Dodaj do ulubionych

DORADZCIE SPACEROWKE!!!!

04.05.05, 11:45
Doświadczone mamy kilkulatków pomóżcie w wyborze wóżka
spacerówki - lekki, wytrzymały, funkcjonalny. Żeby dziecku nie było w nim
ciasno, do jazdy po mieście i po polnych drogach. Czy lepsza tradycyjna
laska,
czy wózek typu Graco. Czy wózki te radzą sobie po śniegu.
Co sądzicie o firmie Hauck, Graco. Czy warto chicco??
Dodam ze teraz mamy Polaka i oprócz ciężaru nie mam zastrzeżeń. Dziękuję i
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • izia30 Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 04.05.05, 12:14
      po długich i szczegółowych poszukiwaniach znalazłam coś co pasuje i mnie i
      mojemu dziecku. peg perego atlantico. szeroki więc wygodny, nie wieje bokami
      wiec dobry na zime, rozkładane oparcie umozliwia spanie w wygodnej pozycji,
      również rozkładany podnózek, składa sie jedną ręka, lekki, wygodnie się
      prowadzi, kóleczka nie takie małe i nie całkiem duze. w komplecie osłona na nogi
      przy[inana na suwak, oraz osłona przeciwdeszczowa, też na suwak. ma tacke dla
      mamy, duzy kosz na zakupy. cena około 1200, więc raczej drogo, ale to wózek na
      długo.
    • isia_50 Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 04.05.05, 12:20
      A ile ma Twoje dziecko? Moja córa najpierw jeździła w spacerówce (wózek
      głęboki, potem spacerówka), ale w wieku 2 lat zmieniliśmy na parasolkę polskiej
      firmy TAKO. Rozkłada się prawie zupełnie płasko do spania, ma blokadę kół, tak,
      że nie zawsze jeżdżą w każdą stronę co ma znaczenie przy jeździe po wertepach.
      Zajmuje mało miejsca w bagazniku, no i kosztowała niecałe 500,-zł
    • antonina_74 Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 04.05.05, 13:24
      Nasz Graco Voyager radził sobie wszędzie i rozpadł się dopiero po 4 latach...
      mieszkaliśmy na wsi gdzie nie było asfaltu a w zimie nie odśnieżali i sobie
      radził, w mieście też. Nawet po plaży jakoś jeździł smile
      Teraz mamy Graco citi-sport dla młodszej ale to raczej wózek miejski i nie na
      zimę. Za to jest leciutki (ok. 6 kilo).
    • yola66 Peg Perego Pliko P3 04.05.05, 13:41
      Rewelacja! Szeroki, wygodny, dobrze się prowadzi jak i w lesie tak i w mieście,
      łatwo skręca. Do tego prosto i szybko się składa i bez problemu wchodzi do
      samochodu. Pięciopunktowe pasy, niezastapione w przypadku wiercipiety! Wygodnie
      się rozkłada do spania. Dodatkowo folia przeciwdeszczowa i ochraniacz na nogi
      na zimę zapinane na zamek. łatwo się ściąga całe "obicie" i można wszystko umyć
      i wyprać. Polecam! Chociaż nie jest tani....
      • justimic Re: Chicco lub Graco 04.05.05, 19:17
        ........ ja polecam spacerówki Chicco....... gama wzorów i kolorów jest tak
        szeroka, że każdy znajdzie coś dla siebie........ a wózki są bardzo dobre......

........ u nas w rodzinie były trzy modele i z żadnym (używane przez dwa a
        nawet trzy lata) nie było problemów....... w jednym była drobna naprawa a
        producent na jej czas dał nam wózek zastępczy......

........ najbardziej wygodne i niezastapione są duże spacerówki na dużych (z
        przodu podwójnych skrętnych) pompowanych kołach........
        pokonują wszystkie nierównosci........ żwir....... piach i wysokie
        krawężniki.....

........ mają bardzo bogate wyposażenia....... bardzo dogodne rozwiązania i
        różne ciekawe możliwości....... cenowo są drogie .........
        ..................................... ale warte swojej ceny.........

........ obecnie bardzo dobre są równiez wózki Graco....... wiele modeli nie
        różni się niczym oprócz logo od Chicco.....
    • katklos Re: Baby Dreams SPRINT 04.05.05, 19:41
      Rewelacyjny wózek, lekki, zwrotny, wygodny dla dziecka, 3 stopnie opuszczania
      oparcia, duzy kosz na zakupy, suuuper. Ma dosyc spore samonastawiające sie koła
      ( można zablokowac), jest swietny. Cena ok 550 zł.
    • marrgolcia1 Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 05.05.05, 08:26
      Dzieki za wszystkie odpowiedzi!!Moja ma teraz roczek i chcialam
      wozek "ostateczny". 1200 to za drogo niestety.dzieki
      • gagunia Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 05.05.05, 08:51
        jesli ma rok to chyba na parasolke za wczesnie. o ile ma byc jedynym wozkiem.
        dziecko moze zasypiac na spacerze i bedzie wisialo zgarbione w tej parasolce.
        ja mam dwie spacerowki;
        graco voyagera kupilam jak Kacper mial ok 8 miesiecy. uzywam tego wozka ponad
        rok i swietnie sie sprawuje zarowno zima jak i latem. a nie mieszkam w miescie,
        dotychczas jezdzilam duzo autobusami pks i busami (czeste skladanie,
        rozkladanie, przewozenie w bagaznikach itp), ulice asfaltowa wprawdzie mam, ale
        drugiej kategorii, wiec zima zdarzalo sie jezdzic po wertepach. dziecko uwielbia
        ten wozek.

parasolke odziedziczylam po dziecku kuzynki - maclaren. ma juz chyba ze 6 lat i
        caly czas sprawnie dziala, ale maclaren to dobra i droga firma. uzywam jej
        jednak tylko w naglych przypadkach - kiedy sama musze jechac gdzies z dzieckiem
        i skladanie czy dziwganie wiekszego wozka bywa klopotliwe albo kiedy piore
        tapicerke w graco itp.

jesli ten wozek ma byc ostateczny to lepiej wybierz cos na duzych kolach. male
        nie sprawdza sie w terenie i jesli spadnie wiekszy snieg czy bedzie wieksza
        odwilz (w tym roku mialam przeprawe z parasolka - chcialam sobie ulatwic zycie,
        a skonczylo sie na tym, ze ciagnelam dziecko za reke, torbe z zakupami
        dziwgalam na ramieniu i za soba ciagnelam wozek, bo pchac sie nie dalo - nawet w
        miescie- po snieznej brei).
        • marrgolcia1 Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 06.05.05, 11:23
          Gaguniu, ale czy Graco vojager bedzie wystarczajacy do ok 3-4 lat??Czy bedzie
          juz za maly?Nie chialabym zmieniac wozkoa co rok.Dzieki za pomoc.
          • ggosia1 Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 06.05.05, 14:30
            Nie planuj tak, bo po prostu dziecko 3 a na pewno 4 letnie nie jeździ juz w
            wózku, bo po co???..
            • gagunia Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 06.05.05, 14:38
              zgadzam sie z przedmowczynia - 3 lata to chyba maksymalny wiek do wozenia
              wozkiem. kuzynka "wyrzucila" syna z tego mojego spadkowego maclarena kiedy mial
              3 lata.
              moje dziecko w lipcu skonczy 2, a juz teraz wiekszosc spaceru spedza chodzac.
              wozek to dla mnie glownie pomoc gdy mam zakupy, spiesze sie, pada deszcz.

a graco voyager jest dosc duzy. moje dziecko wazy 15 kg, ma "parametry" mniej
              wiecej 2,5-latka i spokojnie sie w nim miesci smile
              • antonina_74 Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 07.05.05, 23:32
                Mój syn skończył jeżdżenie voyagerem mając prawie 3 lata - spokojnie się
                mieścił a był normalnych wymiarów 3latkiem.
    • mabasia Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 06.05.05, 12:10
      Mój mały ma 11 miesięcy i od jakichś dwóch miesięcy jeździ w Graco Voyager - ja
      jestem bardzo zadowolona , mały chyba tez i mam nadzieję , że będzie to ostatni
      wózek Jasia - a Jaś jest dosyc sporym dzieckiem - waży juz teraz ok 12 kg.
    • arorat4 Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 06.05.05, 13:41
      na razie mam wielofunkcyjny VOYAGER przerabiany na spacerówkę firmy DELTIM.
      Bardzo sobie go chwalę, ale na przyszłość mam zwykłą tzw. parasolkę.
    • marrgolcia1 Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 07.05.05, 20:45
      Dziękuję dziewczyny za wszystkie porady. Proszę o dalsze bo nie jestem ciagle
      przekonana. Polecacie Graco Vojagera, musze sprawdzic jego wymiary czy wchodzi
      do auta (róznież babcinych aut). No i ciagle mnie meczy pytanie czy za rok, dwa
      nie bede zmuszona kupowac laski. Czekam na dalsze porady. Dziękuje bardzo za
      dotychczasowe!!!! Pozdrawiam gorąco!!
      • gosiek161 Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 08.05.05, 21:16
        Witam!
        A co powiesz na spacerówkę Inglesina Espresso? Oto adres, gdzie możesz o niej
        poczytać: centrum-dzieciece.pl//produkty_info.php?
        manufacturers_id=4&products_id=612&PHPSESSID=cea8d93297ed155d28f224bc5641e828
        NA innym forum własnie tę spacerówkę polecano.Tutaj nie znalazłam odzewu.
        JA również głowię się nad kupieniem spacerówki. Zastanawiam się nad Ultima Plus
        Graco i Inglesino Espresso.
        Pozdrawiam
        MAłgorzata
    • mama-zuzi Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 08.05.05, 21:50
      My mamy spacerówkę włoskiej firmy "Neonato" i jesteśmy z niej bardzo zadowoleni. Kupiliśmy wózek, gdy Zuzia miała 8 miesięcy. Rok temu kosztował niecałe 600 zł. W komplecie był ochraniacz na nóżki, który pasuje do dzisiaj (jest dość długi, więc dziecko nie wyrasta z niego jak ma to miejsce w większości wózeczków). Poza tym do wózka dołączali też folię przeciwdeszczową. Wózek ma pięciopunktowe pasy (jest to dość istotne przy trochę starszym dziecku) i rozkłada sią do pozycji leżącej (w parasolce nigdy nie będzie to całkowity poziom). Wózek jest też w miarę zabudowany, więc odpada problem dużych wiatrów. Parasolka jest w miarę lekka i nie ma kłopotu z noszeniem jej, ale do jej złożenia potrzebne są niestety obie ręce. Kółka są małe, choć nie aż tak bardzo (mają blokady).
      Co do czasu użytkowania, to nie nastawiałabym się na długie jeżdżenie (w związku z tym lepiej nie przesadzać z ceną). Moja córcia uwielbia chodzić i odkąd skończyła rok jeździła swoim ukochanym wózeczkiem może kilka razy (na miasto czy gdzieś dalej). Na spacerki zawsze chodzimy na nóżkach i nie wyobrażam sobie innej sytuacji, ponieważ mała chwilę jedzie a potem chce iść. Dla mnie wózek stanowi wtedy dodatkowe obciążenie, bo oprócz dziecka muszę pilnować jeszcze wózka. Wolę na spacer zabierać rowerek czy mały wózeczek dla lalek.
      Pozdrawiam.
    • margarettka Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 08.05.05, 22:37
      ja po przeczytaniu mnostwa postow na temak spacerowek na forum, zdecydowalam
      sie na wozek Baby dreams - rider. Jestem bardzo zadowolona. Dziecku jest
      wygodnie, podnozek regulowany, rozklada sie prawie na plasko, ma pokrowiec na
      nogi, sklada sie w parasolke. Naprawde fajny wozek. A tez mialam spory problem,
      bo zupelnie nie wiedzialam jaka spacerowe kupic, no ale forum jak zwykle
      okazalo sie niezawodnym doradca smile
      • mamamalej Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 18.05.05, 16:07
        Polecam Chicco London Winter To parasolka bardzo lekka i wygodna dla dziecka.
        Składa się naprawdę jedną ręką (w drugiej można wtedy trzymać dziecko smile) Ma
        duży śpiwór podbity polarem dopinany na suwak i rzepy więc wózek jest doskonały
        i na lato i na zimę, ma też folię przeciwdeszczową zakrywającą cały wózek. Ma
        pięciopunktowe pasy ale nie ma barierki zabezpieczającej (dokupiliśmy ją bo
        Mała tak woli). Córka jeździ w nim od 10 msc życia i naprawdę lubi swoj wózek
        (nie płacze podczas najdłuższego spaceru). No i kosztował tylko 350 pln
        Pozdrawiamy
        • kartaga Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 18.05.05, 17:37
          A my kupiliśmy ostatnio Coneco Traffic-rozkladane do spania oparcie,regulowany
          podniożek,odpinana buda,kosz na zakupy,samonastawne kolka z blokada,śl;iczny
          kolorek,a waga tylko 6 kg,jak dla ,mnie rewelacja!Cena jak na taki wozek bardzo
          niska -260 zl.Acha,ma jeszcze oslonkę na nożki na zimę.Podaje link:www.coneco.pl
          • sweet.joan Re: DORADZCIE SPACEROWKE!!!! 18.05.05, 17:47
            Hej, napisz mi, jak sie ten wózek prowadzi. Możesz mi podać, ile cm średnicy
            mają kółka? Dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka