Dodaj do ulubionych

Lalka bobas do opieki

28.11.16, 13:14
W ramach przygotowania starszej na pojawienie się rodzeństwa chcę jej kupić lalkę, która pozwoli wczuć się w klimat opieki nad bobasem. Chciałabym, żeby w zestawie była butelka do kamienia [najlepiej "magiczna"], pieluszka do zmieniania, smoczek i żeby zamykały się oczy po położeniu. Znalazłam Baby Born, ale wolałabym, żeby jedzenie i sikanie było bardziej na niby. Efekty dźwiękowe i inne mile widziane. Polecicie coś? Jak pojawi się rodzeństwo córka będzie miała 2l 8m.
Obserwuj wątek
    • mia_lipiec Re: Lalka bobas do opieki 28.11.16, 15:57
      Ja polecam hiszpańskie lalki anatomiczne bez żadnych bajerów. Są miękkie i wyglądają jak niemowlę. Moja córka jest okrutnie lalowa. Mieliśmy kilka lalek typu baby born ale odkąd dostała taką hiszPanska innych nie tknela. Tamte to były lale a ta to jest "prawdziwa" dzidzia. A te bajery tylko przeszkadzają w zabawie. Polecam wariant lalki która można kąpać. Mama dzidzie a corka lale. My mamy taką 42cm kupujemy jej ubranka wczesniacze i pieluszki jedynki i jest czad.
      • smoczy_plomien Re: Lalka bobas do opieki 29.11.16, 00:04
        To może być niegłupi pomysł. Masz na myśli konkretnie Antonio Juan czy jakieś inne też warto wziąć pod uwagę?
        • mia_lipiec Re: Lalka bobas do opieki 29.11.16, 01:08
          Antonio Juan albo Bergenuer - jakość ta sama, różnią się detalami ale to dobra inwestycja;moja córka dostała ją właśnie przed narodzinami brata i to był strzał w 10 bo właśnie ta realistyczność lalki dużo zrobiła
          • smoczy_plomien Re: Lalka bobas do opieki 29.11.16, 08:36
            Dzięki smile
            • majka2014 Re: Lalka bobas do opieki 29.11.16, 09:07
              a czy te lalki Juan zamykają oczy?
              • mia_lipiec Re: Lalka bobas do opieki 29.11.16, 10:47
                nasz nie zamyka i to w sumie jej jedyna wada jest
                • moloman Re: Lalka bobas do opieki 29.11.16, 12:20
                  zakochałam sie w tych lalkach.. wink Tez szukam jakiegos fajnego bobasa dla mojej córeczki .. Mozesz pokazac ktorego bobasa masz? Czy on jest cały gumowy czy czesc ma z materiału? i ile ma cm? Zostawiłam czesc ubranke po córce z mysla własnie o lalce.. i chciałabym zeby pasowały ..
                  • mia_lipiec Re: Lalka bobas do opieki 29.11.16, 14:23
                    mamy taką tylko inaczej ubraną:
                    ponyplum.pl/pl/p/Berenguer-Boutique-lalka-noworodek-dziewczynka-z-rozowym-kocykiem-36-cm/4058
                    jest z miękkiego winylu, pięknie pachnie, wygląda autentycznie, ma niemowlęce fałdki i jest poprawna anatomicznie - mamy dziewczynkę bo wcześniej córka dostała chłopca amerykańskiej firmy Corolle, też jest fajny:
                    bubukids.pl/p1500,lalka-paul-z-butelka-i-nocnikiem-36-cm-mon-classique-corolle.html
                    ale jednak nie wzbudził tak skrajnych opiekuńczych uczuć jak Bergenuer
                    u nas to jest dzidzia Ola i jak ktoś powie że to lala to córka jest strasznie oburzona - dla niej to dziecko i super się nim opiekuje, kąpie, karmi, przebiera, śpi z nią, wozi itp; dodam że bawi się nią ponad 2 lata już i faza nie słabnie a młoda ma 6 lat już!
                    polecam przy okazji wyprzedażowe ciuszki z f&f tesco w rozmiarze 44cm - dobrze leżą na tych lalach, i czapeczki z pepco dla wcześniaków
    • jaga987 Re: Lalka bobas do opieki 29.11.16, 20:49
      Ja również polecam lalkę bobasa z winylu. Mamy kilka lalek, ale dopiero taka wyglądająca jak prawdziwy noworodek rozbudziła instynkty opiekuńcze wink
      Mamy paczkę pampersow nr 1, ubranka kupujemy w rozmiarze wcześniaczym w second handzie. Najlepsza jest prawdziwa butelka i prawdziwy smoczek (mimo ze nie pasuje do buzi lali).
    • moloman Re: Lalka bobas do opieki 01.12.16, 08:01
      doradzcie mi jeszcze jak duza ta lalka byc powinna. czy lepiej wziasc taka ok 44-46 cm ,czy wystarczy 38 ?.. zakładam ( mam nadzieje..) ze lalka spodoba sie dziecku na tyle ze nie bede kupowała w przyszłosci innych bobasów..no i gdzie najtanie je widziałyscie?
      • akinom22 Re: Lalka bobas do opieki 09.12.16, 22:08
        Czy te lalki nie są za ciężkie dla takich 2-letnich dziewczynek (38 cm-1,5 kg; 43 cm-prawie 2 kg)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka