Dodaj do ulubionych

Next- zerknijcie proszę, czy to oryginał?

22.05.07, 09:32
www.allegro.pl/item197647581__fz_next_nowe_spodenki_2_sztuki_92_cm_1_5_2_lata.html

zupełnie sie na tym nie znam. dzięki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • ciszyma Re: Next- zerknijcie proszę, czy to oryginał? 22.05.07, 10:45
      Myślę, że to orginał - widziałam identyczne w złotych tarasach. Ceny nie
      pamiętam, ale ta nie wydaje się zbyt wygórowana
    • kitek01 Re: Next- zerknijcie proszę, czy to oryginał? 22.05.07, 10:53
      oryginał,miałyśmy identyczne w ubiegłym roku
    • alcantra Re: Next- zerknijcie proszę, czy to oryginał? 22.05.07, 13:03
      oryginał jak najbardziej i to dwupak "rozpaczkowany". Cena sklepowa to ok. 42-45 zł za dwupak, co wychodzi po 21-23 zł/szt. W Złotych Tarasach TRZYPAK koszulek (właśnie nabyłam) kosztuje 45 zł, tyle samo trzypak tego typu majteczek/spodenek (pod kolor koszulek), czyli za szt. wychodzi 15 zł.

Jak widzę, na wszystkim można zarobić, choć tutaj narzut sprzedawcy nie jest aż tak bardzo bezczelny, jak w przypadku gumowych, plażowych sandałków z Decathlonu, które w sklepie kosztują 18 zł, a na Allegro ktoś wystawiał za 39 zł! uncertain

Jak dla mnie, ceny Nexta na Allegro są totalnie nieopłacalne, zwłaszcza jeśli doliczy się do tego koszty przesyłki (minimum 5,50 zł za drobiazg).
      • dzidzia_ch alcatra 22.05.07, 13:13
        a w jakim rozmiarze kupilas bluzeczki?
        • alcantra Re: alcatra 22.05.07, 13:19
          2-3 lata. Zastanawiałam się, czy nie wziąć większych (3-4 lata), bo mam dziecko dość wysokie (96 cm przy 2,5 roku), ale Next ma rozmiarówkę trochę zaniżoną, więc te będą dobre. Np. długie spodenki w rozmiarze 2-3 lata są jeszcze na moją Córeczkę odrobinę za długie.

Niestety rozmiarówka trzypaków jest już przebrana (głównie właśnie bawełniane, letnie spodenki - tych nie udało mi się kupić), więc jak planujesz zakupy w Złotych Tarasach to biegiem. wink

Poza tym muszę przyznać, że ten Next mi pasuje, bo ceny mają niższe niż w Mothercare. A jakość ta sama.
      • aga7878 Re: Next- zerknijcie proszę, czy to oryginał? 22.05.07, 16:11
        czy chodzi o takie sandałki? bo chętnie bym kupiła za 18 zł smile

www.allegro.pl/item197984087__decathlon_sandalki_piankowe_r_26.html
        • alcantra Sandałki - Decathlon 22.05.07, 19:29
          Dokładnie te. W niedzielę kupiłam dla Córki różowe za 18 zł. Były w dwóch kolorach: żółtym jak na Allegro i różowym.
          • alcantra Re: Sandałki - Decathlon 22.05.07, 19:36
            A tu jest link z poprzedniej dyskusji, dzięki której dowiedziałam się, że w Decathlonie są te sandałki. wink
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=62384069
            I przepraszam za zaśmiecanie wątku dot. Nexta. wink
    • alcantra Poprawka 22.05.07, 13:15
      Nie dopatrzyłam. Na metce jest cena 8 Ł, czyli wg przelicznika 6 zł stosowanego przez Next w Złotych Tarasach wychodzi 48 zł za dwupak / 24 zł za szt (widać, że w Polsce ceny są odrobinę niższe niż w Anglii). 8 zł kosztów przesyłki to IMHO dużo, bo cena skacze do 37,90 za parę bawełnianych spodenko-majteczek. Jeśli kupisz więcej rzeczy u tej Sprzedającej, to koszty przesyłki Ci się rozłożą i nieco zaoszczędzisz.

Natomiast nie jest dla mnie do końca jasny opis na aukcji: czy przedmiotem aukcji są tylko RÓŻOWE spodenki i JEDNA sztuka? Czy za 1 szt. sprzedający traktuje dwupak? To nie jest jasne, bo zdjęcie przedstawia spodenki w różnych kolorach. IMHO zanim kupisz, zadaj najpierw sprzedającemu pytanie, jeśli masz jakieś wątpliwości.
      • dzidzia_ch Re: Poprawka 22.05.07, 13:25
        mam takie spodenki
        www.next.co.uk/shopping/children/girls3months-5years/19/14
        czy ktos widzial moze w ZT do nich bluzeczki na 12-18 miesiecy?
        • jowitak1 Re: Poprawka 22.05.07, 13:52
          Ja kupowałam u tego sprzedawcy
          www.allegro.pl/item195877812_majteczki_2_szt_rozowe_gl_i_w_paski_roz_92_next.html
        • alcantra Dzidzia_ch 22.05.07, 13:56
          No właśnie taki trzypak bluzeczek kupiłam za 45! wink Spodenki w tym rozmiarze powinny jeszcze być. Z tego co pamiętam dużo było mniejszych rozmiarów niż 2-3 lata i chyba ze dwa komplety większych.
          • dzidzia_ch dzieki wielkie - jutro tatus rusza na zakupy :)))! 22.05.07, 14:03

• agunek1 w sprawie sandałków 22.05.07, 18:33
              Cena wspomnianych sandałków w sklepie to faktycznie 18 (kupowałam je w
              kwietniu) lecz są trochę za duże. Jeśli ktoś jest zainteresowany to chętnie
              odsprzedam za tą kwotę pluskoszty wysyłki. Ja mam sandałki w rozm 26 dł.
              wkładki 16,5 cm
    • izryn Re: Next- zerknijcie proszę, czy to oryginał? 29.05.07, 12:11
      I ja się skusiłam na te spodenki. Kupiłam od sprzedawcy polecanego przez
      jowitak1
      www.allegro.pl/item198746082_majteczki_2_szt_rozowe_gl_i_w_paski_roz_92_next.html
      Cena jest naprawdę super - 27 zł razem z przesyłką. Sprzedający wystawia je
      jako majteczki, ale to te same spodenki co tutaj
      www.allegro.pl/item197647581__fz_next_nowe_spodenki_2_sztuki_92_cm_1_5_2_lata.ht
      ml
      Wprawdzie są z kolekcji 04/04 ale mi to nie przeszkadza, w rzeczywistości
      ładniejsze niż na zdjęciu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka