agnes_r1 07.03.06, 11:38 Planuję zakup fotelika samochodwego od 9 kg, bo szkrab wyrósł już ze swojego pierwszego. Możecie polecić coś godnego uwagi i oczywiście za rozsądną cenę? Z góry dziękuję za podpowiedzi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marva Re: Fotelik samochodowy od 9 kg-poradźcie jaki? 07.03.06, 11:45 my kupiliśmy maxi-cosi i wcale nie jestem zadowolona, zdecydowanie fajniejszy wydaje mi sie teraz Ramatti o połowę tańszy, ma lepsze mocowanie, jest troszke wiekszy i naprawde fajny. Ale mój mąż uparł się na ten maxi-cosi. Teraz sam żałuje. Jeśli jesteś z Wawki to polecam hurtownie TOMI-mają tam dosyc przystepne ceny Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Fotelik samochodowy od 9 kg-poradźcie jaki? 07.03.06, 11:46 My mamy Ramatti, niecale 300zl.Nie jest zly Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_r1 Re: Fotelik samochodowy od 9 kg-poradźcie jaki? 07.03.06, 11:53 Jestesm z Wawy, mogłabyś podać jakieś namiary na tę hurtownię? Nie ukrywam, że chętnie sprawdzę ofertę i ceny, bo już raz z mężem wywaliliśmy kupę kasy na fotelik (z którego Szkrab postanowił już wyrosnąć-jak On tak śmiał) i drugi raz tego błędu nie chcemy popełnić. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_r1 Re: do marva 07.03.06, 11:54 Jestesm z Wawy, mogłabyś podać jakieś namiary na tę hurtownię? Nie ukrywam, że chętnie sprawdzę ofertę i ceny, bo już raz z mężem wywaliliśmy kupę kasy na fotelik (z którego Szkrab postanowił już wyrosnąć-jak On tak śmiał) i drugi raz tego błędu nie chcemy popełnić. Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: do marva 07.03.06, 12:12 www.tomi.com.pl/ tu dowiesz się wszystkiego ja polecam teraz załuję, ze sama wczesniej nie odkryłam tej hurtowni co prawda nie wszystko jest tam zaraz tańsze, ale wiele artykułów na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_r1 Re: do marva 07.03.06, 17:36 byłam na stronie, faktycznie dużo artykułów,a ceny fotelików nie przyprawiają o zawrót głowy...dzięki za cynk, teraz wybiorę się, żeby zobaczyć to wszystko "w realu". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patrischa Re: Fotelik samochodowy od 9 kg-poradźcie jaki? 07.03.06, 12:05 tez mamy ramatti i goraco polecam... w testach maxi ma 5 a ramatti 4+ Odpowiedz Link Zgłoś
gaba36 Re: Fotelik samochodowy od 9 kg-poradźcie jaki? 07.03.06, 12:07 Popieram Ramatti. Oglądalismy wiele fotelików, wybraliśmy ten i jesteśmy bardzo zadowoleni. Dobrze dopasowany, wygodnie zapinany, spełnia wszystkie standardy bezpieczeństwa, do tego dosyć fajna kolorystyka. Niczym nie odbiega od fotelików za 500-700 złotych. Daliśmy za niego 270 PLN w Świecie Dziecka w Warszawie Falenicy. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_r1 Re: Fotelik samochodowy od 9 kg-poradźcie jaki? 07.03.06, 17:38 chyba skusimy się na ramatti, skoro polecacie. Mąż ucieszy się, że znalazlam coś za rozsądną cenę )inie grozi nam zakup fotelika za 700 zł. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majalabeille Re: Fotelik samochodowy od 9 kg-poradźcie jaki? 07.03.06, 17:51 My tez mamy ramatti (9-18)i uwazamy, ze jest super. Kupilismy ostatnio drugi do drugiego samochodu deltim (9-36)drozszy a wcale nie lepszy, jest mniejszy (wezszy) niz ramatti i wydaje nam sie mniej wygodny.. Odpowiedz Link Zgłoś
kamea78 Re: Fotelik samochodowy od 9 kg-poradźcie jaki? 07.03.06, 18:01 Ramatti Venus - SUPER. I RZECZYWISCIE pozycja półleżąca to pozycja półleżąca a nie jakieś 5 stopni od pionu Odpowiedz Link Zgłoś
tina1234 Re: Fotelik samochodowy od 9 kg-poradźcie jaki? 07.03.06, 18:09 To chyba tu jest jeszcze taniej www.madar.siedlce.pl/sklep.htm, ja tam osobiście kupywałam cała wyprawkę, ale można też przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
ancik44 Re: Fotelik samochodowy od 9 kg-poradźcie jaki? 07.03.06, 20:19 w kwestii fotelika też przymierzamy się do zakupu Ramatti. Oprócz hurtowni Tomi jest jeszcze w Wawie sklep Calineczka (www.calineczka.pl) mają niezłe ceny i duzy wybór fotelików. Odpowiedz Link Zgłoś
mania_ania Re: Fotelik samochodowy od 9 kg-poradźcie jaki? 07.03.06, 22:03 Czytam wasze wypowiedzi i wydaje mi się że wogóle nie widziałyście fotelików ramatti i maxi cosi obok siebie. Ja niedawno kupiłam Maxi Cosi wersja XP i sprzeawca przekonał do tego wyboru, ramatti jest przecierz bardzo leciutki co jest napwno atutem w ptzypadku nosidełka ale przecierz tegom fotelika sie juz nie nosi. Plastiki w Ramatti wydają się dużo słabsze i gorsze niż w Maxi Cosi i im bym nie ufała gdyby miało dojść do (odpukać) wypadku. poza tym mocowanie ramatti jest beznadziejne bo jak sie ustawia rzne poziomz nachzlenia siedziska to od razu foteilk jest luznz i lata niemalze po calzm samochodzie. Ja polecam Maxi Cosi. Aha ja kupiam w emaluchu bo tam znalazlam najtaniej. link www.emaluch.pl/x/ Poydrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
jutta79 Re: Fotelik samochodowy od 9 kg-poradźcie jaki? 08.03.06, 08:27 nam tez odradzano w hirtowni ramatii mimo ze znajomi maja i sa zadwowleni; sprzedawca zwrocil uwage na to iz oslona na glowe jest latwa do zgiecia; kupilismy renolux ma mocowanie jak maxi cosi ale jest tanszy - ma tylko 3pozycje ulozenia; kosztowal 315; a maxi cosi xp priori jest najlepszy niestety dwa razy drozszy Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia80 Re: Fotelik samochodowy od 9 kg-poradźcie jaki? 08.03.06, 09:26 Szczerze mówiąc dziwię się trochę jak czytam wasze posty. Dziewczyny, przecież fotelik ma przede wszystkim chronić dziecko w czasie wypadku!!! Zdaję sobie sprawę, że ceny dobrych fotelików są bardzo wysokie, ale czasami naprawdę warto sobie czegoś odmówić, a zainwestować w dobry, bezpieczny fotelik. Nie mogę się z wami zgodzic, że ramatti niczym nie różni się od np. maxi cosi. Czy porównywałyście z jakich materiałów są te foteliki wykonane, jakie mają wzmocnienia? Może warto kupić fotelik używany, ale bardziej bezpieczny? Prawie dwa lata temu też kupowałam fotelik dla dziecka od wagi 9kg wzwyż. Porównywałam wiele modeli fotelików (m.in. ramatti, maxi cosi i inne) i zdecydowałam się na Bebe Confort Iseos. Fotelik nie był tani, kosztował ponad 600zł. W foteliku można regulować jego szerokość, bardzo fajnie rozkłada się do spania. Dużo z naszą córeczką jeżdzimy, i w dalsze trasy i króciutkie i fotelik sprawdził się w 100%. Poza tym, co też chyba nie jest bez znaczenia, fotelik naprawdę wciąż wygląda jak nowy, nie jest wcale zniszczony, pomimo częstego używania. Zdaję sobie sprawę, że jest to duży wydatek, ale fotelik ma naprawdę chronić wasze dziecko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_r1 Re: do fruzia80 08.03.06, 12:13 w przyadku fotelika, jakoś nie mam przekanania do kupna używanego...wiadomo, jaką miał przeszłość? Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Fotelik samochodowy od 9 kg-poradźcie jaki? 08.03.06, 12:28 Też jestem na etapie poszukiwania takiego fotelika. Na rynku jest dużo modeli, sprzedawcy mają swoje typy, a ja muszę coś wybrać. Rozsądek podpowiada, że fotelik kupuje się dla bezpieczeństwa, szukam więc takiego, który dobrze wypadł w testach ADAC i mam nadzieję, że nigdy nie będę tego sprawdzać w praktyce. Kwestie urody fotelika, łatwości montowania a nawet wygody dziecka (jeżdżę praktycznie tylko po mieście, na krótkich trasach) są drugorzędne. Odpowiedz Link Zgłoś