paku4 Re: termometr do ucha Braun???? 15.07.07, 14:48 Używamy termometra TermoScan Brauna już od 4.lat!Powiedziałabym,że jest to dość drogi "badziew"!I nie chodzi mi tu o tę konkretną firmę a raczej w ogóle o termometr douszny- dokładniejsze są dla mnie termometry tradycyjne (rtęciowe czy bezrtęciowe)i mierzenie w pupie ,przynajmniej jeśli chodzi o niemowlaka.Dousznym za każdym razem wychodzi inny wynik-bardziej przydatny może jest później kiedy dziecko jest starsze i często temperaturę trzeba zmierzyć "w biegu",ale też raczej do stwierdzenia czy jest podwyższona w ogóle.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka1974 Re: termometr do ucha Braun???? 15.07.07, 14:58 to prawda, mierzysz 5 razy i masz 5 różnych wyników - co z tego wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kwwg Re: termometr do ucha Braun???? 15.07.07, 21:01 no cóż.. ja mam termoscana i jestem zadowolona.. wyników różnych w tym samym uchu nie daje a między prawym i lewym jest różnica 0.1-0.2 st. czyli umówmy się żadna.. trzeba zwracać uwagę czy na kapturku nie ma żadnych zabrudzeń bo to fałszuje odczyt.. a mierzenia rtęciowym temp. u niemowlaka sobie nie wyobrażam Odpowiedz Link Zgłoś
blueberry77 Re: termometr do ucha Braun???? 15.07.07, 21:06 Niestety muszę się zgodzić. W moim przypadku wyrzucone pieniądze. Kompletnie nie mam zaufania do tego termometru. Odpowiedz Link Zgłoś
julka261 Re: termometr do ucha Braun???? 15.07.07, 21:09 posiadam termometr takowej firmy (zalezy jaki model ??) i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
mysia125 Re: termometr do ucha Braun???? 15.07.07, 21:13 a u mnie sie sprawdza i to genialnie, szczegolnie gdy trzeba zmierzyc temp przez sen. Co prawda zaczelismy go uzywac u polroczniaka, ale mierzy bardzo dokladnie. Tylko musze uwazac, czy kapturki nie sa uszkodzone czy zabrudzone. -- Kasia & Felix (23/01/2005) www.kasiamarcin.com Odpowiedz Link Zgłoś