hratli 02.08.05, 20:32 potrzebuje prezentu dla 4-latka. moze macie jakies pomysly, moze czytaja mnie mamy chlopcow 4 letnich? ubranko odpada, ksiazki tez - dostaje je cale masy. prosze pomozcie nie wiem, czy to dobry wiek na ciastoline? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzyna2222 Re: 4 latka prezent 02.08.05, 22:34 cześć! Tu mama 4-latka U nas ostatnio króluje www.allegro.pl/show_item.php?item=59265237 masa trybików i korbek, można na różne sposoby budować wciąga bardzo klocki lego z serii junior lego.persoft.pl/index.php?cPath=1&osCsid=ddc57f28a32f0ef271cc6e07dfec3c18 niby już te dorosłe, ale prostsze do budowania zdecydowanie ciastolina od dłuższego czasu drewniane tory typu: www.allegro.pl/show_item.php?item=58417500 wzbogacane przez super mosty z tesco gra grzybobranie z Puchatkiem, Stuku-puku, Figuraki, Patyczaki firmy Granna, tablica z jednej strony czarna do pisania kredą, z drugiej biała do pisaków z możliwością zamontowania papieru z rolki (z Ikea) klocki drewniano-plastikow-gumowe z Ikea w takiej sprytnej walizeczce z których można zbudować kilka pojadów wg instrukcji no i całą masę rzeczy... (nie wiem jak się nazywają - kolorystyka drewniano-czarno-czerwona) to chyba ostatnio zbawki nr 1 a jeszcze mamy taką zabawkę kupioną w Quelle (chyba niestety obecnie jej nie ma w katalogu)z nasą rurek i różnych zakretasów oraz małymi kuleczkami, które z tych konstrukcji zlatują ostatnio też bardzo wciągający okazał sie co prawda mały zestaw geomag-ów to jest coś takiego (tu pod inną nazwą) www.allegro.pl/show_item.php?item=58226791 myślę, ze przy najbliższej okazji bedzie to dobry prezent... a poza tym oczywiście książki (ale o tych nie piszę) rower i wszelkie zestawy pisaków, farb, stempli, kredek (np w wersji kredki - szminki), glina, plastelina, masa papierowa, piasek do tworzenia obrazków, klej z brkotem itp. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
cubus1 Do katarzyny :) 03.08.05, 08:48 Strasznie Ci dziekuje,ja tez skorzystam Czy te Lego nie sa jeszcze za trudne dla 4 latka,wszak Duplo jest do 5 lat? Swietne sa te magnetyczne patyczkiCzy gdzies w relanym sklepie mozna je dostac? Z checia tez uslysze jakie ksiazeczki polecasz? Pozdrawiam,Mama prawie 3,5 latka Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna2222 Re: Do katarzyny :) 03.08.05, 14:04 Cześć! Co do lego mój synek bawi się też Duplo (ma m.in. maszyny Boba), a z małymi lego zaczęliśmy dosyć wcześnie przez prezent, który dostał "na wyrost" i spodobało się. Te Lego 4+ są naprawde fajne (mamy głównie te budowlane maszyny: wywrotkę, samochód holowniczy, koparkę, żuraw oraz taki duży samolot - nawiasem mówiąc kupione w styczniu na wyprzedaży w Makro za 50% ceny!!!). Bez problemu maszyny te buduje z instrukcji, a także robi też w warsztacie "unowocześnienia" . Jeśli chodzi o Geoamagi, nie widziałam ich nigdzie w sklepie, my mamy malutki zestaw (na stacji Shell wymieniliśmy za punkty). Co do książeczek, to pewnie lepsze na to forum książkowe, ale w końcu chodzi o zakupy dla czterolatka... U nas ostatnio najchętniej czytane (wiadomo, że to ciągle się zmienia) to: Franklin Noddy Kubuś puchatek w różnych wersjach (sporo z Klubu Kubusia Puchatka) Bob Budowniczy Plastuś (Plastusiowy pamiętnik, Przygody Plastusia, Plastusiowo, Wesołe przedszkole) Cudaczek Wyśmiewaczek Opowiadania dla przedszkolaków Przedszkolaki z ulicy Morelowej Lulaki, pan czekoladka i przedszkole ksiażeczki o Groszku z tej serii www.najlepszyprezent.pl/index.php?akcja=book&id=9788373417793 ja szczególnie polecam Opowiadania dla przedszkolaków www.merlin.com.pl/frontend/towar/387120 a z takich poważniejszych ciut: z serii Świat Wczoraj i dziś: Budowa wszechświata i Jak pracują maszyny z serii Świat bez tajemnic szczególnie Technika na co dzień, Powietrze światło i woda z serii Zabawa i nauka: Baterie i magnesy, Powietrze i latanie, Kolor i światło z serii Ksiąg Skokowskiego szczególnie lubiane: Księga morza, Księga ludzkiego ciała, z serii Ciekawe dlaczego: szczególnie ciekawe dla Adasia: mydło się pieni, burczy mi w brzuchu, gwiazdy migoczą pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś