Dodaj do ulubionych

Do Krakowianek!!! GK czy GK ???

21.10.06, 19:11
chodzi mi galerie krakowska czy kazimierz-na zakupy rzecz jasna...bede w czwartek i zamierzam zrobic zakupy dla 5 latka ale tez sobie i moim nastolatkom(ubrania)...co radzicie?gdzie taniej,lepiej,szybciej?nadmieniam ze kazimierz znam a w krakowskiej jeszcze nie bylam.
pozdrowionka...Grazka
Obserwuj wątek
    • weronka77 Re: Do Krakowianek!!! GK czy GK ??? 21.10.06, 19:46
      Wiesz co,w Kazimierzu moim zdaniem jest przyjemniejwink Sklepy na pewno się
      dublują(chociaż szczerze przyznam że w Krakowskiej bywamna krótko i szybko
      załatwiam zakupy-niezbyt mi się tam podoba i tłumy dzikie).Na pewno w
      Krakowskiej jest dziecięcy H@M,drugi po M1 w Krakówku.Za to Zara w Kazimierzu
      ładniejsza,lepiej roplanowana-wygodniej.No i ekspedientki milszewink W
      kazimierzu to i w Smyku coś znajdziesz,rajstopki w Calzedonii(mają promocję że
      jak kupisz 4 to piąta para gratiswink),może coś w C@A,Cubiusie-z kolei w
      Krakowskiej masz Peek and Cloppeburg a w nim tez sporo dla dzieciaczka
      znajdziesz.W Kazimierzu masz gdzie odpocząć i przycupnąć w trakcie zakupów-w
      Krakowskiej gorzej...Sama nie wiem co lepsze-może jednak ta Krakowska...Mają
      cklep Cocodrillo(ale nie powala na kolanawink) dla nastolatek pewnie coś kupisz
      w Mango i Berschce(albo Bershcewink) a w Kazimierzu tego nie ma.
    • weronka77 Re: Do Krakowianek!!! GK czy GK ??? 21.10.06, 19:46
      Wiesz co,w Kazimierzu moim zdaniem jest przyjemniejwink Sklepy na pewno się
      dublują(chociaż szczerze przyznam że w Krakowskiej bywamna krótko i szybko
      załatwiam zakupy-niezbyt mi się tam podoba i tłumy dzikie).Na pewno w
      Krakowskiej jest dziecięcy H@M,drugi po M1 w Krakówku.Za to Zara w Kazimierzu
      ładniejsza,lepiej rozplanowana-wygodniej.No i ekspedientki milszewink W
      kazimierzu to i w Smyku coś znajdziesz,rajstopki w Calzedonii(mają promocję że
      jak kupisz 4 to piąta para gratiswink),może coś w C@A,Cubiusie-z kolei w
      Krakowskiej masz Peek and Cloppeburg a w nim tez sporo dla dzieciaczka
      znajdziesz.W Kazimierzu masz gdzie odpocząć i przycupnąć w trakcie zakupów-w
      Krakowskiej gorzej...Sama nie wiem co lepsze-może jednak ta Krakowska...Mają
      cklep Cocodrillo(ale nie powala na kolanawink) dla nastolatek pewnie coś kupisz
      w Mango i Berschce(albo Bershcewink) a w Kazimierzu tego nie ma.
      • weronka77 Re: Do Krakowianek!!! GK czy GK ??? 21.10.06, 19:47
        brawo..blondynka nie umie komputera obsłużyćwink))
      • monia19722 do weronka77 21.10.06, 21:20
        ale numer !! piszesz,że w Peek and Cloppeburg sa rzeczy dla dzieci, a ja
        weszłam i zapytałam czy maja dział dziecięcy i powiedzieli, że nie !!
        • weronka77 Re: do weronka77 21.10.06, 21:23
          Może żle określiłam -dzieciwink) Ostatnio kupowałam ze znajomą bluzę na 13 latkę
          (wyrośnięta młoda damawink i jej 15 letniego brata.Moja nieścisłość-
          przeprszam.Ale może autorka wątku też dla swoich dzieci-nastolatek też znajdzie
          coś fajnego.
          • monia19722 Re: do weronka77 21.10.06, 21:29
            czyli takich całkiem malutkich nie ma ?
            • weronka77 Re: do weronka77 21.10.06, 21:37
              Całkiem malutkich na pewno na pierwszym poziomie nie widziałam.Tam robiłysmy
              zakupy.Ja patrzyłam głównie czy nia ma malutkich jeansów LR-nie było.Na drugi
              poziom nie weszłam bo zobaczyłam na przez wystawową szybę męskie ubrania.Ale
              szczerze przyznam-niezbyt uważnie się poza tymi jeansami, nie rozglądałam.
    • grazynarosa dzieki 21.10.06, 19:57
      dzieki za info....fajnie to opisalas
    • monia19722 Re: Do Krakowianek!!! GK czy GK ??? 21.10.06, 21:18
      Zdecydowanie Krakowska, tłumy są ale nie az tak, dużo młodzieży (
      wagarowicze smile) mnóstwo restauracyjek, lodziarni i kawiarenek. Poza tym
      jest "łatwa" do przejścia i ciekawsza niz Kazimierz smile) Piszesz też, że w
      Kazimierzu już byłaś, to choćby na rekonesans tym razem na Krakowska sie
      wybierz smile)) Miłych zakupów smile)
      • weronka77 Re: Do Krakowianek!!! GK czy GK ??? 21.10.06, 21:24
        Kup szybko w Krakowskiej a na lody i kawę do Kazimierzawink Ja się
        uwielbiam "gapić" na fontannęwink))
    • grazynarosa Re: Do Krakowianek!!! GK czy GK ??? 22.10.06, 08:18
      Chyba zajrze do obydwu a to dlatego ze w kazimierzu jest miejsce dla dzieci a ja z mezem bedziemy z 4,5 latkiem wiec on do parku rozr a ja na zakupy....a do krakowskiej zajrze z ciekawosci...
      DZIEKI....musze to sobie spisac co w krakowskiej zebym nie lazila gdzie nie potrzebuje
      pozdrowki!!!!
      Grazka
      ps acha bede na prochowej u lekarza a tam rzut czapka i GK a potem jak daleko do krakowskiej?wiem ze kolo dworca ....ale popatrze na mape....
      • asiakla Koło dworca;) 22.10.06, 12:42
        Jak wiesz gdzie jest dworzec to wiesz gdzie jest GK bo ona jest w sumie na
        dworcuwink Wejścia sa ze wszystkich stron- od Lubicz, Pawiej od peronów... Miłych
        zakupówwink Byłam dwa razy ale wolę jednak Kazimierz, dla mnie Krakowska jest
        jednak za duża, ale zobaczyć należywink
        • fajna_myszka do grazynaorsa 22.10.06, 19:14
          ej,
          pewnie będziesz na Prochowej w przychodni specjalistycznej. Ja też się tam
          wyjeździłam jakiś czas temu, ale teraz mam spokój. Dziecko zdrowiutkie smile Nie
          ma już wzmożonego napięcia mięśniowego.

Co do Galerii to ja wolę Krakowską, tę koło dworca. A właściwie na dworcu.

Wydaje mi się że jest dużo większy wybór ciuszków dziecięcych oraz damskich w
          C&A. Mają fajne brązowe bluzy z Bobem Budowniczym, całkiem ładne kurtki na zimę
          z Tygryskiem Disneya.
          Poza tym Smyk ma chyba lepszy asortyment [większy] niż np. w Plazie. Są fajne
          slipki Disneya, ładne rajstopki, skarpetki.
          Jest też H&M dziecięcy i też uważam że wybór chłopięcych dziecięcych ciuszków
          większy [lepszy]. Mają świetne skarpetki z Kubusiem, Puchatkiem, śliczne czapki,
          szaliki i rękawiczki [komplety]. Poza tym rewelacyjne bluzy i spodnie, np. ze
          Snoopym. Co do kurtek nie wypowiadam się bo nie kupowałam, gdyż jakoś nie
          podobały mi się i wolę zimowe ubrania 5-10-15 lub Cool Club ze Smyka. Mają fajne
          kurtki w Smyku. smile

Jest Coccodrillo, Bartek [o ile mnie wzrok nie mylił, bo akurat już mam dla
          synka wszytko kupione na jesień i zimę z obuwia właśnie z Bartka ale w M1].

Dla Ciebie to polecam ESPRIT, nie tani ale mają bardzo fajne ciuszki. Jest też
          House, który uwielbia mój mąż.

Miło się chodzi, wszędzie ławeczki, tylko niestety dużo kilometrów trzeba zrobić.

Ale coż: za to żeby mieć wszystko w jednym miejscu trzeba płacić smile

Ostrzegam tylko: z ul. Prochowej dojazd nieciekawy, przez skorkowane Rondo
          Mogilskie. Tragedia. A do galerii Kazimierz to rzut beretem.

Acha, parking jest np. na górze [górna płyta], trzeba pojechać wzdłuż Galerii z
          przodu jej aż do końca, potem w prawo i tam będą strzałki.

Mam nadzieję, że coś pomogłam a nie zagmatwałam.

papa
          Ewelina
    • grazynarosa Kolo ktorego???? 22.10.06, 19:11
      o kurcze, patrze na mape i nie wiem....kolo ktorego dworca????
      G
      • fajna_myszka koło Dworca Głównego :-), przy ul. Lubicz, Pawiej 22.10.06, 19:15
    • grazynarosa Wielie dzieki !!!! 22.10.06, 20:35
      Wyczerpujaco i dokladnie,naprawde dzieki....teraz tylko musze pieniazki"malowac"...a sporo trzeba,oj sporo...
      G
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka