jolakl 23.08.05, 09:25 Dziewczyny, jakie bezpieczne kredki mozna zapodać 16 miesięczniakowi, który zapewnie nie omieszka ich spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greenland Re: Kredki dla 16miesięczniaka, jakie? 23.08.05, 10:07 ja polecam kredki i flamastry firmy Crayola (do kupienia w Smyku, Merlinie, ostatnio widzialam nawet w Rossmanie itp). Moj synek dostal je jak mial 11 m-cy i do teraz (18 m-cy) są hitem. Sa nietoksyczne. Tanie nie są ale dobre moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl do Greenland 23.08.05, 13:04 Dzięki za pomoc. U mnie niestety nie ma Smyka, w Merlinie nie mogłam znaleźc kredek dla wieku 1+, pozostaje mi Rossmann i tam własnie dzisiaj sie udam. A jak wygląda usuwanie malowideł wykonanych kredkami Crayola ze ścian, czy paneli, bo to chyba nieuniknione? Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: do Greenland 23.08.05, 13:13 russell.pl/oferta.php?op=sk&pid=28 russell.pl/sklep.php?op=art&aid=23&pid=22 my mamy te russell.pl/sklep.php?op=art&aid=27&pid=22 ze ścian nie musialam jeszcze usuwac ale z mebli i szyby tak - bez wiekszego problemu ale mazaki zmywalne duzo lepiej schodziły Mimo wszystko dla synka lepsze są kredki niz mazaki - mazaki podjadał tzn. wsadzal do buzi koncówke do malowania Odpowiedz Link Zgłoś
groniu85 Re: do Greenland 25.08.05, 12:22 mam pytanko,czy robilyscie zakupy w tym sklepie internetowym russel.pl? bo nie oferuja oni zaplaty"za pobraniem" i jakos wydaje mi sie to dziwne,czekam na opinie o sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: do Greenland 23.08.05, 13:15 a tak wlasciwie to polecam znikopisy mamy taki zwykly kupiony za 20 zł i to jest HIT i sciany i podloga i okna są całe bez radosnej twórczości mojego synka )) Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Kredki dla 16miesięczniaka, jakie? 23.08.05, 12:51 A ja ostatnio zachwalam kredki firmy BIC. Nazywają się BIC Kids Plastidecor. Zalety: - kredki świecowe - nie mają ostrych końcówek, - brak papierków, które można by zjeść, - kredek nie da się złamać (a moja dwójka w wieku 4,5 i 2 lata próbowała niejednokrotnie ) ani odgryźć kawałka. Naprawdę je polecam. Kosztują około 8 zł za 12 sztuk. Crayolę też lubimy, chociaż bardziej za flamastry dla dzieci powyżej roku, które zmywają i spierają się ze wszystkiego. Ale kredki BICa sa naprawdę super. Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl do Gemmavera 23.08.05, 12:58 Dzięki za poradę, a gdzie kupowałaś te kredki i czy jest szansa usunąć mazajki np. ze ściany? Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: do Gemmavera 23.08.05, 13:04 Kredki na pewno są w hipermarketach, co do innych miejsc, to nie wiem niestety. Mazaków nie próbowałam usuwać ze ściany - dzieci rysowały po ścianach na razie tylko kredkami i kredą. Ale np. z rąk wystarczy je spłukać samą wodą, bez mydła. Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: do Gemmavera 23.08.05, 13:05 Pisząc "mazajki" miałam na mysli ogólnie dzieła made by dzieci. I własnie chodziło mi o kredki. Rozumiem, że z tymi nie jest tak trudno? Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: do Gemmavera 23.08.05, 13:12 jolakl napisała: > Pisząc "mazajki" miałam na mysli ogólnie dzieła made by dzieci. I własnie > chodziło mi o kredki. Rozumiem, że z tymi nie jest tak trudno? A sorki, przeczytałam "mazaki" i myślałam, że pytasz o flamastry. Akurat tymi kredkami nie miałam nic porysowane, prócz drewnianego stolika, z którego "dzieła" zeszły. Ale nie wiem, jak te kredki zmywają się ze ścian. Z drewna złażą, więc pewnie z paneli też będą schodziły. Ale jak się zachowają na farbie - nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: do Gemmavera 23.08.05, 13:09 I jeszcze mi się przypomniała jedna zaleta - kredki te nie brudzą rąk. Myślę, że ponieważ to nie jest jakiś ekskluzywny i drogi towar, pewnie jak poprosisz w "zwykłym" sklepie papierniczym, to Ci je sprowadzą. Kredki wyglądają mniej więcej tak (tylko mam, jak pisałam, 12 sztuk): www.bickids.com/craie_de_coloriage___plastidecor__947.html Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: Kredki dla 16miesięczniaka, jakie? 23.08.05, 14:59 Dzięki dziewczyny jak niewiadomo co. Jestem już prawie ekspertem kredkowo- mazakowym i na pewno cos zakupię dla synka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kredki dla 16miesięczniaka, jakie? 23.08.05, 21:50 Ja polecam jeszcze Crayola w plastikowej obudowie, wykręcane. Nie trzeba temperować, oczywiście nie bruszą rąk, nie mają papierków do zjadania, lekko rysują (te grube Crayola, od roku jak się mocno nie przyciśnie, to daja bardzo blady kolor). Jeden problem - nie wiem, czy są dostępne w Polsce (w warszawskich Smykach nie widziałam) - sama dostałam je z zagranicy. aga Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Kredki dla 16miesięczniaka, jakie? 24.08.05, 16:11 Są Dzisiaj je widziałam, są po ok 20zł. Zastanawiałam się nad kupnem ich dla mojego synka(20 m-cy), ale chyba jednak zdecyduję się na kredki i flamastry i może jeszcze flamastry ze stempelkami, choć pan sprzedawca mnie przed nimi ostrzegał, że mogą niezbyt łatwo schodzić ze ścian, tapety itp.Te kredki wyciskane, mają wąskie rysiki i boję się, że przy mocnym przyciskaniu będą wciąż się łamały i będą niechcący wdeptywane w podłogę. Poza tym widziałam super rzecz również z tej firmy: mazaki-kredki do malowania ciała w kąpieli Zmywalne zwykłym mydłem i wodą a ile musi być przy tym frajdy Ale to chyba dla trochę starszych dzieciaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kredki dla 16miesięczniaka, jakie? 24.08.05, 18:53 leigh4 napisała: > Są Dzisiaj je widziałam, są po ok 20zł. Te kredki > wyciskane, mają wąskie rysiki i boję się, że przy mocnym przyciskaniu będą > wciąż się łamały i będą niechcący wdeptywane w podłogę. Moja starsza córka namiętnie nimi rysuje, bardzo mocno ciśnie, nie pękają (no chyba, że mała wykręci całą kredkę Mlodsza nosi je rzuca nimi, depcze po nich i są napradę trwałe, nic sie nie łamie, nie pęka ta obudowa. Polecam. Fajnie, że sa dostępne w Polsce, bo na pewno będziemy je kupować. > Poza tym widziałam super rzecz również z tej firmy: mazaki-kredki do malowania > ciała w kąpieli Zmywalne zwykłym mydłem i wodą a ile musi być przy tym > frajdy Oj, faktycznie muszę chyba też kupić swojej córce - chętniej będzie szła się kąpać Aga Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 do agni:) 24.08.05, 19:24 Do kąpieli widziałam dużo innych ciekawych rzeczy(coś w tubkach, mazakach itp), ale to wszystko było dla dzieci od lat3. Te kredki do kąpieli też były od 3 lat, ale ze względu na małe elementy, choć tak naprawdę jedynym małym elementem był "wysuwnik" taki jak przy tych kredkach, o których pisałaś. Myślę więc, że spokojnie nadają się i dla młodszych maluchów. A z takim arsenałem do upiększania się podczas kąpieli na pewno każda mała dama nie będzie mogła się doczekać moczenia w wodzie W ogóle fajne te rzeczy croyoli-do tej pory nie miałam pojęcia, że w ogóle takie są Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: do agni:) 25.08.05, 23:47 leigh4 napisała: > Do kąpieli widziałam dużo innych ciekawych rzeczy(coś w tubkach, mazakach itp), > > ale to wszystko było dla dzieci od lat3. Moja starsza córka we wrześniu kończy właśnie 3 latka i to o niej myślałam w kontekście tych mazaków do kąpieli. Co prawda, na urodziny już mamy duuuuży prezent, ale przeciez można już myśleć o Gwiazdce, prawdą? aga Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 te kredki BICa kupilam dzis za 6 czy 7zl 25.08.05, 14:27 w Geant w Krakowie, 12 kolorów, właśnie Młoda testuje były tez flamastry te zmywalne Crayola 12 kolorów za 12,99zl. i napiszcie prosze czy to do malowania ciala nadaje sie dla alergikow jakichkolwiek? moze jest info na opakowaniu? ja tego nigdzie nie widzialam. moze jest w rossmanie? pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: te kredki BICa kupilam dzis za 6 czy 7zl 25.08.05, 14:36 Tutaj sa kredki do malowania w kapieli: www.merlin.com.pl/frontend/towar/405332 W weekend wyruszam na poszukiwanie kredek "niekapielowych" dla mojego malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
s.t.garp Re: Kredki dla 16miesięczniaka, jakie? 20.01.06, 19:16 najlepiej kredki świecowe, na przykład: dozabawy.nazwa.pl/index.php? cPath=22_27 Odpowiedz Link Zgłoś