Dodaj do ulubionych

pralka czy pralko-suszarka!?

09.12.16, 21:12
PIlnie potrzebuje waszej pomocy. Dzis moja pralka sie zepsuła na amen i szybko musze kupić nową. wsklepie namawiają mnie na pralko suszarkę ta mediamarkt.pl/agd/pralko-suszarka-beko-htv8733xs0?gclid=CjwKEAiAyanCBRDkiO6M_rDroH0SJAAfZ4KLw89vmIGkvoozNToRyxd4BsSwzV7b2jBfL453dhj_FxoCgTPw_wcB
a ja słyszałam srednie opinie o łączonych, że lepsze sa pralka i oddzielnie pralko-suszarka.na to pozwolic sobie nie moge bo nie mam miejsca i zastanawiam sie czy sobie w ogole odpuscic czy nie? doradzcie prosze
Obserwuj wątek
    • alinalen Re: pralka czy pralko-suszarka!? 09.12.16, 21:25
      zdecydowanie pralko-suszarka. Posiadam i jestem zachwycona, zwlaszcza przy dzieciach i tonach prania. Nie wisi mi juz wiecznie mokre pranie i mam 70%mniej prasowania. Ja mam elektroluxa
    • patatajowa Re: pralka czy pralko-suszarka!? 09.12.16, 21:28
      bo to prawda ze lepsze sa oddzielnie. ale jak wiesz ze nie mozesz sobie pozwolic teraz na dwa sprzety to ja bym zaryzykowała zakup jak cie kusi wink korzystałam po raz pierwszy od kilkunastu lat z tego sprzetu u kuzynki nad morzem i byłam miło zaskoczona ze nie jest tak całkiem kiepska. z tym ze ja suszyłam 1/3 tego co w swojej oddzielnej suszarce. teraz w zimie na pewno docenisz, szybciutko kurtki czy jeansy wysuszysz... no nie wiem, ja bym brała w takiej sytuacji smile
    • amalota Re: pralka czy pralko-suszarka!? 09.12.16, 21:52
      A ja odradzam. Miałam Brandta i uważam, że w pralko-suszarce pozostaje wilgoć i mimo suszenia, pranie ma "charakterystyczny irlandzki zapach". Moim zdaniem nie ma porównania miedzy pralko-suszarką a osobną pralką i suszarką.
      A nie możesz postawić jednej na drugiej?
    • monikaj21 Re: pralka czy pralko-suszarka!? 09.12.16, 23:06
      Ja w podobnej sytuacji byłam ponad rok temu - zdecydowałam się na pralko - suszarkę. Kupowałam z założeniem, że suszenie będzie sporadyczne i tak właśnie używam. Jestem naprawdę zadowolona. Na osobną suszarkę nie miałam ani miejsca, ani potrzeby - ta idealnie odpowiada mojemu sposobowi korzystania.
      • bondyrka Re: pralka czy pralko-suszarka!? 10.12.16, 09:51
        A jaka sama suszarkę polecacie taka do 1500zł max 2tys bo jestem na etapie kupowania? Mam pralkę Boscha i suszarka będzie stać na pralce
        • ju_mi Re: pralka czy pralko-suszarka!? 10.12.16, 10:41
          Niedawno też kupowałam i wybrałam Electroluxa (model EDH3887GDE). Kosztuje 2399zł, ale teraz jest promocja i Electrolux oddaje 300zł. Nie używam jej zbyt długo, ale póki co jestem bardzo zadowolona. Pranie po 2h suche, miękkie i rozprostowane (większości nie muszę prasować). Przy 4-osobowej rodzinie i tonie prania bardzo ułatwiła mi życie smile
          Jak będziesz szukać to warto żeby suszarka była z pompą ciepła i silnikiem inwerterowym, bo to duża oszczędność prądu.
          • catala Re: pralka czy pralko-suszarka!? 12.12.16, 16:57
            Ja mam tę: Electrolux EDH3487RDE. Powiedzieć, że jestem zachwycona to mało. Suszę chyba wszystko, nic się nie skurczyło czy zniszczyło. Za to teraz prasuję raz w miesiącu. Żałuję jedynie, że nie miałam tego sprzętu, jak dziecko było malutkie...
    • areola82 Re: pralka czy pralko-suszarka!? 10.12.16, 13:42
      suszarka osobno jest lepsza, ale jak nie ma miejsca to pralko-suszarka jest dobrym rozwiązaniem. Generalnie wiem że niektóre suszarki można stawiać na pralkach. Sama mam pralko-suszarkę Candy, mamy ją chyba 4 lata już i jestem mega zadowolona.
      • konwalia-82 Re: pralka czy pralko-suszarka!? 03.05.17, 07:52
        m.ceneo.pl/16274736#tab=click

Czy ktoś ma taki model, padła mi pralka indesit po 4 latach, piore do 2x/dz więc pralko suszarka ulatwilaby życie. Na dwa sprzęty miejsca brak niestety
    • k_linka Dorciaszek? 03.05.17, 10:39
      Czesc, moze jeszcze tu zajrzysz?
      Kupilas to linowane Beko? Uzywasz bezproblemowo?
      Ja kupilam w grudniu (zepsul sie Siemens intensywnie uzytkowany przez 10 lat) i do ubieglego tygodnia bylam zadowolona (w koncu roziwazal sie problem ze nie mam gdzie suszyc prania, choc rzeczywiscie jest wymięte), az po 5 miesiacach!! sie popsula. Nie wiem, czy to kwestia beznadzienego urzadzenia, czy wyjatkowego pecha?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka