Dodaj do ulubionych

Za małe wóżki?

IP: *.* 13.01.03, 20:44
Witam,W jednym ze starszych listów poruszony został temat zbyt krótkich wózków w stosunku do potrzeb rosnącego dziecka - w kontekście wózka Bebecar (niestety nie wiem, czy autorce chodziło o spacerówkę czy o wózek głęboki). Czy ktoś spotkał się z tego typu problemami? I czy ktoś z Was mierzył rozmiary wózka przed zakupem? Jeżeli tak, to może jeszcze posiada te dane i może się nimi podzielić.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ZuziaZwierzchowska Re: Za małe wóżki? IP: *.* 14.01.03, 00:43
      Witaj! Faktycznie spotkałam się już z problemem małego wózka-dotyczył Chicco trójfunkcyjnego. Uwagę na to zwróciła mi moja bratowa-jej 4mies córcia zwłaszcza teraz w zimie ma w nim bardzo wąsko i niewygodnie.Chyba w ogóle zagraniczni producenci nie doceniają szybkiego wzrostu naszych pociech.Nauczona doświadczeniem zrezygnowałam z Chicco i kupiłam wózek polski Dymex szerszy a przede wszystkim dużo tańszy-nowy-spacerowo głeboki kosztował 500zł. Polecam również firmę Polak. Gdybyś chciała jakieś adresy pisz na priv. Pozdrawiam Z.
    • Gość: koma2 Re: Za małe wóżki? IP: *.* 14.01.03, 12:05
      HEJ!Moja koleżanka miała CHICCO 2003,ma tak małą gondolę że nie mieściła się jej pięciomiesięczna córeczka w kombinezonie zimowym, o śpiworze też można tylko pomarzyć.Ale już spacerówka jest dosyć duża - mojej 20 miesięcznej córeczce w czasie snu wystają tylko stopy.Pozdrowionka, Aga
      • Gość: pelapa Re: Za małe wózki? IP: *.* 14.01.03, 22:25
        A czy ktoś ma jakieś doświadczenia ze spacerówkami Bebecar?. Na jak długo wystarczają? Ja i mój mąż pochodzimy raczej z rodzin "długich" ludzi i dzidzia nie bardzo ma po kim odziedziczyć niski wzrostsmilePozdrawiamEla
        • Gość: lili Re: Za małe wózki? IP: *.* 18.01.03, 16:40
          my mamy bebecar raider at +. Kacper ma półtoraroku i 87cm, nadal na spacerze spokojnie śpi w tym wózku. Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni, polecam :)pozdrawiamDorota
          • Gość: E.T. Re: Za małe wózki? IP: *.* 18.01.03, 21:15
            To ci sie chyba dziecko sklada! Az zmierzylam gondole, wezwnatrz na dlugosc tylko 71 cm.
            • Gość: E.T. Re: Za małe wózki? IP: *.* 19.01.03, 01:43
              Sorry, to nie mialo byc zlosliwie tylko z niedowierzaniem (smiley gdzies sie zapodzial).
              • Gość: lili Re: Za małe wózki?-do ET IP: *.* 19.01.03, 10:57
                Edytko :) sorrki, ale uważasz, że półtoraroczne dziecko wozi się w gondoli?! :)tak zrobiła kiedyś dawno temu moja ciotka idąc z chorym syneczkiem w czasie deszczu do lekarza, wcisnęła na siłę a później dziecko nie mogło się wyprostować, hahaKacper od dawna jeżdzi w spacerówce! Porównując z innymi wózkami ten naprawdę jest duży!pozdrawiamDorota
                • Gość: E.T. Re: Za małe wózki?-do ET IP: *.* 19.01.03, 17:44
                  DorotamamaKacpercia napisała/ł:> Edytko :) sorrki, ale uważasz, że półtoraroczne dziecko wozi się w gondoli?! :)> To tez przyjelam ze sporym zdziwieniem ale pomyslalam ze skoro zima to kto wie, ludzie rozne dziwne pomysly maja :) O spacerowce nie pomyslalam bo wydaje mi sie calkiem spora.
    • Gość: E.T. Re: Za małe wóżki? IP: *.* 15.01.03, 03:28
      No faktycznie przecietne polskie dziecko jest wieksze od rowiesnika np. amerykanskiego. Moja corka ma 4,5 m-ca i ledwo sie miesci (w kurtce i bucikach) w gondoli Bebecar. Ale juz tak szybko nie rosnie wiec moze wozek starczy nam do konca zimy albo przynajmniej do momentu kiedy dziecko nauczy sie siedziec. Bez cieplego ubrania miejsca w wozku niemowle ma calkiem sporo, a trzeba przyznac ze gondola jest ciepla i dobrze chroni przed wiatrem. W ogole polecam Raidera AT+. Nie jest idealny (no prawie), ale nie zalujemy. A spacerowka wydaje mi sie calkiem spora, chociaz moze do 4 lat, wg prodeucenta, nie wystarczy.
    • Gość: ania_z35i Re: Za małe wóżki? IP: *.* 16.01.03, 17:55
      Nie zgadzam się z opinią, że wózki BEBECAR należą do krótkich. Jestem osobą, która zanim dokona zakupu - długo analizuje jego sens. Tak też było przy kupowaniu wózków dla moich dzieci. Obaj synowie jeżdzą BEBECAR"ami - starszy ma dwa lata i korzysta z RAIDER"a AT+, z młodszym sześciomiesięcznym babcia spaceruje STYLEM i myślę, że pojeżdzi nim do końca lutego.Pozdrawiam.Ania Z.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka