margos7 21.06.05, 16:16 Dziewczyny chcę kupić ładną pościel do łóżeczka. Zastanawiam się nad pościelą firmy Polak (z baldachimem i ochraniaczami) lub Gluckiem Frotti II albo expo 2001 048. A może drewex?? Jak jest z ich jakością ?? proszę o radę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agawa78 Re: Jaka pościel 21.06.05, 17:40 Ja mam glucka frotti z delfinkiem oraz Drewexu śpiacego misia-obie sa super jakosci i slicznie wygladaja Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Jaka pościel 21.06.05, 20:01 ja kupilam gluka z termofroty na jesien i zime.mila w dotyku, cieplutka.... wiadomo jak frotte sie pierze. ja kupilam bez baldachimu. boje sie kurzu, od ktorego kicham. Odpowiedz Link Zgłoś
blamblam Re: Jaka pościel 22.06.05, 14:22 Ja już od ponad roku korzystam z pościeli Drevex i Gluck. z obu jestem zadowolona. Z ochraniaczy korzystałam, przydają sie ale na baldachim też sie nie zdecydowałam m in ze wzgledu na kurz. Odpowiedz Link Zgłoś
figa107 Re: Jaka pościel 22.06.05, 16:02 Ja serdecznie polecam pościele AMY, mam dwa komplety od ponad pół roku i są jak nowe. Mają ładny wzór i materiał, a którego uszyte (bawełna) jest wysokiej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Jaka pościel 22.06.05, 18:13 figa107 napisała: > Ja serdecznie polecam pościele AMY, mam dwa komplety od ponad pół roku i są jak > > nowe. Mają ładny wzór i materiał, a którego uszyte (bawełna) jest wysokiej > jakości. o tej tez mysle i chyba drugi kupiony komplet bedzie wlasnie taki. ps. czy na poczatek wystarca mi 2 przescieradelka i dwie zmiany poscieli? Odpowiedz Link Zgłoś
pysienka Re: Jaka pościel 23.06.05, 10:57 ja mam jeden komplet z Amy a drugi z glucka nie wiem jeszcze jak się sprawuja bo maluszek bedzie dopiero w lipcu ale mam nadzieję ze wsz bedzie oki. Kupiłam dwa przescieradełka jedno z falbanką drugie z gumka samą. Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: Jaka pościel 23.06.05, 13:18 Pewnie, że wystarczą, zważywszy na to, że na poczatku maluch pewnie zagości w Twoim łóżku U mnie tak było do 4 miesiąca, potem synek został przetransportowany do swojego łóżeczka a tato wrócił z wygnania (kanapy w salonie) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Jaka pościel 23.06.05, 19:20 jolakl napisała: > Pewnie, że wystarczą, zważywszy na to, że na poczatku maluch pewnie zagości w > Twoim łóżku U mnie tak było do 4 miesiąca, potem synek został > przetransportowany do swojego łóżeczka a tato wrócił z wygnania (kanapy w > salonie) zobaczymy jak wyjdzie, ale na razie mam postanowienie, ze malec spi u siebie. lozeczko bedzie w tym samym pokoju, w ktorym bedziemy spac z mezem. chce wtrwac w postanowieniu Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: Jaka pościel 24.06.05, 08:23 U mie było trudniej, bo w naszej sypialni nie zmiesciło sie łóżeczko, a że mój maluch przez pierwsze miesiące w zasadzie większośc czasu wisiał przy piersi, to wybrałam wspólne spanie, inaczej wiekszośc nocy spędzałabym na wędrówkach międzypokojowych. Mając łóżeczko w swojej sypialni macie większe szanse Gdyby jednak Ci się nie udało to nie obawiaj sie, że maluch sie potem nie będzie chciał się przestawic na samodzielne spanie, u nas przeprowadzka do łóżeczka odbyła sie zupełnie bezboleśnie. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i mieszkańca brzuszka! Odpowiedz Link Zgłoś
kalina51 Re: Jaka pościel 26.06.05, 16:39 Dziewczyny a znacie pościel Remi - co o niej sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
jagodka1212 Re: Jaka pościel 29.06.05, 14:22 Co sadzicie o poscieli z Ikea? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska Re: Jaka pościel 30.06.05, 10:34 ja mam też pościel amy model ana. Jest troche droższa ale wg mnie lepsza od tych tańszych modeli. Ja się zaopatrzyłam w 1 prześcieradło, poszwę na kołdre i ochraniacz ale taki dookoła łóżka. Oprócz tego zakupiłam rożek, który póżniej zamierzam wykkorzystać jako przykrycie zamiast kołderki. Acha, do tego dokupiłam jeszcze z 2 prześcieradła frotte z drewexu pod kolor na zmianę jak by sie przydażyła jakaś katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: Jaka pościel 30.06.05, 13:11 A czy w ogóle polecacie na sam początek pościel (tzn. kołdrę, bo poduszka to chyba nie...). Bo spotkałam się z opiniami, ze na początku najlepiej jak dziecko śpi w śpiworku, przykryte pieluszką, żeby się nie udusiło kołdrą... Odpowiedz Link Zgłoś
pysienka Re: Jaka pościel 30.06.05, 13:53 ja zakupiałm kołderkę i podusię ale na poczatku nie zamiezram z tego korzystać. Dzidzia bedzie spała w spiworku albo jak bedzie starsznie ciepło to przykryta pieluszką tetrową. Odpowiedz Link Zgłoś