28evia 07.11.05, 18:25 zastanawiam się czy nie kupić mojej 3 mies córce takiej poduszki specjalnej dla niemowląt jest na allegro po 21zł .Czy używacie takich poduszek??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaasta Re: poduszka dla niemowląt 07.11.05, 18:35 ja nie ryzykowałabym. To pewnie kolejna komercyjna pułapka - podobnie jak z fotelikami do wózków. Mamy jeżdżą na spacery z fotelikiem do samochodu, nie wiedząc, że dziennie maluszek nie powinien długo w takim foteliku przebywać, bo to niedobre dla jego kręgosłupa. Dziwne, bo to robi się coraz bardziej modne teraz (coraz częściej widuję mamy z takimi fotelikami na spacerze). Kręgosłup niemowlaka jest delikatny i miękki - kręgi z czasem robią się coraz twardsze, a wszelkie udziwnione pozycje mogą je wypaczyć. Niemowlaczek powinien leżeć na zupełnie płaskiej powierzchi. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_grzes Re: poduszka dla niemowląt 07.11.05, 18:38 zgadzam się z poprzedniczką-zadnych poduszek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
conchita1 Re: poduszka dla niemowląt 09.11.05, 02:06 Chodzi Ci o taką poduszkę klin tzw. "bezpieczny sen"? Kupiłam taką w supermarkecie i jestem zadowolona. Nie jest to typowa poduszka - sprawia tylko, że dziecko leży pod niewielkim skosem zamiast zupełnie płasko. Moja córeczka jeszcze w szpitalu po urodzeniu w tym jeżdżącym wózeczku leżała pod niewielkim kątem, więc po powrocie do domu w łóżeczku na płasko po jedzeniu wracało się meczko. Zamiast pakować słowniki pod nóżki łóżeczka, czy coś pod materac zafundowaliśmy taką poduszkę i jest ok. Kąt nie jest duży i całe dziecko leży na tej poduszce (od pupy w górę). Odpowiedz Link Zgłoś
malgo111 Re: poduszka dla niemowląt 09.11.05, 10:22 Taka poduszka jest swietna. Poprzedniczki, które skrytykowały ten pomysł, nie wiedzą jak ona wyglada. Nam polecił ją pediatra, ponieważ dziecku bardzo sie ulewało. Wcześniej podnosiliśmy materac przy głowce o 10 stopni, ale szybko znaleźlismy w Carrefourze taką poduszke za 22 zł. Naprawde świetnie sie sprawdza dla noworodka i niemowlaka. Odpowiedz Link Zgłoś