magdaijulia 07.10.05, 21:28 Hej; Czy na spacerówkę emmaljunga na stelażu egde mogę zamontować fotelik (do 13 kg), i w jaki sposób ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patyk.od.zosi Re: Fotelik i emmaljunga egde ?? 07.10.05, 21:34 Mozesz zamontowac fotelik Emmaljungi albo inny pasujacy (maxi cosi?) za pomoca specjalnego adaptera. ________________________ pozdrawiam, Patyk, mama Zosi i Rysia Odpowiedz Link Zgłoś
magdaijulia Re: Fotelik i emmaljunga egde ?? 07.10.05, 21:51 Hej; A tylko fotelik maxi cosi, emmeljunga chyba już nie rpodukuje fotelików ??? czy można jakiś inny ?? Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Fotelik i emmaljunga egde ?? 07.10.05, 21:59 Moze juz nie produkuje, ale ja takiego wlasnie uzywalam do niedawna (wlasnie chce sprzedac), bo kiedys produkowala, tylko zaprzestano tej produkcji. Zapytaj moze w jakim sklepie z fotelikami... ________________________ pozdrawiam, Patyk, mama Zosi i Rysia Odpowiedz Link Zgłoś
yvona79 Re: Fotelik i emmaljunga egde ?? 07.10.05, 22:12 tylko maxi cosi pasuje do emmaljungi, sami używaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
magdaijulia Re: Fotelik i emmaljunga egde ?? 07.10.05, 22:17 A czy te łączniki to kupuje się oddzielnie, raczem z fotelikiem, czy wózkiem; no i gdzie ??? dzięki za pomoc dziewczyny )) Odpowiedz Link Zgłoś
yvona79 Re: Fotelik i emmaljunga egde ?? 07.10.05, 23:01 my łącznik kupiliśmy przy okazji zakupu wózka, są w wielu sklepach z art. dla dzieci, nam został łącznik, bo fotelik już sprzedaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Fotelik i emmaljunga egde ?? 08.10.05, 08:40 my tez upilismy razem z wozkiem i fotelikiem. a moze chcesz kupic taki fotelik z adapterem ode mnie? w tym tygodniu wystawiam i tak na allegro... ________________________ pozdrawiam, Patyk, mama Zosi i Rysia Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Fotelik i emmaljunga egde ?? 08.10.05, 08:38 yvona79 napisała: > tylko maxi cosi pasuje do emmaljungi, sami używaliśmy i tylko emmaljunga pasuje do emmaljungi Odpowiedz Link Zgłoś
magdaijulia Re: Fotelik i emmaljunga egde ?? 08.10.05, 21:02 Hej; A czym różnią się różne modele maxi cosi do 13 kg prócz ceny mają jakiś duże różnice, no i jak się sprawują w użytkowaniu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaijulia Re: Fotelik i emmaljunga egde ?? 08.10.05, 21:05 A czy łaczniki są uniwersalne, tzn czy pasują do każdej emmaljungi i do każdego maxi cosi nowego lub starszego modelu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaska.to Re: Fotelik i emmaljunga egde ?? 08.10.05, 21:15 Dziewczyny, gdzie i za ile mozna kupic w Warszawie ten lacznik??pytam sie, bo mieszkam pod Warszawa i nie mam mozliwosci zawsze pojezdzic po sklepach. pozdrawiam, kasia ps. moze ktoras z Was chce sprzedac( ja mam emmaljunge smart) to prosze na priv. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Fotelik i emmaljunga - do kaski.to 08.10.05, 22:28 Ja chce sprzedac fotelik Emmaljungi 0-13 kg wraz z adapterem do wozka. Jestem z Warszawy. Jak jestes zainteresowana, to mozesz przyjechac i sprawdzic, czy pasuje do Twojego wozka. ________________________ pozdrawiam, Patyk, mama Zosi i Rysia Odpowiedz Link Zgłoś
femalespirit Re: Fotelik i emmaljunga egde ?? 16.10.05, 18:41 Adapter do Edge pasuje tylko do tego stelaza, ale za to pasuje do kazdego fotelika Maxi-Cosi 0-13 kg. Taki adapter kupowalam w sklepie z wozkami na Al. Solidarnosci w styczniu za 130 zl, teraz chetnie sprzedam za polowe tej ceny (daj znac na priv, jesli jestes zainteresowana, mieszkam w Warszawie). Odpowiedz Link Zgłoś
karynk fotelik Romera 09.10.05, 21:12 Nie tylko Maxi Cosi jest do zamontowania na stelazu Emmaljungi (oczywiscie za pomocą adaptera). Ja mam fotelik niemieckiej firmy Romer. Zdecydowałm sie na taki, bo 100 razy lepiej montuje się na stelażu niż Maxi Cosi. Swego czasu, gdy miałam zamiar nabyć wózek i fotelik (wiosna 2005) nawet sprzedawca w sklepie mial klopoty zzamontowaniem fotelika maxi cosi na stelażu z uzyciem adaptera, a co dopiero ma to zrobic mama z dzieckiem w foteliku? Jest rewelacyjny adapter robiony przez emmaljungę do ich wózków, łączących stelaz i fotelik Romera. A i sam fotelik nie odbiega niczym od Maxi Cosi. Stwierdziłabym nawet, że jest lepszy (testy bezpieczeństwa i ergonomia). Dowiadujcie się na stronie emmaljungi, bądź dzwońcie do importera. Pozdrawiam karynk Odpowiedz Link Zgłoś
mita7 Poradźcie proszę jak zamocować fotelik ?? 15.10.05, 15:12 Ja kupiłam adapter razem z wózkiem wcześniej i dopiero wczraj fotelik romer baby safe plus, ale mam wrażenie że to nie całkiem pasuje. Z przodu jest ok i fotelik wsuwa się w specjalne "prowadnice" ale z tyłu fotelik opiera się tylko w jednym punkcie ( na tym zaczepie od pasa), który jest półokrągły. Czy to tak ma być? Może ja go źle zakładam, ale nie dostałam żadnej instrukcji... Mam starszy system mocowania w emmaljundze, taki jak był w modelu smart do sierpnia br. Poradźcie mi proszę jak to powinno być z tym mocowaniem. Z góry ogromnie dziękuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karynk montowanie na adapterze 15.10.05, 18:42 Ja nie wiem jaka jest starsza wersja i czym moze róznic sie od nowej. Ja fotelik i adaptor kupowałam w czerwcu 2005 i owszem z przodu wsuwa się w pręt od adapteru a z tyłu fotelika na 'klik' systemu za który zapina sie pas w samochodzie. Z tym, ze pas wsuwa sie od góry, natomiast wpięcie jest niżej. I to jest ten jeden punkt o którym piszesz. Tyle, że nie opiera się a powinno wskoczyć i niejako 'zatrzasnąć'. Wejdź tu www.britax-roemer.de/frames.php?sprache=en i kliknij po prawej stronie obrazka zielony napis "at a glance" . Otworzy sie okienko i tam po prawej stronie na samym dole zobaczysz jak wyglada wpięcie fotelika w adapter. Wytłumaczyłam jak tylko mogłam, jeśli to nie pomoże to postaram się wyprodukować lepiej nastepnym razem. Pozdrawiam karynk Odpowiedz Link Zgłoś
mita7 Re: montowanie na adapterze 16.10.05, 09:35 Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź! Fotelik który kupiłam nie ma takiego czegoś do wpięcia z tyłu jak na tym obrazku - i pewnie dlatego nie pasuje. Rozumiem, że tego nie kupuje się oddzielnie, tylko powinno być razem z fotelikiem? Bo ramkę na której mocuje się fotelik mam całą metalową. Nie wiem, czy Romer zmienił teraz tył fotelika, czy sprzedali nam jakiś stary model... Spróbuję wypytać w sklepie, ale obawiam się, że nie będzie łatwo. Jeszcze raz dzięki za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
karynk Re: montowanie na adapterze 17.10.05, 10:22 Myślę, ze kontakt ze sklepem bedzie w tym przypadku najodpowiedniejszy. Ten element do zamontowania z tyłu fotelika jest ingeralną częscią fotelika, w którą wpina się adapter (metalowy pręt). karynk Odpowiedz Link Zgłoś
mita7 Re: montowanie na adapterze 17.10.05, 18:25 Jeszcze raz dzięki za pomoc. Okazało się, że trzeba dokupić jeszcze ten kawałek plastiku o czym nikt mi wcześniej w sklepie nie powiedział. Zdzierstwo, bo kosztował ponad 50 zł... Teraz już mój mąż mi go zamontował i wszystko jest ok. Ciekawe ile ludzi jeździ z nosidełkiem źle wpiętym i żyje w niewiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
karynk Re: montowanie na adapterze 18.10.05, 11:20 Dla mnie to dziwne, że tę część trzeba było dokupić!!?? Nawet do głowy mi nie przyszła taka mozliwość. Dobrze jednak, że sprawa załatwiona i można bezpiecznie korzystać z fotelika. Miłych spacerów i wyjazdów. karynk Odpowiedz Link Zgłoś