Dodaj do ulubionych

wózki QUINNY SPEDDY SX

24.04.05, 23:21
Mam pytanko do doswiadczonych smile Nosimy sie z zamiarem kupienia wozka QUINNY
SPEDDY SX i nurtuje nas jedna sprawa - brak palaka bezpieczenstwa. Co o tym
sadzicie?? A tak poza tym jakie sa w ogóle wasze doswiadczenia z tym wózkiem??
pozdrawiam serdecznie - aga
Obserwuj wątek
    • gagula97 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 24.04.05, 23:39
      Tak sobie jeszcze kombinuje na modelem FRESSTYLE 3XL - który z nich jest
      lepszy??? Poradzcie - plisssss
      • pade Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 25.04.05, 01:12
        Jestem szczęśliwą posiadaczką speedy. Mojej córci brak pałąka w ogóle nie
        przeszkadza, ale muszę szczerze przyznać, że gdyby była mniejsza, nie kupiłabym
        go ze względu na amortyzację (a raczej jej brak). Dla większego dziecka i dla
        mamy-wózio jak marzenie!
    • ewitak25 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 25.04.05, 09:50
      A czy to nie to samo co Maxi cosi speedy? W tamtym wózku oparcie nie było w
      ogóle regulowane ale może pomyliłam wózki?
      • gagula97 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 25.04.05, 10:46
        Wózki Quinny sa ponoć oparte na bazie Maxi-cosi, więc to może być coś
        podobnego, ale ten model to na pewno QUINNY. My chcemy caly komplet - gondolę
        +spacerówka + fotelik samochodowy. Chcieliśmy nabyć od razu cały komplet.
        Uwazacie że mają niedobrą amortyzację???
        • gagula97 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 25.04.05, 10:51
          Jeszcze mi się cosik przypomniało - a jak tam jest z podnóżkiem? Jak się
          reguluje?? I gdzieś się doczytałam, że oparcie nie podnosi się dośc wysoko??
          Kurcze bardzo się nam podoba ten wózeczek, a tu tyle niedogoności sad(
    • mikus11 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 25.04.05, 23:01
      A ja jednak zdecyduję sie na ten wózek.Szczerze mówiąc myśle od nim
      od...........grudnia. Wiele opcji już przeszłam, chciałam kupić inny
      zastanawiałam sie na Implastem, Xlanderem,Wychametem itp. Powróciłam jednak do
      tego, jutro składam zamówienie na komplet ( 3 częsci) w kolorze Sand. Chyba nie
      ma wózka idealnego, a ten moim zdaniem jest najbliższy ideałowi... a jak sie
      lekko prowadzi winkpozdrawiam
      ania i mikołaj 34 tc
      • gagula97 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 25.04.05, 23:24
        My wybralismy kolor NAVY i tez chyba sie jednak zdecydujemy. Mikus gdzie
        skladalas zamówienie? A prowadzi sie faktycznie lekko - próbowalismy kiedys w
        hurtowni smile) Miodzio!!
        A tak w ogole znacie moze sklep we Wroclawiu, który prowadzi te wózeczki?
        pozdrawiam - aga
        • mikus11 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 26.04.05, 09:28
          gagula 97, jeżeli chcesz znać ceny jakie udało mi się wynegocjować i adresy
          prześle Ci je na priv podaj proszę adres
          pozdrawiam
          • gagula97 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 26.04.05, 09:42
            Już pisze na priva - pozdrawiam aga
            • gagula97 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 26.04.05, 09:53
              Nie wiem czy dobrze wysłałam wiadomość - podaję e-mail
              gagula@buziaczek.pl
          • anna_ja Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 19.05.05, 12:54
            Chcialabym poogladac ten wozek na zywo. Gdzie we Wrocławiu są dostepne?
            Bylabym wdzieczna za podanie adredu sklepu/hurtowni oraz ceny jaka udalo sie
            wynegocjowac za komplet( wozek nie jest tani...)Moj e-
            mail:anna_ja@nospam.gazeta.pl
            • pentelka5 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 13.06.05, 09:17
              Można go obejrzeć w hurtowni Bajka na ul. Długosza. Dziewczyny, zwróćcie tylko
              uwagę że gondola jest w tym wózku baaaardzo mała, i ma idiotyczne przewężenie po
              środku. Przy większym dziecku maksymalnie 4 miesiące pojeździcie.

Pozdrawiam
              Dana
              • gabimamafilipa Apropo s gondolek do wózków QUINNY 13.06.05, 13:22
                Gondolka starcza na 6-7 m-cy, ale nie sądzę, że jakiekolwiek dziecko chciałoby
                dłużej w niej podróżować. Mój 10-cio miesięczny synuś już mając 6 m-cy
                kombinował jak tu coś więcej zobaczyć na spacerze. Dlatego myślę ,że nie warto
                robić większych gondoli, bo zajmowałyby tylko niepotrzebnie więcej miejsca w
                domu.

Pozdrawiam.
        • ola226 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 18.05.05, 14:42
          we wrocławiu wózki quinny są na krasińskiego w askocie
    • mikus11 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 26.04.05, 10:24
      Poszło, ale napisz czy doszło bo jakos dziwnie zachowuje mi sie poczta gazetowa
      pozdrawiam
    • monika26kr Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 26.04.05, 10:54
      Dziewczyny, w jakiej cenie kupujecie ten wozek? Moge polecic miejsce gdzie jest
      za 1050 czy ciut mniej. Osobiscie polecam kolor Steel.
      • pade Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 26.04.05, 14:00
        a ja polecam kolor sand, jasny, a w ogóle brudu nie widać! i wyciera się go
        mokrą ściereczką, wcale nie trzeba prać całej tapicerki.
        • ea13 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 26.04.05, 17:30
          Dziewczyny podajcie mi namiary na sklepy gdzie mozna ten wózek zamówić, bo z
          tego co ja ostatnio przegladałam wychodziło najtaniej w Calineczce.
          • monika26kr Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 26.04.05, 22:31
            W sklepie Swiat Dziecka w Krakowie mozna go dostac za 1050 zl. Te internetowe
            sklepy wcale nie sa konkurencyjne. Lepiej w zwyklym sklepie popytac o rabaty -
            zwykle przy zakupie na ponad 1000 zl i przy platnosci gotowka mozna smialo
            wytargowac 5-8%.
            • bergo1 Krakow? 28.04.05, 11:08
              gdzie znajduje sie ten Swiat DZiecka w Krakowie? CZy mozesz mi podac adresy
              jakis duzych sklepow z wozkami dzieciecymi w Krakowie? ( jedyny o jakim wiem to
              na Lubicz kolo dworca)
              Jestem z Zakopanego i wybieram sie tam jednego dnia na zakupy smile

Dzieki
              • monika26kr Re: Krakow? 06.05.05, 10:40
                ul. wyki 5, os. Zgody 7
    • gagula97 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 26.04.05, 21:29
      A my własnie wybraliśmy taki ciemny kolorem (navy) aby nie było problemu z
      brudem. Nie wyobrażam sobie ciągłego czyszczenia tej tapicerki. Ale skoro
      mówice, że nie ma problemu z brudem to może warto to jeszcze przmyśleć - hmmmmm
      • gagula97 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 26.04.05, 21:31
        Mikuś nic od ciebie nie dostałam na priva sad( Możesz napisac jeszcze raz???
    • mikus11 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 26.04.05, 21:49
      gagula teraz to juz musiało dość! Sprawdź pocztę!
      pozdrawiam
      • margin1 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 27.04.05, 18:43
        Ja mam ten wózek! Śliczny, koloru czerwonego. (cały komplet) Urodziłam w lutym
        więc mogę wam powiedzieć o wadach i zaletach!
    • gagula97 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 27.04.05, 19:02
      No to pisz pisz - plisssssss
      • margin1 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 27.04.05, 21:00
        A więc wózki tzw trójkołowce nie są zbyt bezpieczne. przekonałam sie sama, gdy
        w lutym spał śnieg, a ja wyszłam z dzieckiem na spacer i dosłownie w ostatniej
        chwili uniknęłam katastrofy. Po prosty łatwo można wywrócić wózek! Drugi
        przykład, gdy świeci słońce prosto na buźkę maleństwa to takiego wózka nie
        można ciągnąć za sobą!(odwrotną stroną do słońca - wywrotka 100%). Gondola jest
        bardzo mała, więc malca długo w nim nie powozisz najwyżej do 5 miesiąca.
        Spacerówki jeszcze nie używałam, ale myślę że będzie już lepiej. Za cały
        komplet dałam 2tyś400zł. Wózek robi wrażenie na wszystkich, jest bardzo ładny.
        My mieliśmy zamawiany kolor na własne życzenie. Kolor wózka czerwony - perłowy.
        W słońcu pięknie się błyszczy. Znajomi są pod wrażeniem, nieznajomi pytają
        gdzie taki wózek kupiliśmy. Na drodze prezentuje się pięknie. Jeszcze jeden
        minus: na nierównej powierzchni dziecko doslownie podskakuje, wina łączników,
        które służą tylko do mocowania gondoli a nie do jej amortyzacji. Spacerówka
        będzie badziej stabilna. pozdrawiam!
        • monika26kr Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 28.04.05, 10:55
          Spacerowka tez nie jest jakas rewelacyjna. A skoro 6 miesieczne dziecko ma sie
          juz do niej przesiadac to radze sie zastanowic. Moja corka, sporych rozmiarow -
          9 kilo, zaczynala w niej jezdzic w wieku 8 miesiecy i wcale nie bylo jej
          wygodnie. Spacerowka jest dla dzieci starszych, kolo 10 -12 miesiaca. Swiadczy
          o tym chocby fakt ze pasy bezpieczenstwa sa bardzo dlugie i musielismy robic na
          nich suply zeby je skrocic. Potwierdzam, ze jest bardzo "twardy" - slabo
          amortyzuje wstrzasy. Wozek jest faktycznie bardzo ladny, robi wrazenie, codzien
          slysze na spacerze wyrazy zachwytu. Ale co do wygody to daleko mu do idealu.
        • pade Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 29.04.05, 13:33
          Tu się z Tobą nie zgodzę, może nie umiesz jeszcze prowadzić tego wózka? Ja go
          prowadzę jedną ręką, leciuteńko i tak samo "ciągnę" go za sobą. Ale tego sie
          trzeba po prostu nauczyć. Trójkołówki są mniej stabilne niż inne wózki i do
          prowadzenia potrzebna jest wprawa.
          Jeśli chodzi o amortyzację-fatalna.
          Tapicerka-rewelacja
          Brak pałąka czy pozycja półleżąca w ogóle mojej córci nie przeszkadza.
          • kinga3 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 04.05.05, 23:49
            A jak oceniasz, o ile ją znasz, amortyzację w Quinny Freestyle 3XL?
    • gagula97 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 01.05.05, 22:11
      O co dokładnie chodzi z tą amortyzacją???? Czy dziecko dczuwa wszystkie wyboje
      po drodze, czy chodzi o to, że wózkiem nie mozna kołysać jak innymi??
      A czy tapicerka ciemna nie zblaknie po czasie??
      • margin1 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 04.05.05, 15:06

Jak chcesz to ci sprzedam swój wózek jest w idealnym staniesmile
    • pinik Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 04.05.05, 23:25
      Hej,

mialam ten wozek (jako jeden z wieeeelu, bo mialam prawie wszystkie....) i tak
      jak super wygladal i dawal sie prowadzic, tak moj maly sie w nim meczyl
      (mielismy tylko spacerowke, bo wozek wszedl na rynek, jak moj maly mial prawie
      rok). Na poczatku bylo ok. Ale jak synek mial z roczek, to chcial na spacerach
      siedziec, a nie lezec jak na lezaku i zaczely sie problemy. Plakal i probowal
      sie w tym wozku wyplatac z pasow, co bez palaka nie wchodzilo dla mnie zupelnie
      w gre. I tak jak mi sie wozek podobal i naprawde suuuuper jezdzil (i do tego
      byl to lekki trojkolowiec!), tak sie z nim rozstalam.

NIestety wielu wad wozkow nie da sie zauwazyc, testujac je nawet z dzieckiem
      chwile w sklepie.

Udanego wyboru!!!
    • gagula97 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 14.05.05, 20:14
      Dziewczyny chcialabym jeszcze wróci do tematu SPEEDY smile
      Tym razem chcialabym, abyscie powiedzialy mi cos o oparciu w spacerowce? Czy
      jest ono podnoszone? Na ile pozycji? Na róznych stronach w necie róznie pisza i
      juz po prostu glupieje.
      Z góry dzieki i pozdrawiam - aga
      • perra-azul Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 15.05.05, 22:12
        Mam wózek Maxi Taxi Speedi SX, który konstrukcyjnie jest identyczny jak Quinny
        SX. Rzeczywiści oparcie tego wózka nie może być ustawione w pionie, co
        przeszkadza, jak sądzę, większości dzieci (w tym mojej córeczce). My
        poardziliśmy sobie z tym problemem w następujący sposób: obie części ramy
        wózka, do których przyczepione jest oparcie wozka, polaczylismy tasma gumowa,
        do ktorej przyczepione sa rzepy. Taśmę można opinać i przypinać wedle życzenia.
        Taki zabieg pozawala na ustawienie oparcia w pozycji prawie pionowej, co
        satysfakcjonuje moją Olcię. Zupełnie do pionu ustawic sie nie da, ale dzieci
        tego nie wymagają, poniewaz samo siedzonko pochylone jest lekko do tyłu
        (dzidzius ma kolanka lekko wyżej niż pupkę).

Wózek generalnie jest rewelacyjny, do czasu wymyślenia "patentu z oparciem"
        lekko przszkadzała mi niemożliwość ustawienia opracia do pionu. Patent polecam
        innym użytkowniczkom wink

Co do koloru navy - niestety idealnie widać na nim flipsy... Jestem do
        dyspozycji w przypadku dalszych pytan. Pozdrawiam, Magda.

• gagula97 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 15.05.05, 22:21
          Magdo a czy to opracie mozna rozlozyc zupelnie plasko jak dzidzia jest malutka?
          (do spania)
          Co do koloru to widzialam w rzeczywistosci jet najjasniejszy wydal mi sie
          zdecydowanie za jasny, a navy widzialam na foteliku i byla spora roznica -
          hihi. A jaki ty masz kolor?

pozdrawiam - aga
          • perra-azul Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 15.05.05, 22:33
            Zupełnie płasko rozłożyć nie można. My zaczeliśmy jeździc spacerówka od
            początku 7 miesiąca i moja córcia spokojnie spi na spacerkach. Po zachowaniu
            nie sądzę, że jest jej niewygodnie (tym bardziej, że każdą niewygodę
            demonstruje w tempie ekspresowym). Zresztą im starsza, tym mniej na spacerach
            spi wink Moj mąż mówi, ze oprcie można położyć do ok. 130-140 stopni.

My mamy kolor navy, bardzo ciemny granat. Jest prawie czarny. Mnie się podoba,
            chociaż nie wiem jak się sprawdzi latem. Pozdrawiam, Magda.
            • gagula97 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 15.05.05, 22:47
              Mnie sie tez baardzo tez kolorek podoba - taki atramentowy granat. Tylko my
              chcemy kupic caly zestaw z gondola i fotelikiem. Niektore dziewczyny strasza,
              ze w gondoli nie bardzo dlugo pojezdzimy i teraz boje sie, ze dziecko wyrosnie
              z gondoli, a bedzie za malutkie do spacerowki sad( Juz sama nie wiem co
              robic...
              aga
          • pinik do gagula97 16.05.05, 00:35

• pinik do gagulí97 16.05.05, 00:36
            Hej,

chcialam ci wyslac zdjecia z rozlozonym maksymalnie oparciem, ale nie
            przeszly....
            • dmneuman Re: do gagulí97 17.05.05, 15:57
              Czy ktoś mógłby podać wymiary gondoli od środka. Chciałabym porównać z innymi
              wózkami. Czy w gondoli można podnosić oparcie?
    • gabimamafilipa lepszy jest BUZZ QUINNY. 17.05.05, 16:43
      Duuuuużo lepszy od SPEEDIEGO jest BUZZ. Jest w nim pałąk, można siedzieć, a nie
      leżeć. Tzn leżeć też można. Jest o wiele piękniejszy.Ma rewelacyjny system
      składania i rozkładania (dzięki sprężynie gazowej nie potrzeba rąk).
      Fantastyczna kolorystyka. Torba, pompka, folia przeciwdeszczowa. Trzykołowy,
      krótki (dwa duże, naprawdę duże koła, z przodu małe) sam jeździ. Mój 9-cio
      miesięczny synuś czuje się w nim jak ryba w wodzie; w nim śpi i poznaje świat.
      Jestem właścicielką sklepu dla niemowląt w Bydgoszczy i mam w ofercie wszystkie
      QUINNY.znam ich dobre i złe strony.Zdecydowanie BUZZ ma najmniej złych.Chyba
      jedyne czego dziecko w nim nie może, to spać na brzuchu. Jest najdroższy (wg
      cennika 1899), ale naprawdę wart swojej ceny. Mogę go polecić każdemu.
      • gagula97 Re: lepszy jest BUZZ QUINNY. 18.05.05, 22:07
        Taaak - ale Buzz jest tez jest duuzo drozszy - jak sama zreszta piszesz sad(
        Sama spacerowka to wydatek rzedy prawie 2 tys. sad(. Gdyby tylko byla mozliwosc
        kupienia tego wózka z jakims rabatem, to pewnie bysmy sie zdecydowali, ale przy
        tej cenie to mozemy jedynie zaszalec na Quinny.
        pozdrawiam - agnieszka
      • monika26kr Re: lepszy jest BUZZ QUINNY. 19.05.05, 13:03
        Z tym ze dziecko musi spac z nogami w gorze - to chyba nie jest takie fajne..
      • aneea Re: lepszy jest BUZZ QUINNY. 12.06.05, 03:00
        Gabimamafilipa -> nic nie piszesz o minusach Buzza wink. Najwiekszy minus wzgledem
        SX-a to brak kosza na zakupy (co dla mnie dyskwalifikuje niestety ten wozek), no
        i przednie male kolko, ktore "huczy" przy jezdzie i generalnie nie jest zbyt
        trafionym pomyslem - takie opinie slyszlam od dwoch uzytkowniczek Buzzow.
        • gabimamafilipa Do aneea. 12.06.05, 12:04
          Sorki, ale nam brak koszyka na zakupy nie przeszkadza wcale, może dlatego że na
          zakupy wybieramy się zawsze całą rodzinką, większe robimy w marketach, a
          mniejsze, to żaden problem. A jeśli chodzi o hałas przedniego kółka, to wcale
          nie jest on głośny ja już go wogóle nie słyszę, a mam wrażenie, że mały jakoś
          nigdy na niego specjalnie nie reagował, czyli przyjmuję, że też mu nie
          przeszkadza. Używam go już jakiś czas i ciągle jestem w nim zakochana
          (oczywiście pierszeństwo mają moi dwaj panowie: synuś i mąż). Nie zamieniłabym
          go na żaden inny wózek, choć kila już miałam przyjemność poznać. Planujemy
          kolejne dziecko i z pewnością będzie jeździło tym wózkiem.

Serdecznie pozdrawiam.
    • mikus11 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 18.05.05, 22:35
      A ja własnie mam juz w domu swój wózeczek Quinny Speede SX i teraz tylko
      czekamy na naszego synka.
      zobaczymy jak się sprawdzi ten zakup smile))
      A co do buzza - hmmmm chyba jednak cena samej spacerówki odstrasza mamy, które
      chcą jednak kupić cały komplet.........tzn. gondola, folelik + spacerówka
      pozdrawiam
      • bergo1 gondolka w Buzzie? 19.05.05, 13:44
        Czy jest to ta sama co w Speedy? Czy moze troche wieksza?? CZy dla dziecka urodzonego w listopadzie taka gondolka wystarczy czy za mala???? ( przy zalozeniu ze bedzie uzywana gdzies do kwietnia, maja)

dzieki i pozdrawiam
        • gagula97 Re: gondolka w Buzzie? 19.05.05, 21:49
          Wiesz - co do wielkosci gondoli to kraza tu dosc sprzeczne opinie - jedne
          dziewczyny twierdza, ze bedzie za mala, a inne znowu ze wystarczy. Sama mialam
          z tym niezly dylemat, ale mysle, ze nawet jesli nasz Maluch spedzi w gondoli
          chociaz 4 miesiace to juz wystarczy. Jednak dla noworodka moim zdaniem gondolka
          jest najlepsza.
          A co do Buzza to nie mialam pojecia, ze tam jest inaczej montowane siedzonko w
          spacerowce - ale gapa ze mnie nie ma co smile) Zainteresowalo mnie tylko to, ze
          jest tam mozliwosc obrócenia fotelika przodem lub tylem do kierunku jazdy.
          pozdrawiam - aga gapa
    • bezowa77 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 30.05.05, 16:14
      SPEEDY może nie jest tak piękny jak BUZZ, ale jest bardzo funkcjonalny. Tak
      samo zwrotny, ale lepszy na spacerki w terenie. Posiada kosz na zakupki i można
      dokupić też torbę. Robią do niego piękne śpiworki. Dla większych dzieci jest
      wprost rewelacyjny; dużo miejsca i dziecko bez trudu samo się na niego
      wgramoli. A pałąk tak naprawdę wcale nie jest taki potrzebny. Sprytne dziecko
      ze wszystkim sobie poradzi. A co jest ważne jest od BUZZa tańszy o jakieś
      500zł, a to chyba dużo.

Pozdrawiam.
      • oda100 Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 11.06.05, 23:48
        dzisiaj zamowilismy tego speeda. Mam nadzieje ze nie bede zalowac. Wlasciwie to
        moj maz zdecydowal, bo ja juz od kilku miesiecy mialam preoblem z wyborem. Mam
        nadzieje ze bede go miala przed porodem bo czeka sie srednio 4-6 tygodni.
        Zastanawiam sie czy w Polsce tez jest ten kolor, bo my w Holandii zamowilismy
        pomaranczowo-zielonkawy ( i taki kolor ma tez fotelik samochodowy). Smieszny
        zestaw!
    • monika26kr Re: wózki QUINNY SPEDDY SX 12.06.05, 12:38
      Jak pisalam may spacerowke i spodziewalam sie ze im corka bedzie strasza tym
      lepiej sie jej bedzie jezdzic. Pomylilam sie - teraz, kiedy mala jest coraz
      bardziej ruchliwa i ciekawa swiata (10 mies) ten wozek soie kompletnie nie
      sprawsdza - musi siedziec zapadnieta do tylu, probuje sie wychylac ale blokuja
      ja pasy, a palaka jak wiadomo nie ma. Zal mi jej i zla jestem na siebie o ten
      zakup. Widze dzieci w spacerowkach - tanszych i drozszych, jak sobie siedza
      wygodnie oparte na palaku, z wyscielanymi milym materialem siedziskami i sa
      calkiem zadowolone i szkoda mi swojego dziecka skazanego na niewygode. To jest
      wozek do biegania, na krotkie wypady w teren, no i na pokaz oczywiscie ale nie
      na dlugie spacery.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka