Dodaj do ulubionych

Polećcie dobry ręczniczek dla noworodka.

27.04.06, 00:14
Bardzo proszę, polećcie mi dobre jakościowo ręczniczki dla
noworodka/niemowlaka, takie z kapturkiem. Rozmiar chętnie większy niż
standardowe 75x75.
Widziałam np. na Allegro ręczniczki (z myjką chyba) firmy Early days - moze
ktoś uzywa? A NUK?

aga
Obserwuj wątek
    • ozania Re: Polećcie dobry ręczniczek dla noworodka. 27.04.06, 08:52
      Hej,
      wypowiem sie co do innych firmsmile
      Raczej nie poleceam recznika z kapturkiem duetbaby (sa i w sklepach i na
      allegro),bo po pierwsze z kwadratowego jest juz prostokat,a po drugie termofrota
      sie skulkowala-nie jest to po stronie,ktora wycierasz dziecko,ale jednak niefajnie.
      Mamy jeszcze reczniki z ikei-ten maly zolty kwadratowy szybko robi sie
      rzeczywiscie za maly (masz racje szukajac od razu czego powyzej 75 cmsmile,a w
      sumie to tez sie sprostokacil-moze wszystkie kwadratowe reczniki tak musza
      miec,ze sie skosuja?Nasz drugi z ikei - bialy wygladajacy jak tradycyjny
      prostokat z doszytym osrodku dluzszego boku kapturkiem - od noworodka dotad sie
      nam znakomicie sprawdza i moge go z czystym sumieniem polecicsmile
      Pozdrawiam,
      ozania
      • ajkija Re: Polećcie dobry ręczniczek dla noworodka. 27.04.06, 09:46
        carreblanc.pl/shop/?mk=1&sk=2
        Cudowny, miękki. Drogi bardzo, ale jeżeli ktoś chce Wam zrobić droższy
        prezent... Na pewno nie polecam ręczniczków ikeowskich - twarde jak kamień.
      • a_angela Re: Polećcie dobry ręczniczek dla noworodka. 27.04.06, 09:47
        Ja polecam Sofiję używamy ręczniczka z kapturkiem już rok czasu i jest nadal
        mięciutki, przyjemny i nie skurczył się.
        Ogulnie produkty Sofiji są dobrej jkości.
        www.sofija.com.pl/
        -------------------
        Gabrysia ma już
        Gabi
    • mfka Re: Polećcie dobry ręczniczek dla noworodka. 27.04.06, 10:06
      Ja kupiłam ręczniczek z Drewexu (i jeszcze parę innych nie jakiś szczególnych
      firm, ale z kapturkiem) i teraz dokupiłam drugi z Drewexu - bardzo dobrze się
      je użytkuje i w porównaniu z tymi innymi jest najlepszy, mięciutki, chłonny.
      Także mogę go polecić.
    • agni71 Re: Polećcie dobry ręczniczek dla noworodka. 27.04.06, 23:10
      Dziekuję wszystkim smile Carre blanc cudne, ale jednak stanowczo za drogie.
      Rozejrzę się za Sofiją i Drewexem.

aga
    • alojw Re: Polećcie dobry ręczniczek dla noworodka. 28.04.06, 20:53
      Polecam Sofiję. Synek ma 16 miesięcy i nadal się w niego mieści. Ręcznik jest
      gruby, mięsisty i ma napę do zapięcia, aby można było lepiej opatulić dziecko.
    • lesia28 Re: Polećcie dobry ręczniczek dla noworodka. 28.04.06, 21:08
      Mamy dwa z jakiegos Gebi z Przasnysza,sa super mieciutki i dobrze chlona
      wode ,no i sa rozmiaru 100x100 i tylko takie polecam.Mielismy jeszcze jakis
      80x80 i 3-miesieczny synek jz sie w niego nie miescil
      • z-a-g-a-t-k-a Re: Polećcie dobry ręczniczek dla noworodka. 28.04.06, 21:38
        ja tez polecam ten biały z ikei, starcza na dluzej. moj antek ma 4 miesiace i
        caly czas go uzywamy. mam tez taki w kwadracie, ale nie wiem jakiej firmy i juz
        jest na niego maly.
        • moniajjj Re: Polećcie dobry ręczniczek dla noworodka. 01.05.06, 13:30
          A ja polecam zamiast ręcznika dla noworodka flanelkę - pieluszki lub kupioną z
          metra. Jest o niebo miększa od ręczników, dociera do każdej fałdki, no i wydaje
          mi się, że lepiej wchłania wodę. A kapturek? Ręcznik z kapturkiem zaczęłam
          używać dopiero teraz - mały ma 5 miesięcy. Wcześniej błyskawicznie osuszałam mu
          główkę i nakładałam czapeczkę, i facet był szczęśliwy...
    • agni71 Re: Kupiłam! 29.04.06, 16:19
      Wybrałam sie dzisiaj do Świata Dziecka i kupiłam ręczniczek. Mają w tej chwili
      dość duży wybór ręczników. Większość mniejsze, 75x75 lub 80x80, ale znalazłam
      też 2-óch czy 3-ch firm 100x100 cm. Wybrałam firmy "Ty i my". Uzywam ich
      pokrowców frotte na przewijak i są OK, więc zdecydowałam sie na ręczniczek też
      tej firmy. Jest z frotte 100% bawełny, na czym mi zależało (zniosłabym jeszcze
      do 5% elastanu, ale te z termofrotty to już mnie nie zachwyciły). Cena OK, bo
      niespełna 40zł, z kartą rabatową dałam chyba 35 zł. Ręcznik jest bardzo duży -
      spokojnie możnaby go używać jeszcze dla 2-letniego dziecka. Zobaczę jak się
      będzie sprawował w praniu i pewnie dokupię jeszcze jeden tej samej firmy, tylko
      np. w innym kolorze. Acha, jakby ktoś był zainteresowany, to były różowe, ecru
      i niebieskie - ładne odcienie, bez żadnych dodatkowych ozdóbek typu hafty...

aga
      • baziaczek Re: Kupiłam! 29.04.06, 23:06
        Widzę, że spóźnię sie z odpowiedzią, ale może komus innemu się przyda.
        Nie polecam takich z termofroty - po praniu robią się krzywe, kurczą się i
        wogóle na krótko starczają. Poza tym wogóle nie polecam tych co mają kapturek w
        rogu ręcznika, bo dziecko szybko z nich wyrasta i nie da się zawinąć większego
        maluch np. pod szyją.
        Natomaist polecę z grubej froty ręcznik z Duetbaby. Jest prostokątny, ogromny i
        na dłuższym boku ma doszyty dodatkowo kapturek ze śmiesznymi uszkami. Takie
        rozwiązanie czyli kaptur doszyty a nie w rogu ręcznika sprawia, że ręcznik
        słuzy nam do tej pory, a synek ma już 17 miesiecy.
        Ja swój kupowałam na allegro, ale dzisiaj ich nie widzę, więc nie dam linka.
        • agni71 Re: do baziaczka 30.04.06, 20:54
          Dzięki za info. Będę jeszcze potrzebowała prawdopodobie jednego ręcznika, więc
          jeśli znajdę to przyjrzę się tym przez ciebie polecanym. W Świecie Dziecka z
          Duet Baby mieli chyba tylko z termofrotty.

aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka