IP: *.* 06.01.03, 21:32
Witajcie emamy! Dokładnie chodzi mi o książeczki dotyczące tego jak i kiedy karmić dzieci- mój maluszek ma już 5 m-cy i chciałam juz zaczynać powoli podawać mu pokarm stały. Zapytałam o to ediatry i lekarz mi powiedział abym kupiła właśnie taką książeczke i abym się wg niej stosowała. Niestety nie mógł skonkretyzować ani tytułu ani autora stwierdzając że jest pełno książek tego typu. Niestety są (jak zauważyłam) dość drogie a w dodatku nie wiem która jest odpowiednia? Proszę poradźcie mi jakąś literature.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiaz Re: jedzonko IP: *.* 07.01.03, 08:35
      Dziwny lekarz, sam powinien cos Ci zasugerowac! Ja korzystam z dodatku do jednej z gazet dla mam, teraz nie pamietam tytulu. Sprawdze w domu i jutro Ci napisze.Moge Ci tylko napisac co moj synek jadl w tym wieku:soczek marchwiowo- jablkowy (do 100 ml) i zupke jarzynowa gerbera.Pozdrawiam Kasia
    • Gość: emama Re: jedzonko IP: *.* 07.01.03, 21:19
      Jest w internecie książka kucharska dla najmłodszych, którą można ściągnąć. Adres: www.e-book.com.pl, polecam naprawdę fajne przepisy.Pozdrawiam. Asik
    • Gość: justysiak Re: jedzonko IP: *.* 08.01.03, 14:54
      Polecam "Różnorodnie i kolorowo, kuchnia malucha". Jest wszystko opisane, co od jakiego miesiąca podawać , w jakiej ilości, jak przygotować i jak przechowywać. Jest dużo ciekawych przepisów dla naszych maluszków. Kupiłam ją w Empiku, zapłaciłam 24 zł.
    • Gość: GGGosia Re: jedzonko IP: *.* 08.01.03, 23:48
      Witaj, za czasow mojej niuni (ma juz 4 lata) najpierw podawalo sie soczek jabluszkowy-ogolnie soczki (a jaki, to masz na buteleczkach napisane, od jakiego wieku mozna podawac),a potem dopiero stale pokarmy-papki (tez na sloiczkach jest napisane). Ja zaczelam gdzies od 5-go miesiaca, ale tylko dlatego,z e musialam ograniczyc dzienne karmienie piersia, poniewac wrocilam do pracy. Gdyby tak nie bylo, to pewnie bym dluzej karmila tylko piersia a pozniej zaczela podawanie innych pokarmow-moje dziecko doskonale najadalo sie tylko mlekiem z piersi. Na pewno nawet na forum na tej www (moze w dietach?) znajdziesz jakies info dotyczace kolejnosci wprowadzanych dziecku do diety produktow.Zycze powodzenia,GGGosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka