Dodaj do ulubionych

oparcie do sanek?

04.01.06, 14:48
Czy można kupić samo oparcie do sanek? Jeśli tak to gdzie? Mieszkam w
okolicach Gliwic. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • misia_75 Re: oparcie do sanek? 04.01.06, 15:38
      www.sanki.com.pl/index.php?site=wyswietlanie&id_inne=4&what=kategoria
      • ozania sanki z sanki.com.pl 04.01.06, 16:21
        A ja wlasnie wrocilam ze spaceru z Mloda w sankach davos 110 cm tej firmy z tym
        dokladnie oparciem smile))
        I na dodatek jestem z gliwicsmile))
        Zamowilam na www.sanki.com.pl,bo faktycznie trudno znalezc u nas drewniane sanki
        z oparciem,ale te tez nie sa idealne,niestety...
        Jesli chodzi o samo oparcie,to wykonane ze sklejki,mocowanie zdaje sie
        uniwersalne (takie wieeelkie sruby),wysokosc 26cm,glebokosc 39cm,a szerokosc
        dolem 29,a gora 26cm-co mnie zdenerwowalo,szczerze mowiac,bo Mloda jest
        b.szczupla a miesci sie w tym oparciu tylko w kombinezonie (ktory na dodatek
        gora sie jeszcze zweza!),spiworek ocieplany juz nie wchodzisad
        Poza tym mam okropne wrazenie,ze kupilam wywrotne saneczki-Mloda zaliczyla
        glebe,dobrze,ze kaptur od kombinezonu zaslonil twarz,ale upackala sie naszym
        slaskim sniegiem,mimo ze daleko od aut mamy nasza alejke sikornik...).
        I tu mam pytanie:czy wszystkie drewniane sanki maja plozy na dokladnie
        szerokosci siedziska,tak jak moje?bo przyznaje,ze najczesciej ogladalam takie na
        metalowych plozach i te sa szerzej rozstawione od siedziska...Z tego braku
        szerszego rozstawnienia,no i mojego braku wprawy w prowadzeniu sanek z
        pasazeremsmile wynika chyba ta wywrotka,niestety...
        A gwoli oslody dodam,ze sanki wykonane ladnie,bez zadr, i lekko prowadza sie po
        sniegu (ech,gdyby nie to oparcie i ta wywrotka...)
        (gdyby sie ktos zastanawial,dlaczego podaje wymiary oparcia,bez pytnia,to
        fyi-lubie otrzymywac pelne informacje,wiec staram sie tez takich udzielacsmile
        Pozdrawiam,Ania
        • iwek33 Re: sanki z sanki.com.pl 04.01.06, 19:28
          Mam drewniane saneczki z oparciem kupione na zwykłym targu kilka lat temu, (
          już nawet tego targowiska nie ma). Mają szersze płozy niż siedzisko i oparcie
          rozszerzane ku górze. W tym roku dokupiłam tylko drewnianą rączkę do
          prowadzenia, mocowaną do oparcia. prowadzi się jak wózek. Ale też zdarzyło się
          małego wywalić, z tym, że wtedy ciągnęłam za sznurek, a nie pchałam i na drodze
          były zlodowaciałe muldy, więc jak sanki najadą na taką mulde to muszą się
          przewrócić. Też jestem z Górnego Slaska.
    • iwek33 Re: oparcie do sanek? 04.01.06, 19:38
      Aha, rączkę do sanek kupiłam nie w tym sklepie, który podajecie, tylko na
      allegro za 9,99 .
      • inia25 Re: oparcie do sanek? 04.01.06, 19:44
        w sklepach GO Sport za 39 zł można kupic.
      • cortinka Re: oparcie do sanek? 04.01.06, 21:06
        Iwek, a dawno kupiłas tę rączkę? Bo też szukam takiej a na Allegro nie ma,
        niestety...
        • iwek33 Re: oparcie do sanek? do Cortinka 04.01.06, 21:15
          Parę dni temu, ale faktycznie aukcja już zakończona, choć zostało jeszcze wiele
          tych rączek. Podaję Ci dane sprzedającego na adres gazetowy, może zadzwoń i
          zapytaj, myślę, że ten pan wystawi znów te rączki na allegro, ale spróbuj
          skontaktować się telefonicznie.
          • cortinka Re: oparcie do sanek? do Cortinka 04.01.06, 21:28
            Dzięki smile
            • jolper Re: do IWEK 33 05.01.06, 09:48
              Czy ja również mogę prosić o namiary pana który sprzedawał na Allegro oparcia
              do sanek. Z góry bardzo dziękuję.
              • greenland Re: do IWEK 33 05.01.06, 12:36
                i ja poprosze o namiary na tego pana od rączek wink (moze podrzucisz tez adres do
                aukcji nawet tej zakonczonej abym mogla sobie zobaczyc ową rączkę?)

z gory wielkie dzieki!
                greenland@tlen.pl
                • iwek33 Re: do Greenland 05.01.06, 15:22
                  Napisałam na gazetowy
              • iwek33 Re: do Jolper 05.01.06, 15:17
                Ten pan nie sprzedawał oparć tylko same rączki do pchania sanek.
    • molaj do ozania... 05.01.06, 13:42
      masz to normalne oparcie czy to z rączką, ja właśnie chce zamówić sanki davos
      110cm oparcie i rączka do prowadzenia w jednym, bo moje dzieciaki się nie
      mieszczą na tych co mam i będę się musiała ich pozbyć a też je mam z rączką i
      przyzwyczaiłam się do tej rączki a to dlatego że mniej się wywracają sanki tak
      prowadzone, ma się lepszą kontrole, a te davos są dłuższe więc będą mieć więcej
      miejsca. pzdr Mariola
      • ozania do molaj... 05.01.06, 16:16
        Czesc,
        mam "normalne" oparcie i teraz dokupimy jednak te do pchania,szkoda,ze nie
        przekonalam meza wczesniej do tego,ale teraz pokaze mu Twoj i reszte postowsmile
        My kupilismy tak dlugie,zeby Mloda z Tata zjezdzala i mieszcza sie spokojnie na
        siedzisku (ma rzeczywiscie 80cm dlugosci),wiec tym bardziej dwoje dzieci wejdzie smile
        Pozdrawiam,
        Ania
    • marcel_i_mama Re: oparcie do sanek? 05.01.06, 21:09
      A ja zamówiłam oparcie na podanej stronie: www.sanki.com.pl, takie, które
      jednocześnie jest rączką do pchania i jestem bardzo zadowolona. Jest
      estetycznie wykonane i chociaż dopiero w sobotę je przetestuję, to jestem
      dobrej myśli. Firma solidna, przesyłkę dostałam na trzeci dzień i jej koszt był
      już wliczony w cenę oparcia. Myślę że jest o wiele fajniejsza od tej z allegro,
      którą oglądałam, bo przynajmniej spełnia podwójną funkcję i jest prościutka w
      montażu i demontażu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka