asia_k2 06.04.05, 14:15 warto je kupić ? widziałam takie fajne przewiewne na wiosnę-lato. to będą pierwsze buciki mojego dziecka i zastanawiam się czy będą dobre. dzięki za pomoc, asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inia25 Re: MARIQUITA - buciki 06.04.05, 14:19 mam dwie pary takich bucików - są doskonałe jako pierwsze buciki. Sztywna kostka tzrymajaca nozke - super. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: MARIQUITA - buciki 06.04.05, 14:29 Mojemu dziecku nie wchodzą w podbiciu ( przymierzaliśmy model takich zabudowanych sandałków,) i miały bardzo sztywną podeszwę, prawie się nie zginała. Trzeba przymierzać. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k2 Re: MARIQUITA - buciki 06.04.05, 15:00 dzięki dziewczyny ! a gdzie je można kupić w w-wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewabart Re: MARIQUITA - buciki 06.04.05, 18:42 WItam, nie wiem gdzie w wawie ale w internecie mozna: sklep.urwis.com.pl/advanced_search_result.php?keywords=mariquita nie wiem co to za sklep, nie kupowalam wiec nie moge polecac, ale moze inne dziewczyny kupowaly i ci pomoga Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
boolva Re: MARIQUITA - buciki 06.04.05, 20:21 Są rzeczywiście ładniutkie, ale uważam że za sztywne spody dla niemowlaka. Dziecko leżące czy siedzące powinno mieć mięciusieńkie buciki-kapciuszki lub skarpetki. Ja w końcu znalazłam coś takiego elegantszego w C&A. A jak dziecko zaczyna się przemieszczać, stawać na nóżki to kupić GUCIE. Coś tu jakaś mama pisała o konieczności usztywniania, ale nie dla dziecka tylko siedzącego w wózku! Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: MARIQUITA - buciki 07.04.05, 00:02 boolva napisała: > Są rzeczywiście ładniutkie, ale uważam że za sztywne spody dla niemowlaka. > Dziecko leżące czy siedzące powinno mieć mięciusieńkie buciki-kapciuszki lub > skarpetki. Ja w końcu znalazłam coś takiego elegantszego w C&A. A jak dziecko > zaczyna się przemieszczać, stawać na nóżki to kupić GUCIE. wczoraj byłąm u ortopedy i pani stwierdziła, że GUCIE są dobre dla dzieci leżących, raczkujących a nie dla takich co zaczynają wstawać i chodzić. Dla chodzących maluchów są za miękkie i mogą deformować stopę i prowadzić do "wychodzenia " kostek i koślawienia nóg w tzw X. Tak więc nasze GUCIE poszły w kąt i będą zakłądane sporadyczni (choć w sumie zakłądałam je i tak bardzo żadko). Dodam że na wizycie Ola była w sandałkach mariquity i pani doktor powiedziała że są świetne do chodzenia dla Oli. dodam że Ola chodzi juz samodzielnie. No i mam kupować buciki na lato w tym właśnie stylu. > Coś tu jakaś mama pisała o konieczności usztywniania, ale nie dla dziecka tylko > siedzącego w wózku! Odpowiedz Link Zgłoś
boolva Re: MARIQUITA - buciki 07.04.05, 10:17 Co ortopeda to inny pogląd, dlatego ja wyciągam średnią i wybieram to co uważam za dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
boolva Re: MARIQUITA - buciki 07.04.05, 10:20 Aha, ale ja pisałam o mniejszych dzieciach niz Twoje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: MARIQUITA - buciki 07.04.05, 12:32 boolva napisała: > Aha, ale ja pisałam o mniejszych dzieciach niz Twoje. Pozdrawiam tak wiem, dlatego ja tez napisałam ze opinia ortopedy naszego jest taka: że GUCIE są dobre dla dzieci leżących, raczkujących a nie dla takich co zaczynają wstawać i chodzić. i rzeczywiście oli widze ze lepiej sie chodzi w twardszych bucikach, bo w guciach mam takie wrazenie ze traci rownowage Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: MARIQUITA - buciki 06.04.05, 20:52 można je także kupić w internecie, jutro podam adres, tylko moze ktoś moze powiedzieć jak się ma ich numeracja do Bartków lub Postępów??? Odpowiedz Link Zgłoś
ulaaaaa Re: MARIQUITA - buciki 07.04.05, 13:19 W W-wie mozna kupić buty Mariquita w al.Niepodległości 24/30. Kupowania butów przez internet zdecydowanie nie polecam, to jest coś co koniecznie trzeba dziecku przymierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jkwoj Re: MARIQUITA - buciki 19.04.05, 08:14 Nie wiem czy interesuje Cię sklep internetowy, ale przynajmniej można sobie pooglądać modele nie tylko bucików www.intermax.pl/oferta.php?kolekcja=50 Odpowiedz Link Zgłoś