Dodaj do ulubionych

Ktory monitor oddechu polecacie?

17.12.06, 18:57
No wlasnie, ktory monitor byscie polecily? Co z monitorami firmy AngelCare,
ktore sa chyba najpopularniejsze, sprawdzaja sie? A moze polecacie jakas inna
firme?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • monique595 Re: Ktory monitor oddechu polecacie? 17.12.06, 20:45
      Ja polecam właśnie Angelcare, u mnie sprawdza się bardzo dobrze.Urządzenie
      reaguje na każdy oddech i każdy ruch malucha, może to być sygnał albo zielona
      lampka. Alarm włącza się po 15 sek.- tyle może trwać bezdech (o ile dobrze
      pamiętam). Pozdrawiam.
      • moniaolsz Re: Ktory monitor oddechu polecacie? 17.12.06, 20:58
        U nas tez sie sprawdza AngelCare.

--
        Krzyś
        Nasze szczęście
        • kita_76 Re: Ktory monitor oddechu polecacie? 18.12.06, 11:32
          Dzieki, pewnie na ten wlasnie sie zdecydujemy, i mam jeszcze pytanie, glupie
          pewnie, ale co tam, i co nalezy zrobic jak juz wlaczy sie alarm, wystarczy
          wziac dzidzie na rece i jakos pobudzic/obudzic?
          pozdrawiam, to juz tylko dwa tygodniesmile
    • ikaes Re: Ktory monitor oddechu polecacie? 18.12.06, 14:49

• ikaes Re: Ktory monitor oddechu polecacie? 18.12.06, 15:03
      Jeszcze raz, sprawdzalam ,czy pójdzie, bo się opisałam jak głupia i nie poszedł.
      Używałam dwóch monitorów - Babysense przy starszym dziecku i teraz AngelCare i
      Babysense wychodzi na prowadzenie zdecydowanie - sprawdziłam dokładnie bo
      ciągle zapominam wyłączyć po wyjęciu dziecka z łóżeczka.
      Babysense ma głośniejszy dźwięk i wyje cały czas dopóki się go nie wyłączy.
      AngelCare ma cichszy dźwięk (nie usłyszałam go np. jak oglądałam w pokoju obok
      telewizor, a mąż poszedł z kuchni sprawdzić, bo mu się wydawało, że wyje -
      oczywiście na szczęście to był fałszywy alarm). Poza tym Angel Care rzadko wyje
      cały czas, najczęściej wyda 2-3 głośniejsze dźwięki, a potem miga tylko
      czerwona lampka - w BAbySense NIGDY się tak nie zrobiło. Chyba, że mam taki
      egzemplarz.
      Na plus dla AngelCare - ładniejszy wygląd i dostępny, bo nie wiem, gdzie można
      kupić Babysense - my wypożyczaliśmy.
      A co do twojego pytania, co zrobić, jak zacznie wyć - najczęściej są to
      fałszywe alarmy (przy starszym synku włączył się 2 razy, przy córeczce - 1
      raz) - dzieci mają czasem bardzo płytki oddech i te monitory nie wyczuwają go.
      Jeżeli dziecko oddycha, to w porządku, ale jeżeli nie oddycha, albo jest sine,
      to trzeba od razu przystąpić do reanimacji, a w między czasie (ale właściwie
      natychmiast)dzwonić po pogotowie - najlepiej jak są dwie osoby, albo masz przy
      sobie komórkę lub telefon bezprzewodowy.
      Życzę ci lekkiego porodu, zdrowego dzidziusia i żeby monitor nigdy się nie
      włączył (nawet fałszywy alarm, bo ja po takim alarmie bałam się sama zostać z
      dzieckiem w domu)
    • pmierzow Re: Ktory monitor oddechu polecacie? 18.12.06, 17:40
      Ja tez mam AngelCare, z elektron. nianka:
      plusy:
      - polaczenie z nianka sprawia, ze nie boje sie zamknac kilku par drzwi i zmywac
      naczyn - bez nianki nie sadze, by mozna bylo w takiej syt. uslyszec alarm,
      oczywiscie nianka przydaje sie nie tylko do tego - slychac kazde stekniecie
      - ma b. fajna lampke: daje rozproszone, delikatne swiatlo: wystarczy do
      karmienia, zobaczenia pozycji dziecka w czasie snu itp., a nie budzi malucha
      - estetyczny
      - mierzy temperature w sypialni - wprawdzie do niczego mi sie to nie przydaje,
      ale wiem ile jest stopni smile)

minusy:
      - rzeczywiscie nie zawsze wyje "do oporu" tez kilka razy, gdy wyjelam Malego z
      lozka, piknal pare razy a potem juz tylko swiecil - nie wiem czemu!
      - ma kiepski wlacznik: trudno ustawic, gdy za mocno poruszysz wlacznikiem to
      wlacza sie funkcja tikania (nie mam pojecia po co potrzebna), nie raz zbudzilam
      Synka w ten sposob - przez przypadek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka