Dodaj do ulubionych

smyk zwrot.

02.10.16, 10:09
czy moze mi ktos powiedziec gdzie na www smyka jest zwrot towarów?
zalogowałam sie na strone, skrece sie po niej i nie widzę....
może printa ktoś zrobi?
Obserwuj wątek
    • aga7-77 Re: smyk zwrot. 02.10.16, 10:49
      Na samym dole jest: Strefa klienta - warunki dostawy i jak to otworzysz to po lewej masz: zwroty i reklamacje.
      • olga727 Re: smyk zwrot. 02.10.16, 19:58
        Ja się odłączę z pytaniem:czy w stacjonarnym można oddać zamówienie z netu ?
        • olga727 Re: smyk zwrot. 02.10.16, 19:59
          olga727 napisała:

> Ja się odłączę z pytaniem:czy w stacjonarnym można oddać zamówienie z netu ?
          >

Podłączę*
          • matkawyrodna Re: smyk zwrot. 02.10.16, 20:26
            tak
          • hybriska Re: smyk zwrot. 02.10.16, 20:27
            Można
            • olga727 Re: smyk zwrot. 03.10.16, 11:22
              Dziękuję za odpowiedzi. Przynajmniej zaoszczędzę na kosztach wysyłki.wink
    • iberka Re: smyk zwrot. 02.10.16, 21:25
      a rajstopy? szlag mnie trafi, bo z 5 zaówionych par 1-jest dobra a wszystkie w tym samym rozmiarze uncertain. Co gorsze 1 Zosia ubrała, nosiła kilka h więc teraz to tylko reklamacja. Różnice w długości 5 cm ....masakra. Wyleczyłam się ze smyka, zostały nam tylko pumy. I jeszcze teraz targanie tego ogromnego zam do salonu żeby nie dokładać do zwrotu....ależ jestem zła
      • kaarinka Re: smyk zwrot. 03.10.16, 10:56
        Do zwrotu w stacjonarnym wystarczy faktura czy formularz odstąpienia od umowy dostępny na stronie? Ktoś wie?
        • agni71 Re: smyk zwrot. 03.10.16, 10:58
          Na pewno formularz, faktura byc może też, ja biore i to, i to jutro, to moge później napisać co i jak.
          • kaarinka Re: smyk zwrot. 03.10.16, 11:08
            Dzięki agni. Chciałam dziś ten zwrot załatwić, a coś mi szwankuje drukarka. Łudziłam się, że uda się bez formularza, fakturę wydrukowałam wcześniej. No nic, muszę się wstrzymać w takim razie.
      • olga727 Re: smyk zwrot. 03.10.16, 11:21
        A ja muszę kurtkę oddać do stacjonarnego Gdy zamawiałam była w promocji,wzięłam na 170 cm. a przysłali na 164 ! uncertain
        • patatajowa Re: smyk zwrot. 03.10.16, 11:24
          znowu oczy bolą jak sie czyta watek z twoimi postami a konkretnie sygnaturkami....

napisz do nich, za nizrealizowane przysyłali dziewczynom indywidualne kody rabatowe, u ciebie sie pomylili wiec tez jakby ich wina, moze sie poczują i przyślą....
          • olga727 Re: smyk zwrot. 03.10.16, 11:58
            Dzięki za info o ewentualnym kodzie. Sygnaturka się niedługo zmieni. wink
            • hybriska Re: smyk zwrot. 03.10.16, 12:16
              Zmieni się, bo przyjdzie zima i zamiast liścia będzie nawalał śnieg wink zgadłam? wink
              • kaarinka Zwróciłam w stacjonarnym... 03.10.16, 13:24
                i nie potrzebowałam ani formularza zwrotu ani faktury (oczywiście i jedno i drugie udało mi się wydrukować i miałam ze sobą). Pani spytała mnie tylko o nr zamówienia i patrząc w komputer odhaczała pozycje, które zwracam. Nie mam pojęcia, czy wszędzie jest tak właśnie, czy każdy sklep ma swoje zwyczaje.
                • kaarinka Re: Zwróciłam w stacjonarnym... 03.10.16, 13:25
                  Dodam jeszcze, że płaciłam kartą, a spytała, czy chcę zwrot na kartę czy wolę gotówkęsmile
              • olga727 Re: smyk zwrot. 04.10.16, 20:28
                hybriska napisała:

> Zmieni się, bo przyjdzie zima i zamiast liścia będzie nawalał śnieg wink zgadłam?
                > wink

Pożyjemy,zobaczymy. smile
    • zajacowna Re: smyk zwrot. 03.10.16, 13:44
      przepraszam ale ja dalej nie wiem jak zwrocic paczke.
      owszem znalazlam zakladke i formularz zwrotu i wiem gdzie odeslac.
      Tylko:
      formularz zwrotu ładuje do paczki?
      fakture też do paki do środka?
      • patatajowa Re: smyk zwrot. 03.10.16, 14:04
        no a na logike biorac jak chcesz odesłać to gdzie ten formularz zwrotu i fakture najlepiej wsadzic? moim zdaniem do paczki... wink
        jak robisz to w innych sklepach internetowych? bo ja DO paczki wsadzam....
        • zajacowna Re: smyk zwrot. 03.10.16, 14:13
          ok jasne już wsio. dzieki.
    • kobieta_jakubowa Re: smyk zwrot. 03.10.16, 23:42
      Nie mogę znaleźć faktury do zwrotu. W kartonie nie było, na mailu nie mam, przejrzałam wszystkie maile i nic.
      Płaciłam przy odbiorze w sklepie.
      • uczula Re: smyk zwrot. 04.10.16, 10:46
        na swoim koncie w smyku masz fakture.
        U nas trzeba bylo miec fakture , no i zwrot tylko na karte.
        • kobieta_jakubowa Re: smyk zwrot. 04.10.16, 17:54
          Udało się zwrócić bez faktury.
          No i zwrot w gotówce bo gotówką płaciłam przy odbiorze.
          • patatajowa Re: smyk zwrot. 04.10.16, 18:23
            faktura jest na koncie w smyku. zwracałam dzisiaj,trzeba podac albo numer faktury albo zamówienia-drukowac nic nie trzeba. zwrot tak jak było płacone, na karcie podarunkowej juz mam kase.
        • olga727 Re: smyk zwrot. 04.10.16, 20:33
          uczula napisała:

> na swoim koncie w smyku masz fakture.
          > U nas trzeba bylo miec fakture , no i zwrot tylko na karte.

Zwrot kasy za towar jest w takiej formie,jaką się płaciło.Warunek jest jeden:jeżeli odda się towar w przeciągu 14 dni,od otrzymania paczki.
    • iberka rajstopy 09.10.16, 12:03
      Dziewczyny, poratujcie, proszę wiedzą. Muszę do jutra zrobić zwrot a nigdzie nie znalazłam info odnośnie zwrotu rajstop. Normalnie w sklepie kupionych nie przyjmują, a co z tymi z zamówień online? Jedne rozpakowane będę reklamować, ale jedne nieruszone chciałabym zwrócić po prostu i nie wiem czy mogę a obsługa na zakopiance w Krk nigdy nie była bezproblemowa więc wolałabym wiedzieć
      • becinska Re: rajstopy 09.10.16, 13:22
        Ja zwracałam w zeszłym roku, zarówno rajstopki kupione online jak i stacjonarnie i nie było problemu. Może teraz nowy właściciel i nowe zasady. Wtedy nie miałam problemu ze zwrotem.
      • patatajowa Re: rajstopy 09.10.16, 13:50
        Nawet nie wiedialam ze sie nie da.info takiego tez nie znalazłam.wiem ze sie nie da w Zarze np.wiec tu nie powinno byc problemu.
        • patatajowa Re: rajstopy 09.10.16, 17:23
          4. Zwrotowi określonemu w niniejszym § 11 nie podlegają – ze względów bezpieczeństwa: foteliki samochodowe i monitory oddechu; ze względów higienicznych – kosmetyki, pieluchy oraz bielizna.

wiec roznie to moze byc sad
          • iberka Re: rajstopy 09.10.16, 20:41
            no właśnie, też szukałam zapisu i się doszukałam. Zabiorę ze sobą, najwyżej mnie z nimi odeślą uncertain. Pamiętam, że w sklepie to od razu jedna z pracownic mówiła " rajstop nie przyjmujemy". W reserved to samo, ale tam zwracałam bez problemu jeśli były zapakowane, czyli nie noszone. W sumie to nie jest dla mnie normalne, bo jak mam wiedzieć czy są dobre skoro dziecko ich nawet na pupę wciągnąć nie może wrrrr
      • iberka Re: rajstopy 10.10.16, 09:23
        już wiem - te kupione online z dostawą do domu, można nierozpakowane zwrócić. Te kupowane w salonie albo z odbiorem w salonie - nie, bo można rozmiar sprawdzić na miejscu
    • dorga1 Re: smyk zwrot. 09.10.16, 12:09
      A czy przypadkiem można zamienić kurtkę na rozmiar większą, w tej cenie jakiej się kupiło, czyli promocyjnej? Zakładam, że nie, ale pytam, może ktoś próbował i mu się udało.
      • areola82 Re: smyk zwrot. 09.10.16, 12:15
        z tego co wiem to trzeba zwrócić i kupić jeszcze raz, niestety po aktualnej cenie.
      • patatajowa Re: smyk zwrot. 09.10.16, 13:47
        Niestety nie dalo sie a tez chciałam wymienić kurtkę na rozmiar mniejszy....
        • dorga1 Re: smyk zwrot. 09.10.16, 16:43
          Dzięki, chociaż miałam jeszcze ciut nadziei...
          • bigmichal1 Re: smyk zwrot. 09.10.16, 17:17
            Podobno są nowe wytyczne i o ile inny rozmiar jest w sklepie stacjonarnym to na miejscu można wymienić. Nie wszędzie obsługa zorientowana, ale w Blue City i Złotych Trasach dziewczyny wymieniały.
            • patatajowa Re: smyk zwrot. 09.10.16, 17:25
              czy te wytyczne sa gdzies zapisane?
              • bigmichal1 Re: smyk zwrot. 09.10.16, 17:37
                Nie mogę znaleźć postu z forum, na którym była o tym mowa, kierownicy powinni być zorientowani, ekspedientki na ogół jeszcze o tym nie wiedzą i trzeba prosić kierownika.
                • bigmichal1 Re: smyk zwrot. 09.10.16, 17:46
                  Zadzwoniłam na infolinię i konsultantka twierdzi, że nie można. Dziewczyny z forum, że wymieniały stacjonarnie towar kupiony na smyk.com w tych dwóch sklepach w Warszawie. Sama już nie wiem
                  • bigmichal1 Re: smyk zwrot. 09.10.16, 18:02
                    Zadzwoniłam też do Smyka w Złotych Tarasach i pracownica potwierdziła, że taki zwrot jest możliwy i każdy kierownik powinien te wytyczne znać. W razie problemów należy poprosić kierownika. Wymiana jest możliwa tylko w przypadku innego rozmiaru tego samego produktu, o ile jest on dostępny w danym sklepie.
        • olesia301 Re: smyk zwrot. 09.10.16, 22:02

dziwne, mi powiedziano, że można zmienić rozmiar w sklepie.
      • lifecolor Re: smyk zwrot. 09.10.16, 21:49
        ja zmieniałam rozmiar po tej samej cenie, kupione online, zamiana stacjonarnie
    • dorga1 Re: smyk zwrot. 10.10.16, 19:31
      No i kicha z tą zamianą. Zamienić się dało, ale moje dziecię chce inny wzór kurtki. Niestety na inny model już nie da się zamienić. Może ktoś ma na zbyciu ten kupon zniżkowy? Baaardzo by się przydał.
    • kika_19 Re: smyk zwrot. 12.10.16, 22:54
      a czy zwrot zamówienia odbieranego w sklepie trzeba zrobić w tym samym sklepie? może ktoś się orientuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka