iwek33 Re: Iwek, odebralam paczuszke i dzieki:-) 30.05.06, 23:11 A masz już wózek? Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Iwek, odebralam paczuszke i dzieki:-) 30.05.06, 23:17 Za 2,3 dni bede miec, a moze pozniej, bo jutro wyjezdzamy i umowilismy sie z gosciem, ze wysle dopiero krotko przed naszym powrotem. Jak juz mam obczajony to tak strasznie sie nie spiesz, w kzdym badz razie, wozeczek czeka na nas, a my jedziemy sie relaksowac w gory- i tu sie przyda ten stary. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Iwek, odebralam paczuszke i dzieki:-) 30.05.06, 23:19 Udanego wypoczynku i pogody życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: Iwek, odebralam paczuszke i dzieki:-) 30.05.06, 23:26 przyłączam się do życzeń.pozdrowionka.ela Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Iwek, odebralam paczuszke i dzieki:-) 30.05.06, 23:35 Dzieki dziewczyny, rowniez pozdrawiam :_) Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Ekhem 30.05.06, 23:23 Dziewczyny to nie jest wasz prywatny czat a forum publiczne. Momentami czuje sie troche niezrecznie czytajac info przeznaczone raczej chyba do prywatnej wiadoosci, pomijajac juz fakt, ze zasmiecacie forum. Moze byscie sie przeniosly na emaile albo cos rownie bardziej osobistego. Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Ekhem 30.05.06, 23:33 Oj magia nie przesadzaj, ja w koncu mowie o "zakupach" pd Iwek wlasnie, a wlasciwie nabytku, a dziewczyny po prostu pozdrawiaja. Tak Ci bardzo niewygodnie z tym? Byc straznikiem- ciezka rola i taka niewdzieczna, oj tak ) Ciebie tez pozdrawiam, kochana Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Ekhem 30.05.06, 23:46 Pod slowo 'zakupy' mozna kazdy temat na sile podciagnac, a chyba nie o to chodzi. Spojrz ile Ty badz sasiadka w ostatnim czasie utworzylyscie nowych watkow na ten sam temat, a mozna to wszystko zawrzec w 1-2. Powiedzmy, ze to do przelkniecia, ale na prywatne ('okolozakupowe') posty to juz przesada. Pomijam juz to, ze google na lata zapamieta, ale setki ludzi tez w ten smietnik trafiaja, choc niekoniecznie chca. Prosbe ponawiam. Dziekuje. Z mojej strony EOT w tym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re:do Magia 31.05.06, 07:47 Masz rację. Wylałaś mi na głowę kubeł zimnej wody. Zgadzam się z Tobą, że było mnie tu ostatnio na forum za dużo( z chęci pomocy innym). Przykro mi, że trochę Ci naśmieciłam, obiecuję, że ta wypowiedź ( nie dotycząca wszakże zakupów) jest ostatnim śmieciem, jaki ośmielam się rzucić. Rzeczywiście traktowałam to forum jak miejsce, gdzie nie tylko znajdę pomoc w zakupach, ale spotkam znajome, przyjazne dziewczyny, forum ciepłe, przyjazne, ludzkie.I to była jego mocna strona. Ale widzę, że to błąd. Życzę Ci Magio, aby udało Ci sie stworzyć forum,o jakim marzysz: rzeczowe, konkretne, wyłącznie na temat, zimne, bezimienne, sztywne, bez emocji. Nie chcę Ci już zaśmiecać TWOJEGO FORUM Iwek33 Odpowiedz Link Zgłoś
karol987 Re:do Magia 31.05.06, 08:12 Bzdura jakich mało. Iwek proszę nie ulegaj emocjom.Jesteś tu potrzebna i to właśnie ja najlepiej wiem.Pomogłaś mi w zakupach.A z tego co wiem nie tylko mnie.Wiele razy kierowałam się Twoimi dobrymi radami A jeśli chodzi o te posty i wątki to ja osobiście wchodząc na forum szukam właśnie Ciebie bo mamy wspólny temat.I myślę,że wiele osób podpisze sie pod tym. Jest jak najbardziej w porządku.Sympatycznie,przyjaźnie,rzeczowo,konkretnie i informacja jest szybka.A to,że się pozdrowimy to tylko świadczy o tym czym to forum jest.Czymś więcej niż tylko serwisem informacyjnym. I tak ma być.Tego sobie życzymy Magia Ciebie też pozdrawiamy i wyluzuj trochę.Życie jest takie piękne Odpowiedz Link Zgłoś
kinga1526 Re:do Magia 31.05.06, 08:15 Podpisuję się po słowami Karol987! I też pozdrawiam )) wszystkich, a co. Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re:do Magia 01.06.06, 12:57 Ja tez juz nie bede. Bede w ciszy i spokoju, no i w samotnosci, bez zbednych emocji, zasiegania informacji itp. zbednych ludzkich odruchow kupowac i nie bede juz smiecic na forum o zakupach. Niech beda tylko adresy sklepow i lakoniczne odp. Boszszsz, na prawde przepraszam Magia, ze tak mocno naruszylam Twoj limit wytrzymalosc na odpadki. Bo w koncu pozdrowienia i mile slowa to cos co wykracza poza ramy forum. Niech tak bedzie moja droga, skoro to Ci poprawi nastroj. A Iwek jest najbardziej pomocna osoba na tym forum, dzieki ktorej niejedna osoba podjela jakas tam decyzje i uwazam, ze to nie fair. Gratuluje zapedow porzadkowych ;_) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
benitaa2 Re: Iwek, odebralam paczuszke i dzieki:-) 31.05.06, 09:09 Pozdrawiam dziewczyny ,które lubią przemyślane (czyli "przegadane" np.: na forum) ZAKUPY. Jestem pewna,że wiele z nas ze sprzedawcami w sklepie prowadzi też rozmówki nie tylko o zakupach... Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: a może.... 01.06.06, 13:46 forumowiczce , której przeszkadza "bałagan" utworzy prywatne zamnkniete forum. I wtedy NIKT nie będzie NARUSZAŁ JEJ PORZĄDKU Ja uważam , iz wszelkie dyskusje są konieczne, wszelkie rady. Ja od jakiegos czasu dopiero korzystam z forum i żałuję, że wczesniej nie korzystałam z rad forumowiczek. A iwek jest the best. Każdemu szczerze doradzi i pomoże!!!! Dlaczego mamy na forum być sztywne? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiapiotrusia2004 Re: Iwek, odebralam paczuszke i dzieki:-) 01.06.06, 15:28 A ja popieram magię. Ostatnio na tym forum zrobił się śmietnik. Posty osobiste zaczynają być denerwujące. Wątek sie rozwleka, bo coś tam i coś tam itd. Czytam posty wózkowe, bo chcę porady na temat wózka i nie interesuje mnie kto gdzie spędzi weekend itd. Dla ścisłości dotyczy to postów come_back. Chwilami mam wątpliwości czy ta dziewczyna w ogóle ma dziecko, czy to tylko taki "rozrusznik" forum. Przecież nie można byc na okrągło w necie. Siadam do komputera na 15 min, żeby zobaczyć co nowego, a przez te wymiany osobistych zwierzeń robi się godzina. BTW cenię sobie rady iwek, pia, pade i innych dziewczyn, to nie o Was piszę i bądźcie nadal podporą forum (tak jak kiedyś pinik). Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Iwek, odebralam paczuszke i dzieki:-) 02.06.06, 10:16 Kochana, mam dziecko i bardzo je kocham, a czasu poswiecam jej znacznie wiecej niz niejedna mama, ktora nie wybiera tak dlugo wozka. Jak bys najpierw dokladnie przyjrzalal sie a potem zaczela wydawac osoady, to bys zauwazyla, ze na forum jestem tylko wlasnie wtedy, kiedy zasiegam opinii, lub dziele sie swoimi spostrzezeniami. Kwestia organizacji dnia moja droga, poza tym mam farta, bo moja rodzina uwielbia Kasie i czesto wpadaja i biora Kasienke na spacerki. Zreszta, sumienie mam czyste, wiec generalnie nie musze sie Tobie, ani jakiejs tam magii z niczego tlumaczyc. To zaczyna byc smieszne- laski takie jak Ty maja czas na to, aby sledzic innych, opiniowac czy sa na forum odpowiednia ilosc czasu, malo tego wyrokowac powatpiewac czy aktywniejsze netowo mamy maja w ogole dziecko. Dziwie sie, ze masz na to czas, bo ja co najwyzej "trace" czas na zasieganie opnii o zakupach, a Ty na umoralnianie i ciekawe co tu jest wieksza strata czasu)? Odpowiedz Link Zgłoś
karol987 Re: Iwek, odebralam paczuszke i dzieki:-) 02.06.06, 11:11 Podpisuję się pod tym co napisałaś come-back. A jak tam twoje Caddy?Już jest? Odpowiedz Link Zgłoś
ludwiczek7 Re: Temat tego wątku 02.06.06, 14:08 Jestem od niedawna na forum i przyznam, ze posty Iwek i come-back sa bardzo pomocne. Nie chcę więc jakoś angażować sie w ten spór. Mam tylko jedną refleksję, przyznam,że zdziwiłam si,e czytając temat watku "Iwek, odebralam paczuszke i dzieki ", bo brzmi bardzo prywatnie. Moim zdaniem można takie wiadomości wysyłac na pocztę, ale oczywiście to tylko moje zdanie i ani myślę go narzucać innym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Iwek, odebralam paczuszke i dzieki:-) 02.06.06, 21:45 Karol, witaj! Dzieki za slowa zrozumienia A caddy bedzie po przyjezdzie z gor, bo chcialam odebrac osobiscie i tak sie umowilismy z tym panem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Iwek, odebralam paczuszke i dzieki:-) 02.06.06, 23:50 Jeszcze jedna sprawa, moja droga, bo rozumiem, ze nie obchodzi cie gdzie ja jestem na weekend swietnie, bo mnie nie obchodzi gdzie Ty jestes, a pisze o danych miastach, bo w nich akurat chce zrobic zakupy przy okazji wyjazdu. Myslalam juz Cie o... ale nie- bede mila i pare spraw Ci jeszcze wytlumacze. Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: Iwek, odebralam paczuszke i dzieki:-) 02.06.06, 15:09 niezadowolone forumowiczki,jak Wam przeszkadza dany wątek - TO PO CO GO CZYTACIE? Odpowiedz Link Zgłoś
ludwiczek7 Re: Iwek, odebralam paczuszke i dzieki:-) 02.06.06, 16:36 w-ella Caps Lock Ci sie włączył A wątek coraz ciekawszy)) Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Iwek, odebralam paczuszke i dzieki:-) 02.06.06, 22:24 Ela helou . No wlasnie- prosciej by bylo chyba czegos nie przeczytac, niz dopisywac kolejne smieciowe posty. Jak to niektorzy maja potzrebe zablysnac, zamiast uzywac takiego fajnego mechanizmu jak selekcja- nie pasi, to nie czytam. Ale co Ty- takie osoby tylko czekaja na koziolka ofiarnego, tylko jesli o mnie chodzi- nie ten adres, bo ja dobry czlowiek jestem, ale twarda sztuka Buzka! Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Do Ludwiczek i innych, ktorym mam ochote cos wytlu 02.06.06, 22:20 ...maczyc. Otoz, moje drogie, przyznaje, ze watek o tej paczuszce od Iwek jest moze zbyt duza prywata z mojej strony, ale napisalalm go bo po pierwsze nie mialam wtedy czasu, aby wchodzic na i tak juz na maxa przepelniona poczte, po drugie moja radosc byla tak wielka ze chcialam Iwek to od razu zakomunikowac, a po trzecie i chyba najwazniejsze- Iwek jest bardzo czesto na tym forum a mnie bardzo zalezalo zeby dowiedziala sie o tym szybciej niz przez poczte. Przyznam, ze to powinno byc na priva, wiec wiecej prywaty uprawiac nie bede i tyle na ten temat. Mam nadzieje, ze wybaczycie ten wielki blad Druga sprawa to to, ze jedna z kolezanek posunela sie na tym forum o krok za daleko, mowie tu o niejakiej mamie piotrusia. Cytowac nie bede, bo wypowiedz jest gdzies powyzej. Mamusia ta postanowila poddac watpliwosc to czy aby na pewno jestem matka, a nawet z czego mamy caly dzien zwale- nazwala mnie rozrusznikiem forum). Uwazam, ze nikt tu nie ma prawa w ten sposob nikogo osadzac, a ta mamuska wstretnie rosci sobie prawo do wydawania tego typu opinii. Malo tego, wydaje jej sie, ze ma obowiazek ustawic mnie w szeregu, bo jej zdaniem przekroczylam limit watkow (w wolnym tlumaczeniu). Uznala po prostu, ze musi sie wypowiedziec na ten temat. Zapewne- bylo to bardzo potrzebne. Zastanawiam sie co jest bardziej niewlasciwe: zakladanie wielu watkow, zreszta dotyczacych zakupow, czy pisanie tego typu postow- rowniez smieci w rozumieniu zasad? Dlaczego niektorym z nas sie wydaje, ze maja prawo decydowac o wypowiedziach innych ludzi? Zacznijmy bardziej przygladac sie samym soba, a nie zajmujmy sie sledzeniem innych. Czy robiac zakupy w jakims sklepie zwracasz uwage innej kupujacej, ze przychodzi za czesto, ze rozmawia nie tylko o rozmiarze bluzki, czy tez mowi cos wiecej do sprzedawczyni, niz tylko dzien dobry? Tu mozna komus nawrzucac, bo spotykamy sie wirtualnie? Normalnie pewnie bys nawet buzi nie otworzyla, a tak - pewnie pomyslalas: a dowale tej come_back niech sie nie panoszy, tak? Rozumiem kolezanko, ze poczulas sie swietnie- moglas zaopiniowac w czyjejs sprawie- rewelacja, na zdrowie, ciesze sie, bo mnie to i tak, poza podwarzeniem mojego macierzynstwa, po prostu nie wzrusza. A wiesz czemu- bo trzeba miec minimum autorytetu, aby zasluzyc na posluch. A Ty swoim zdankiem powodujesz, ze ciezko miec do Ciebie szacunek. swoja droga, ciekawe co robi Twoj Piotrus kiedy Ty masz czas na sledzenie poczynan innych i pisanie smiecionosnych postow? Bo ja jesli jestem na tym forum, to wlasnie dla Kasi- bo np. kupuje jej wozeczek albo inne akcesria i mam do tego pelne prawo. Nie siedze na forum na kosmetykach i innytch g... (choc gdyby tak bylo nawet, to tez nie Twoj biznes), tylko robie TU zakupy dla mojej CORECZKI i zasiegam rady innych mam. Zawsze masz opcje- "nie pokazuj postow nieprzyjaciela" jesli Cie tak moje watki draznia, kochana. To bardzo proste. Ja nadal bede robic to, co uwazam, za sluszne i Tobie tez tego zycze. Wykazuj sie moze w inny sposob. Na pewno cos sobie znajdziesz. Na podsumowanie: jakie to wstretne, ze mowimy innym, co maja robic, jak pisac, ile byc gdzues tam? Czemu uzurpujemy sobie prawo do d3cydowania o innych? Po co? Nie szkoda niektorym czasu? Wazniejsza jest przepelniona wyszukiw. google niz miedzyludzkie relacje- porazka! Skonczmy ten watek, bo faktycznie stal sie smietnikiem Pozdrawiam wszyttskich i zycze wiecej luzu. Kolezanko, uwierz, ze swiat jest piekny, a bylby jeszcze piekniejszy gdyby nie takie zbereciale zachowania Odpowiedz Link Zgłoś
karol987 Re: Do Ludwiczek i innych, ktorym mam ochote cos 02.06.06, 22:28 Tak samo myślę ten post powyżej od mamypiotrusia poniżej pasa. Come-back jesteś niezwykłą mamą Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Do Ludwiczek i innych, ktorym mam ochote cos 02.06.06, 22:39 Az mi sie lezka zakrecila normalnie, kochana. Biedne babsko. Chcialo mi pojechac,a sama wydala sobie opinie. Nic dodac, nic ujac. Rozumiem, zwyczajne zwrocenie uwagi, tak jak to zrobila magia, ale to byl chwyt ponizej. Swoja droga, ciekawe jak laska sobie wymyslila, ze tak sobie napisze i ze bedzie to cos znaczylo )? A moze na prawde myslala, ze ktos jej pokornie poslucha? Powinna uwazac, bo niesubordynacja moze rodzic straszna frustracje, a tu zanosi sie na niesubordynacje Od tej pory, kochana karol i inne mamy podajemy sobie tylko adresy, suche info o rozmiarach i cenach. z opiniami i pozdrwieniami moze juz byc gorzej Pozdr. z pieknych Beskidow Sl. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwiczek7 Re: Do Ludwiczek i innych, ktorym mam ochote cos 02.06.06, 23:06 Come_back Rozumiem Twoja radość i jeśli to było spontaniczne działanie to sorry. Jak sie człowiek z czegoś cieszy to spontaniczność jak najbardziej wskazana Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Do Ludwiczek i innych, ktorym mam ochote cos 02.06.06, 23:14 Wlasnie o to chodzilo, tak bardzo chcialam Iwek podziekowac, ze az przesadzilam i publicznie to oglosilam ) Ale Iwek jest spoko i the best kolezanka i zasluguje na publiczne wyrazenie sympatii i podziekowan . A biednej sie dostalo za nic , jasna cholera Czlowiek pomaga innym za frugo i dostaje baty- gowniane spoleczenstwo Szkoda gadac, pozdrawiam! Buzka 17.03.2005 - wtedy wszystko sie zaczelo :_) Kasiu- dzieki za kolejny Dzień Matki, kocham cię, nasz Pędraszku :_) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysie.oko Re: Iwek, odebralam paczuszke i dzieki:-) 02.06.06, 23:09 Nie wierze wlasnym oczom. Jestem to na forom od niedawna, ale ta glupota i koltunstwo mnie przeraza. Ja chcialam kupic porzadny wozek i tez mnie sfuckowano.Bo chcialam dobry, z wyrzszej polki i to niedobrze. A niektorzy zasiegaja czyjegos zdania i od razu zjeby dostaja. A niech sie te matki zastanowia czy komus przykrosci nie robia. A niedawno byl tu papiez. na chwile jestesmy dla siebie mili, a potem, smutna ta Polska jest i ludzie sa tu bardzo nieszczesliwi bo tak sobie umilaja zycie. Czy ty sie zastanowilas, ze jej tak napisalas o tym ze nie jest mama tylko jest jakas podstawiona. pewnie nie, bo tak glupio bys nie napisala. a im wiecej tych lettersow tym wiecej wiadomosci, trudno zrozumiec, moj boze Odpowiedz Link Zgłoś
karol987 Re: Iwek, odebralam paczuszke i dzieki:-) 02.06.06, 23:51 Święta prawda.Takie to juz jest to społeczeństwo. Jak w tym kraju ma być dobrze. A życie jest takie piękne tylko my czasem jesteśmy okrutni Odpowiedz Link Zgłoś