecko oglądało w innym sklepie ale tam były bardzo sztywne, mało skrętne. Tymi z linku łatwo się skręca ?
                • pycia07 Re: Deskorolka fiszka 15.05.16, 20:51
                  Pozostaje pytanie - co to znaczy "łatwo się skręca"smile. Skręca się normalnie jak na desce-trochę trzeba popracować żeby skręcić ale to chyba normalne raczej. Dziewczyny na pocieszenie Wam powiem, że moja dalej kocha swoją fiszkę ale teraz męczy mnie o waveboard.....więc ....ostrzegam Was smile
    • saszanasza Re: Deskorolka fiszka 15.05.16, 22:11
      Dziś właśnie kupiłam tą dla swojej 8 latki.
      fivesport.pl/product-pol-4660-Deskorolka-plastikowa-fiszka-Nijdam.html
      Ma bardzo dobre opinie i to wśród klientów różnych sklepów.
      • agni71 Re: Deskorolka fiszka 22.05.16, 16:40
        Też się aktualnie rozglądam za fiszką, najbardziej to mi się oryginalne Fish podobają, ale cena ponad 200 zł sad Te Nijdam dla mnie fajne, ale córce żaden kolor się nie podoba (chce różową, ale nie na wielokolorowych kółkach, tylko najlepiej na białych, niebieskich, może czarnych) uncertain A ktoś z was oglądał może na żywo taką z Nils sport? www.sport-shop.pl/deskorolka-fishka-pennyboard-nils-rozowa-p-21793.html

• biala_ladecka Re: Deskorolka fiszka 23.05.16, 10:27
          Moja córka ma taką ale zieloną.
          • agni71 Re: Deskorolka fiszka 23.05.16, 11:14
            I jak oceniasz jakość i funkcjonalność? Córce dobrze się jeździ?
            • biala_ladecka Re: Deskorolka fiszka 23.05.16, 11:30
              Jakość ok., solidnie wykonana, córka jeździ codziennie od półtora miesiąca, raczej nie delikatnie wink
              Po zakupie jedynie trzeba było wyregulować skrętność (jest opisane w instrukcji), bo córka lubi, jak się mocno kolebie.
              • agni71 Re: Deskorolka fiszka 23.05.16, 11:57
                Dzięki
    • ju_mi Re: Deskorolka fiszka 26.05.16, 10:35
      Od poniedziałku 30.05. fiszki będą w Biedronce: www.opiniodajnia.pl/biedronka-sportowe-wyzwania/ str. 10
      Wyglądają tak samo jak Nijdam czy Nils.
      • joannamichal Re: Deskorolka fiszka 30.05.16, 15:14
        Widział ktoś na żywo te biedronkowe?
        • patatajowa Re: Deskorolka fiszka 30.05.16, 15:18
          widziałąm dzisiaj.identiko jak ta co kupiłam, tylko naklejka inna wink
          • ju_mi Re: Deskorolka fiszka 30.05.16, 19:00
            Nasza (Nijdam) ma łożyska ABEC-5, a Biedronkowa ABEC-7. Ponoć ABEC-5 są bardziej wytrzymałe. Tyle z zauważonych różnic wink
            • misia_75 Re: Deskorolka fiszka 30.05.16, 21:11
              Na Biedronkowej jest podana max. waga użytkownika 50kg
              • muchomorek17 Re: Deskorolka fiszka 21.12.16, 16:56
                Stoje przed podobnym dylematem . Potrzebuje na cito deskorolki dla 6 latki, wiem że sprzęt będzie w 100% wykorzystany. Czy jest jakaś różnica pomiędzy tą wyżej zalinkowaną Nijdam czy podobną Meteor a Oxelo junior z ? Oxelo jest obecnie w promo więc cenowo są zbliżone. Ktoś zorientowany pomoże w wyborze, proszę?
                • mima-mima Re: Deskorolka fiszka 21.12.16, 17:12
                  Moja dostanie na gwiazdkę fiszkę od Fishbone, czyli prawdziwą wink ta jest najlepsza, ma najlepsze łożyska i wytrzymałość.
                  Cena adekwatna do jakości.
                  • muchomorek17 Re: Deskorolka fiszka 21.12.16, 17:41
                    oryginał to Fish Skateboards, ale cena wysoka. Szukam takiej do 100zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka