slonko1335 19.10.16, 08:25 zblogowani.pl/wpis/3218271/co-jak-narysowac-czyli-rysowanie-krok-po-kroku czy będzie toto odpowiednie dla 12-latki lubiącej rysować? czy to dla młodszego dziecka raczej, widziała któraś na żywo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwina76 Re: Co? Jak? Narysować 19.10.16, 10:44 Ja kupiłam dla 10 latki i mam mieszane uczucia.... Książka pięknie wydana, twarda płócienna okładka, duży rozmiar, z tyłu szkicownik na własne prace. Do zakupu skłoniła mnie ta recenzja: zabawkator.pl/2016/09/16/co-jak-narysowac-ksiazka-i-zeszyt-artystyczny/ (dużo zdjęć). Na pewno nadaje się dla osób które rysować zbytnio nie potrafią, niezależnie od wieku. Moja córka rysuje bardzo dobrze i ta książka jest dla nie zbyt łatwa, trochę przypomina mi trochę stronę ze Świerszczyka: Ale draka. U nas bardziej sprawdzają się książki Christophera Harta:czytam.pl/autor,Hart+Christopher.html, aczkolwiek córka woli rysować "z głowy". Jeśli 12 latka jest w miarę zaawansowana to ta książka raczej się nie sprawdzi. Jeśli natomiast rysowanie traktuje przede wszystkim jako zabawę, to myślę, że ta pozycja będzie odpowiednia. Przecież to Lutz zainspirował Walta Disneya Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Co? Jak? Narysować 19.10.16, 10:54 Dzięki bardzo chyba rzeczywiście będzie za łatwa dla chrześnicy, nada się bardziej dla mojej 11 latki za to, która rysować lubi ale nie ma wprawy w temacie. Kuzynka córki rysuje dobrze, chodzi na kurs malarstwa i rysunku, muszę w coś innego celować...a może coś polecisz co się nadaje na prezent dla takiego rysującego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
tagliatele Re: Co? Jak? Narysować 19.10.16, 11:06 Polecam książki typu "642 Things to draw" www.amazon.de/642-Things-Draw-Chronicle-Books/dp/0811876446/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1476867828&sr=8-1&keywords=Things+to+draw. W tej książce są po prostu puste pola z podpisami przedmiotów, które trzeba narysować w danym miejscu, bez żadnych wskazówek. To jest bardzo fajna rzecz dla wszystkich rysujących, którym np. brakuje inspiracji do rysowania, nie mają pomysłu, a chcą po prostu "coś narysować". Są dostępne na pewno na Amazonie, ale jedną książkę z tej serii widziałam na stoisku księgarni Serenissima.pl, która ma oddziały w muzeach warszawskich. Musiałabyś zadzwonić, zapytać, czy mają. Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: Co? Jak? Narysować 19.10.16, 11:07 To jest fajne www.nieprzeczytane.pl/Kurs-rysowania.-Krok-po-kroku,product632608.html Odpowiedz Link Zgłoś
sylwina76 Re: Co? Jak? Narysować 19.10.16, 11:18 Też o tym myślałam Jeśli córka kuzynki jest tak zaawansowana, to Co? Jak? Narysować z pewnością będzie za proste. Ale tak w ogóle książka świetnie nadaje się na prezent - wyglada solidnie Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Co? Jak? Narysować 19.10.16, 15:39 Ooo, fajny prezent. Kupię dla 8-latki bardzo lubiącej rysować Odpowiedz Link Zgłoś