Dodaj do ulubionych

FCE - książki

03.09.11, 11:12
Chcę w przyszłym roku podejść do FCE i z różnych względów muszę się do niego sama przygotować, posiłkując się różnego rodzaju samouczkami.
Tylko tutaj pojawia się problem - bardzo nie lubię uczyć się z nowych podręczników, przepełnionych ilustracjami i jakimiś dziwnymi uzupełniankami, łączeniami itd. Metody "aktywizujące" w moim przypadku zupełnie nie działają - a tylko wkurzają. Wolę "stare" podręczniki, jakie dawniej wydawała wiedza powszechna - tekst, tłumaczenia, ćwiczenia. Niestety, nic w tym stylu nie mogę znaleźć do FCE. Mógłby mi ktoś pomóc i polecić coś takiego?
Obserwuj wątek
    • pierwszy-donosiciel Re: FCE - książki 05.09.11, 09:19
      Gdzieś czytałem definicją inteligencji:

"Zdolność szybkiego dostosowywania się do ciągle zmieniających się warunków zewnętrznych... "
      • dentepre Re: FCE - książki 05.09.11, 23:03
        Obawiam się, że nie widzę związku między moim postem a Twoim.
        Kliknąłeś w nie ten wątek co trzeba czy jest w tym jakiś ukryty przekaz?
    • jobi Re: FCE - książki 05.09.11, 14:19
      Książek nie polecę, ale moge polecić fajną stronkę, dość pomocną:
      www.flo-joe.co.uk/fce/students/index.htm
    • candoenglish Re: FCE - książki 12.09.11, 14:50
      Jesli lubisz "konkretne" podreczniki to polecam:
      - do gramatyki FCE Use Of English by Virginia Evans (bardzo rzetelny i klasyczny)
      - gramatyka+słownictwo New First Certificate Language Practice by Michael Vince (troche mniej obszerny, ale dobry do samodzielnych powtorek)
      - kursy: ja osobiscie korzystalam z serii Cambridge by Leo Jones i milo wspominam - teraz jest nowe wydanie Making Progress to First Certificate, nie wiem czy nie unowoczesnili zanadto, ale warto zobaczyc, inteligentne podejscie...
    • adam.2x Re: Kurs angielskiego z książką 17.09.11, 22:24
      Ja polecam zajrzeć na stronę www.azargrammar.com. Tam jest jeden z najlepszych kursów angielskiego na świecie. Za $30-40 dostaje się na rok subskrypcję kursu on-line który można sobie grać kiedy się chce i ile się chce. Kurs jest według ksiązki:

www.amazon.com/Understanding-Using-English-Grammar-Answer/dp/0132333317/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1316290328&sr=8-2
      (jest w kilku wydaniach) którą też warto mieć.
      Gdy wejdziesz na strone azargramar.com zwróć uwagę na

www.azargrammar.com/grammarSpeaks/index.html
      tam zobaczysz fragmenty kursu. Jest prowadzony w perfekcyjnym amerykańskim-angielskim. Na tej stronie również znajdziesz informacje jak zamówić dostęp do kursu.

Powodzenia

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka