megaa 22.02.07, 14:22 Mój synek ogląda jedynie teletubisie, które zresztą bardzo lubi. Co polecacie jeszcze dla dwulatka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia_ Re: bajki dla dwulatka 22.02.07, 14:28 Klasyczne, spokojne bajeczki czyli Misia Uszatka, Rumcajsa, Kota Filemona i Małych Odkrywców (czyli Little People). Moja córka jeszcze lubiła Kajtusia (czyli Kamyczka) i Sali Mali, fajne jest też Małe Zoo Lucy. To muszą być filmiki, gdzie akcja jest dosyć spokojna i muzyka łagodna. Odpowiedz Link Zgłoś
nelles Re: bajki dla dwulatka 22.02.07, 14:30 Mój dwulatek ogląda teraz Braci Koala, jest mocno zauroczony. A i mnie się podoba, przesłanie zrozumiałe, wyraźni bohaterzy. Bajka trwa 15 min więc nie ma przesiadywania przed telewizorem (co było pokusą dla maucha i dla mamy niestety). Jak oglądał Misia Uszatka albo Krecika to z wrażenia aż wypieków dostawał. Stwierdziłam, że to na razie za duże emocje i przerzuciliśmy się na tamtą bajkę. Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: bajki dla dwulatka 22.02.07, 14:53 Ja do wyżej wymienionych dorzucę jeszcze typowo "męskie" bob budowniczy i strażak sam. Można kupić w bardzo dobrych cenach na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: bajki dla dwulatka 22.02.07, 16:43 Bolek i Lolek, Koziołek matołek, Reksio, Krecik. Majlepiej te gdzie np. Bolek i Lolek nie gadają Magda ma 18 miesiecy i ogląda je juz od kilku miesięcy www.republika.pl/magda05 Odpowiedz Link Zgłoś
maczkama Re: bajki dla dwulatka 22.02.07, 17:37 U mnie była tylko Mysia, córka ją uwielbiała. Teraz ma prawie 3 lata i jeszcze jest to jedna z jej ulubionych bajek. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: bajki dla dwulatka 22.02.07, 23:45 Ulubione bajki mojego dziecka to Bambi II i Auta. Chetnie oglada tez Misia czyli (Brother Bear), Epoke Lodowcowa, Dzungle. Ze starych bajek lubi Pomyslowego Dobromira, Teletubisiow nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
julita414 Re: bajki dla dwulatka 23.02.07, 15:13 u nas TUBISI krolują, a w przerwach bolek i lolek, reksio, baltazar gąbka, wilk i zając (córka za miecsiąc konczy 2 latka Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: bajki dla dwulatka 23.02.07, 15:21 u nas tylko Teletubisie oraz Mali Odkrywcy.Inne srednio go intresuja. Chce mu kupic teraz 'meskie' czyli Boba, Auta i ....moze wystraczy Odpowiedz Link Zgłoś
papetka1 Re: bajki dla dwulatka 23.02.07, 17:49 U nas Teletubisie, Bracia Koala, Listonosz Pat i Czerwony Traktorek Odpowiedz Link Zgłoś
77iwona Re: bajki dla dwulatka 23.02.07, 18:37 za m-c synek konczy dwa latlka o od grudnia minimini poszlo w zapomnienie, ogladamy: epokoa lodowcowa czesc 1 i 2 na zmiane, auta, dawno temu w trawie. Odpowiedz Link Zgłoś