• Gość: guest Re: basen IP: *.* 20.03.01, 18:12
      Cześć Agnieszko!\n\nJa też jestem z Tarnowa. Słyszałam, że nowa kryta pływalnia na "Błękitnych" ( za Parkiem Strzeleckim) ma być otwarta już w tym sezonie. Może tam będzie basenik dla maluszków. Wtedy można pomyśleć o wspólnej inicjatywie lekcji. Ile ma Twój Dzidziuś?\n\nPa-pa Renia
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 24.03.01, 20:30
      My chodzimy z dzieckiem w Warszawie na Spartanska , wejscie tylko w niedziele i tylko dla rodzicow z dziecmi\nwoda ciepla bez konserwantow - po prostu dla malucha to rewelacja - polecamy cena 9zl od osoby za pol godziny\nBartek, Ania i Seweryn (7m)
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 26.03.01, 11:55
      Mój Smok ma już 16miesięcy i Twoja nowinka o basenie strasznie mnie uhahała może wreszcie uda sięcoś zdziałać w Tarnowie. Pozdrawiam i jeśli masz ochote to pisz na adres:agnieszkagruca@wp.pl
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 12.04.01, 08:07
      Witaj, otóż w basenikach dla dzieci w szanujących się placówkach niekoniecznie musi być woda chlorowana. W większości małych basenów jest woda ozonowana, tzn. nie ma tam raczej żadnych szkodliwych chemikaliów. Polecam gorąco basen na Żoliborzu na Marymoncie. Temperatura wody wynosi 36,4 stopnia więc prawie tyle ile kąpiel. Przychodzą tam naprawdę malutkie dzieci. Jest czyściutko nowocześnie, godzina to koszt około 10 zł. Ale naprawdę warto, dla dorosłych też są uciechy. Pozdrawiam. Dla osób zainteresowanych postaram się o dokładniejszy adres (byłam tam na tzw. pamięć)
      • Gość: guest Re: basen IP: *.* 12.04.01, 08:19
        W warszawie zajecia dla dzieci sa organizowane na Potockiej i na spartansiej, dla dzieci nadaje sie tez Warszawianka nowa i ten basen na Goclawiu bo tez jest nowy. Moje dziewczyny juz plywaja obie.
        • Gość: guest Re: basen IP: *.* 02.05.01, 08:00
          Czesc, zgadzam sie z poprzedniczką. Ja ze swoim maluchem chodzę albo na Potocka, na Żoliborzu, albo na Spartańska, wszystko zależy od tego, z ktorą koleżanką sie umówię. Wolimy jednak chodzić na Potocką - ładniejszy basen i cieplejsza woda. Woda jest ozonowana i w baseniku dla dzieci jest bardzo często zmieniana. Poza tym można wykupić zajęcia dla małych dzieci. Karnet na trzy miesiące kosztuje 240 zł (rodzic + dziecko). Nie jest to dużo bo wychodzi 20 zł za jedno wejście, tyle samo co wejscie indywidualne, ale tu jest jeszcze trener, któy uczy pływania no i moża korzystać z różnych pomocy (rękawki, deski). Naprawdę fajna rzecz, a maluchy patrząc na siebie bardzo szybko się uczą. My z Miśkiem już się zapisaliśmy (mały ma 8 miesięcy), ale najmłodzszy chłopczyk w grupie ma 2 miesiące i wcale gorzej niż starsze dzieci sobie nie radzi. Zajęcia odbywają się codziennie o różnych godzinach więc na pewno każdy będzie mógł sobie coś dla siebie dopasować. My chodzimy w soboty o 16.15 (pół godziny). Jak ktoś będzie zainteresaowany to mogę podać numer telefonu do trenerki.Aha, na Spartańskiej też jest fajnie. Polecam
        • Gość: guest Re: basen IP: *.* 02.05.01, 09:22
          Byłam z Szymkiem na pływalni Wodnik na Gocławiu. Jest mniejszy basenik dla dzieci z ciepłą wodą. Jest instruktorka, pomoce i zabawki do pływania. Szymek zachwycony i odprężony. Na koniec prawie usnął w wodzie. Potem całą sobotę był spokojniutki, jak nigdy.
          • Gość: guest Re: basen IP: *.* 02.05.01, 11:03
            Od jakiego wieku dzieci mogą tam chodzić? Cały cza się zastanawiam, co z higieną. Sama tam chodzię, nic mi nie jest, ale ta wizja zarazków....
            • Gość: guest Re: basen IP: *.* 02.05.01, 11:12
              Meluniuwidziałam 4-miesięczne bąki SKACZĄCE z brzegu basenu w wyciągnięte ręce mamy. Boski widok. Ja żałuję, że nie poszłam w Szymkiem wcześniej, bo widok takiego maleństwa pływającego jest cudowny. Mój w porównaniu z nimi to już duży chłop.Co do higieny, to ja wierzę, że jest OK. Moja koleżanka chodzi z małą Liwią (nie dostała imienia po tej z Agenta, o nie), która jest wielkim uczuleniowcem i nie widać żadnych efektów. Żadnej choroby też nie złapała.Magdaprzyjedziesz jutro do Łazienek o 15.00?Agata
              • Gość: guest Re: basen IP: *.* 15.06.01, 21:58
                słuchajcie,podajcie mi adres i telefon do tego Wodnika na Gocławiu,proszę... ostatnio mieliśmy ochotę pójść rodzinnie i jedyny Wodnik,jakiego nam się udało znaleźć był we Włochach...pojechaliśmy znów do Góry Kalwarii-bylo prześwietnie,ale korci mnie porównanie wody chlorowanej z ozonowaną,także czekam na informację i pozdrawiam.Patsi
    • Gość: stynka Re: basen IP: *.* 17.04.01, 20:30
      W Warszawie jest kilka basenów, na których pływać mogą maluchy. Ja póki co wybrałam malutki basenik w klubie Le Soleil na Ursynowie, ulica Na Uboczu 18. Instruktorka nazywa się Małgorzata Mostowska (0502652092). Ona też prowadzi zajęcia na Gocławiu. Wiem od znajomej mamy, iż godna polecenia jest też Spartańska. Niewykluczone, że po kursie na Ursynowie będziemy z moim Jaśkiem chodzić właśnie tam. Natomiast w sklepie Mothercare na Marszałkowskiej kupić można specjalne wielorazowe kąpielówki, w których dzieciaczki mogą swobodnie pływać bez obawy, że coś niepożądanego wpadnie do basenu :).A tak na marginesie... Może jest jakaś mama na Ochocie, która chciałaby z dzidziusiem chodzić na basen? Zawsze raźniej byłoby w towarzystwie!
    • Gość: 0170 Re: basen IP: *.* 18.04.01, 08:51
      Do Bożki. Z moją trzyletnią córką jeździmy na basen z Łodzi do Ozorkowa. Ma on dwa ocieplane brodziki, a przychodzą tu mamusie z kilkumiesięcznymi niemowlakami. O ile się nie mylę to w Łodzi nie ma takiego basenu. Jeśli dysponujesz samochodem to nie powinno być dla Ciebie problemu. Pozdrawiam.
    • Gość: guest Re: basen - pampersy IP: *.* 21.05.01, 13:34
      pampersy tylko za granica. szukałam w Polsce i nie znalazłam. A są super - wg. mnie niezastapione.
      • Gość: guest Re: basen - pampersy IP: *.* 21.05.01, 13:45
        Na Wodniku w warszawie przez 4 miesiące dają w ramach testu takie pampersy do pływania. Korzystaliśmy z Szymkiem, są świetne. Jakaś firma chce je do Polski sprowadzić, dlatego testuje.
      • Gość: guest Re: basen - pampersy IP: *.* 21.05.01, 20:55
        Instruktorka, która prowadzi zajęcia na Wodniku w Warszawie i na Ursynowie w Le Soleil dawała przez kilka tygodni "pływające" pieluszki Huggies do testowania. Na podstawie wypełnionych przez rodziców ankiet Instytut Matki i Dziecka ma dopuścić te pieluszki do sprzedaży w Polsce. Jest więc nadzieja, że wkrótce będzie je można kupić w sklepach. :) Według mnie pieluszki są bardzo dobre i choć najmniejszy rozmiar to 7 kg wzwyż mój Jasiek - ważący niewiele ponad 6 kg - świetnie się w nich czuł. Pieluszki przylegały do ciałka, nie nabierały wody. Chcę się podzielić jeszcze jedną opinią dotyczącą basenu. Niektóre matki wahają się, iść z maluszkiem na basen, czy nie. Według mnie nie należy obawiać się ani infekcji, ani chloru. Instruktorka, z którą my pływamy nie spotkała się jeszcze z jakimkolwiek przypadkiem infekcji u dziecka. Baseny są przecież kontrolowane przez Sanepid. Mój trzyipółmiesięczny Jasiek pływał już 4 razy i nie miał najmniejszych problemów zdrowotnych. Z czystym sumieniem polecam wszystkim maluchom i rodzicom basen.To naprawdę PRZEOGROMNA frajda!!!Pozdrowienia,Justyna
        • Gość: guest Re: basen - pampersy IP: *.* 27.05.01, 16:22
          Justyno, czy moglabys podac adresy obydwu basenow w wawie?pozdrawiam :)
          • Gość: guest Re: basen - pampersy IP: *.* 01.06.01, 15:22
            Ursynów: ul. Na Uboczu 18, klub rekreacyjny Le Soleil; Gocław: basen Wodnik, adresu niestety nie znam; Mokotów: Spartańska 1 oraz Wodny Park, Merliniego 4, Żoliborz: popularnie Potocka, dokładnego adresu nie znam. Osobiście znam basen na Ursynowie, o innych tylko słyszałam.
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 02.06.01, 21:41
      Byłam ze swoja 3-miesięczną Ada na basenie i mimo, że nie wiedziałam jak postępowac było bardzo fajnie. Jedna uwaga:wybrałam seans 45 minutowy i był on o 15 min. za długi.Generalnie polecam.
    • Gość: guest Re: BASEN WE WROCŁAWIU PILNIE POSZUKIWANY!!!!!!!! IP: *.* 03.06.01, 13:28
      Za tydzień wyjeżdżamy z Jaśkiem do Wrocławia, a nie chciałabym przerywać zajęć basenowych. Czy jakaś mama Wrocławianka jest mi w stanie podać namiar na basen, na który można by wejść z 4-miesięcznym maluszkiem? Nie musi to być basen specjalnie dla maluchów, chodzi głównie o mniejszy rozmiar, głębokość i nieco cieplejszą wodę. Instruktor już niepotrzebny, radzimy sobie sami.A może jakaś wrocławska mama chciałaby się wybrać z nami? Chętnie posłużymy informacjami dotyczącymi ćwiczeń i użyczymy pływającej pieluszki Huggies (7-11 kg)!Justyna
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 13.06.01, 09:41
      Czy w Poznaniu lub w poznanskiej okolicy tez sa baseny, gdzie mozna sie udac z malenstwem?
      • Gość: guest Re: basen IP: *.* 17.06.01, 09:33
        Na razie jest jeden przy AWF na Królowej Jadwigi (chodzę tam z córką i jest świetnie), a od przyszłego sezonu będą aż trzy - jeszcze na Wildzie. Już się trzeba zapisywać na jesień!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka