kita_76 17.12.06, 18:57 No wlasnie, ktory monitor byscie polecily? Co z monitorami firmy AngelCare, ktore sa chyba najpopularniejsze, sprawdzaja sie? A moze polecacie jakas inna firme? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monique595 Re: Ktory monitor oddechu polecacie? 17.12.06, 20:45 Ja polecam właśnie Angelcare, u mnie sprawdza się bardzo dobrze.Urządzenie reaguje na każdy oddech i każdy ruch malucha, może to być sygnał albo zielona lampka. Alarm włącza się po 15 sek.- tyle może trwać bezdech (o ile dobrze pamiętam). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaolsz Re: Ktory monitor oddechu polecacie? 17.12.06, 20:58 U nas tez sie sprawdza AngelCare. -- Krzyś Nasze szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
kita_76 Re: Ktory monitor oddechu polecacie? 18.12.06, 11:32 Dzieki, pewnie na ten wlasnie sie zdecydujemy, i mam jeszcze pytanie, glupie pewnie, ale co tam, i co nalezy zrobic jak juz wlaczy sie alarm, wystarczy wziac dzidzie na rece i jakos pobudzic/obudzic? pozdrawiam, to juz tylko dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Ktory monitor oddechu polecacie? 18.12.06, 15:03 Jeszcze raz, sprawdzalam ,czy pójdzie, bo się opisałam jak głupia i nie poszedł. Używałam dwóch monitorów - Babysense przy starszym dziecku i teraz AngelCare i Babysense wychodzi na prowadzenie zdecydowanie - sprawdziłam dokładnie bo ciągle zapominam wyłączyć po wyjęciu dziecka z łóżeczka. Babysense ma głośniejszy dźwięk i wyje cały czas dopóki się go nie wyłączy. AngelCare ma cichszy dźwięk (nie usłyszałam go np. jak oglądałam w pokoju obok telewizor, a mąż poszedł z kuchni sprawdzić, bo mu się wydawało, że wyje - oczywiście na szczęście to był fałszywy alarm). Poza tym Angel Care rzadko wyje cały czas, najczęściej wyda 2-3 głośniejsze dźwięki, a potem miga tylko czerwona lampka - w BAbySense NIGDY się tak nie zrobiło. Chyba, że mam taki egzemplarz. Na plus dla AngelCare - ładniejszy wygląd i dostępny, bo nie wiem, gdzie można kupić Babysense - my wypożyczaliśmy. A co do twojego pytania, co zrobić, jak zacznie wyć - najczęściej są to fałszywe alarmy (przy starszym synku włączył się 2 razy, przy córeczce - 1 raz) - dzieci mają czasem bardzo płytki oddech i te monitory nie wyczuwają go. Jeżeli dziecko oddycha, to w porządku, ale jeżeli nie oddycha, albo jest sine, to trzeba od razu przystąpić do reanimacji, a w między czasie (ale właściwie natychmiast)dzwonić po pogotowie - najlepiej jak są dwie osoby, albo masz przy sobie komórkę lub telefon bezprzewodowy. Życzę ci lekkiego porodu, zdrowego dzidziusia i żeby monitor nigdy się nie włączył (nawet fałszywy alarm, bo ja po takim alarmie bałam się sama zostać z dzieckiem w domu) Odpowiedz Link Zgłoś
pmierzow Re: Ktory monitor oddechu polecacie? 18.12.06, 17:40 Ja tez mam AngelCare, z elektron. nianka: plusy: - polaczenie z nianka sprawia, ze nie boje sie zamknac kilku par drzwi i zmywac naczyn - bez nianki nie sadze, by mozna bylo w takiej syt. uslyszec alarm, oczywiscie nianka przydaje sie nie tylko do tego - slychac kazde stekniecie - ma b. fajna lampke: daje rozproszone, delikatne swiatlo: wystarczy do karmienia, zobaczenia pozycji dziecka w czasie snu itp., a nie budzi malucha - estetyczny - mierzy temperature w sypialni - wprawdzie do niczego mi sie to nie przydaje, ale wiem ile jest stopni ) minusy: - rzeczywiscie nie zawsze wyje "do oporu" tez kilka razy, gdy wyjelam Malego z lozka, piknal pare razy a potem juz tylko swiecil - nie wiem czemu! - ma kiepski wlacznik: trudno ustawic, gdy za mocno poruszysz wlacznikiem to wlacza sie funkcja tikania (nie mam pojecia po co potrzebna), nie raz zbudzilam Synka w ten sposob - przez przypadek Odpowiedz Link Zgłoś