ka23sia 09.04.06, 12:03 Czy macie "coś takiego" zainstalowane w domu? Czy jesteście zadowolone? Czy biorąc pod uwagę wysoką cenę, warto zainwestować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_melia Re: Filtr odwróconej osmozy - macie?? 09.04.06, 16:12 Mam od 6 lat i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
utka2 Re: Filtr odwróconej osmozy - macie?? 09.04.06, 16:14 a możesz troche przybliżyć, co to jest? bo moze też mam? Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: Filtr odwróconej osmozy - macie?? 09.04.06, 16:26 Ja mam zamocowany pod zlewem z wylewką obok tej normalnej. oczyszczanie wody tym sposobem ma bardzo wysoka skuteczność. Powiem jak w reklamie tele2 własnymi słowami.Woda nie smierdzi,smakuje jak woda ale czysta i mozna pić bez gotowania.Dzieci też. Zupelnie inaczej smakuje jedzenie gotowane w tej wodzie,nawet głupie ziemniaki. Pojemnik ma 12liter,wystarcza na domowe potrzeby.Ustrojstwo jest godne polecenia tylko pieruńsko drogie.Moje kosztowało prawie 4000. Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: Filtr odwróconej osmozy - macie?? 09.04.06, 16:29 Acha jakby kto potrzebował z okolic Krakowa to odkopałabym namiary na tą firme która zakładała u nas.Jest naprawde solidna. A co do zanieczyszczeń...filtry po pół roku / bo tak sie zmienia je/ są po prostu ohydne..nie do wiary co my pijemy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Re: Filtr odwróconej osmozy - macie?? 09.04.06, 17:06 Z tego co ja pamiętam ze studiów (ale mogę się mylić oczywiście) to właśnie picie wody oczyszczonej w ten sposób jest groźne dla zdrowia. Woda jest rzeczywiście czysta, ALE normalnie w wodzie występują rozmaite "zanieczyszczenia" pierwiastkami które są człowiekowi potrzebne do życia. Niby dalej nie ma problemu- bo woda czysta a pierwiastki można sobie brać w tabletkach ALE... woda, krystalicznie czysta, pozbawiona tych pierwiastków, dąży do tego by się znowu z nimi połączyć WYPŁUKUJĄC je z organizmu i doprowadzając w rezultacie do rozmaitych schorzeń po latach użytkowania. Firmy instalujące te filtry oczywiście o tym nie mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
ka23sia Re: Filtr odwróconej osmozy - macie?? 09.04.06, 23:56 A chciałam mieć czystą wodę..... mamadwojga - ciekawe, to co piszesz. Na chemii nie znam się zupełnie. Czy jakaś mama chemiczka może potwierdzic, że picie w tak 'czystej' wody może być niekorzystne dla organizmu?? Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: Filtr odwróconej osmozy - macie?? 10.04.06, 08:56 Tak, jest groźne, bo powoduje wypłukiwanie z organizmu mikroelementów, tak jakby się piło wodę destylowaną - raz na jakiś czas oczywiście nie zaszkodzi, ale picie takiej wody stale to kiepski pomysł. Nie wolno więc używać wody z filtra odwróconej osmozy do picia i gotowania bez remineralizatora, który kosztuje kolejną górę pieniędzy, więc akwizytorzy firemek instalujących te cuda nie mówią tego wprost. Odpowiedz Link Zgłoś