kasia9987 16.12.06, 19:46 jaki polecacie zestaw kina domowego?dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-smyka Re: kino domowe 17.12.06, 21:11 Ja myślę, że jeśli nie masz naprawdę dużego pokoju, to kino domowe jest tylko zbieraczem kurzu. Nawet najpiękniejsze nagrania czy efekty w filmie po prostu nie dadzą efektu, gdy głośniki będą stały "w kupie". Poza tym zależy to chyba od kwoty, którą chcesz przeznaczyć. Kina domowe do 500-1000zł niewiele się między sobą różnią, tak jak np. miniwieże czy boomboxy, po prostu dobierz sobie kolorystycznie lub pod firmę TV. My mieliśmy LG, ale właśnie się pozbywamy i kupiliśmy zwykłe DVD, ale za to z nagrywarką DVD - efektu u nas nie było, bo choć pokój spory, to nie dało się rozłożyć głośników ze względu na bardzo energiczne dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: kino domowe 17.12.06, 22:03 Co prawda sama nie jestem znawcą tematu, ale właśnie zasięgnęłam porady męża. My mamy Sony DAV 800, głośniki rozstawione na stojakach ( a nie wiszące) rozstawione w każdym rogu pokoju ( 20 m kw) efekt jest bardzo dobry. Mąż twierdzi, że to nasze kino, to już "staroć", bo ma 4 lata, i teraz już na pewno jest nie do kupienia ( tylko jakieś następne modele) ale wg mnie sprawuje się znakomicie i efekty dżwiękowe są bardzo dobrze słyszalne. Odpowiedz Link Zgłoś