Dodaj do ulubionych

Jaka pościel

21.06.05, 16:16
Dziewczyny chcę kupić ładną pościel do łóżeczka. Zastanawiam się nad pościelą
firmy Polak (z baldachimem i ochraniaczami) lub Gluckiem Frotti II albo expo
2001 048. A może drewex?? Jak jest z ich jakością ?? proszę o radę smile
Obserwuj wątek
    • agawa78 Re: Jaka pościel 21.06.05, 17:40
      Ja mam glucka frotti z delfinkiem oraz Drewexu śpiacego misia-obie sa super
      jakosci i slicznie wygladaja
    • pimpek_sadelko Re: Jaka pościel 21.06.05, 20:01
      ja kupilam gluka z termofroty na jesien i zime.mila w dotyku, cieplutka....
      wiadomo jak frotte sie pierze.
      ja kupilam bez baldachimu. boje sie kurzu, od ktorego kicham.
    • blamblam Re: Jaka pościel 22.06.05, 14:22
      Ja już od ponad roku korzystam z pościeli Drevex i Gluck. z obu jestem
      zadowolona. Z ochraniaczy korzystałam, przydają sie ale na baldachim też sie
      nie zdecydowałam m in ze wzgledu na kurz.
    • figa107 Re: Jaka pościel 22.06.05, 16:02
      Ja serdecznie polecam pościele AMY, mam dwa komplety od ponad pół roku i są jak
      nowesmile. Mają ładny wzór i materiał, a którego uszyte (bawełna) jest wysokiej
      jakości.
      • pimpek_sadelko Re: Jaka pościel 22.06.05, 18:13
        figa107 napisała:

> Ja serdecznie polecam pościele AMY, mam dwa komplety od ponad pół roku i są
        jak
        >
        > nowesmile. Mają ładny wzór i materiał, a którego uszyte (bawełna) jest wysokiej
        > jakości.
        o tej tez mysle i chyba drugi kupiony komplet bedzie wlasnie taki.
        ps. czy na poczatek wystarca mi 2 przescieradelka i dwie zmiany poscieli?
        • pysienka Re: Jaka pościel 23.06.05, 10:57
          ja mam jeden komplet z Amy a drugi z glucka nie wiem jeszcze jak się sprawuja
          bo maluszek bedzie dopiero w lipcu ale mam nadzieję ze wsz bedzie oki. Kupiłam
          dwa przescieradełka jedno z falbanką drugie z gumka samą.
        • jolakl Re: Jaka pościel 23.06.05, 13:18
          Pewnie, że wystarczą, zważywszy na to, że na poczatku maluch pewnie zagości w
          Twoim łóżkusmile U mnie tak było do 4 miesiąca, potem synek został
          przetransportowany do swojego łóżeczka a tato wrócił z wygnania (kanapy w
          salonie)
          • pimpek_sadelko Re: Jaka pościel 23.06.05, 19:20
            jolakl napisała:

> Pewnie, że wystarczą, zważywszy na to, że na poczatku maluch pewnie zagości w
            > Twoim łóżkusmile U mnie tak było do 4 miesiąca, potem synek został
            > przetransportowany do swojego łóżeczka a tato wrócił z wygnania (kanapy w
            > salonie)

zobaczymy jak wyjdzie, ale na razie mam postanowienie, ze malec spi u siebie.
            lozeczko bedzie w tym samym pokoju, w ktorym bedziemy spac z mezem. chce wtrwac
            w postanowieniusmile
            • jolakl Re: Jaka pościel 24.06.05, 08:23
              U mie było trudniej, bo w naszej sypialni nie zmiesciło sie łóżeczko, a że mój
              maluch przez pierwsze miesiące w zasadzie większośc czasu wisiał przy piersi,
              to wybrałam wspólne spanie, inaczej wiekszośc nocy spędzałabym na wędrówkach
              międzypokojowych. Mając łóżeczko w swojej sypialni macie większe szansesmile Gdyby
              jednak Ci się nie udało to nie obawiaj sie, że maluch sie potem nie będzie
              chciał się przestawic na samodzielne spanie, u nas przeprowadzka do łóżeczka
              odbyła sie zupełnie bezboleśnie. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i mieszkańca
              brzuszka!
              • kalina51 Re: Jaka pościel 26.06.05, 16:39
                Dziewczyny a znacie pościel Remi - co o niej sądzicie?
                • jagodka1212 Re: Jaka pościel 29.06.05, 14:22
                  Co sadzicie o poscieli z Ikea?

pozdr.smile
        • bgoralska Re: Jaka pościel 30.06.05, 10:34
          ja mam też pościel amy model ana. Jest troche droższa ale wg mnie lepsza od tych
          tańszych modeli. Ja się zaopatrzyłam w 1 prześcieradło, poszwę na kołdre i
          ochraniacz ale taki dookoła łóżka. Oprócz tego zakupiłam rożek, który póżniej
          zamierzam wykkorzystać jako przykrycie zamiast kołderki. Acha, do tego dokupiłam
          jeszcze z 2 prześcieradła frotte z drewexu pod kolor na zmianę jak by sie
          przydażyła jakaś katastrofa.
          • anx Re: Jaka pościel 30.06.05, 13:11
            A czy w ogóle polecacie na sam początek pościel (tzn. kołdrę, bo poduszka to
            chyba nie...). Bo spotkałam się z opiniami, ze na początku najlepiej jak
            dziecko śpi w śpiworku, przykryte pieluszką, żeby się nie udusiło kołdrą...

• pysienka Re: Jaka pościel 30.06.05, 13:53
              ja zakupiałm kołderkę i podusię ale na poczatku nie zamiezram z tego korzystać.
              Dzidzia bedzie spała w spiworku albo jak bedzie starsznie ciepło to przykryta
              pieluszką tetrową.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka