adus1000 02.08.07, 21:23 Witam.Mam pytanie odnośnie spacerówki Quinny Buzz,mam zamiar kupić taką,ten nowy model.Proszę o informację na jak długo starcza tzn.jak duże dziecko jeszcze się do niej mieści.Dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iva_marti Re: Quinny Buzz 02.08.07, 23:40 Ostatnio w sklepie wkładałam do niej moja 3-letnią córeczkę. Mieściła się ,ale była ubrana jak to w lato. Nie wiem jak zimą ,w kombinezonie. Siedzisko jest z tej jakby pianki i ona ugina się pod dzieckiem więc trudno ocenić ile jest w niej zapasu. Sprzedawca mówi ,że to jest to samo siedzisko,co rok temu tylko zmienione jest obicie na tą piankę i może wydawać się ,ze jest mniej miejsca. Na jaki kolor się zdecydowałaś. Ja nie mogę podjąć decyzji,a synek rodzi się we wrześniu... Odpowiedz Link Zgłoś
adus1000 Re: Quinny Buzz 02.08.07, 23:51 Czyli mój synek jeszcze długo pojezdzi ma 10mscWłaśnie ja też nie mogę podjąć decyzji co do koloru,prawdopodobnie capri albo black,choć bardzo podoba mi sie sulphur,ale obawiam się,że może być bardzo brudzący.W mojej miejscowości niestety nie mam możliwości zobaczyć ich na żywo.A który podoba Ci się najbardziej? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Quinny Buzz 03.08.07, 08:18 Capri jest w rzeczywistości troszkę bardziej przygaszony, nie jest to taki soczysty kolorek. Też o nim myslałam ,ale teraz już sama nie wiem. Buda i ochraniacze na pasach są bardziej intensywne i sliczne ,a siedzisko takie bladziutkie w porównaniu z budą. Troszkę niefajnie wygladają te białe szelki w tych wózeczkach,nie wiem kto miał taki taki cudowny pomysł . zielony czy niebieski to praktycznie to samo jeśli chodzi o brudzenie. Zielony też dość fajnie wygląda,ale dawno go widziałam i już nie pamiętam. Ja też biorę pod uwagę czarny. Teraz dla córy mam czarnego zappa i dzieko kolorowo ubrane super wygląda w takim wózeczku. Czarnego jeszcze nie widziałam w realu. Przyszły do sklepu ,ale niestety akurat popsuło się nam auto i nie miałam jak pojechać. Na pewno wybiorę się w sobotę zobaczyć ten wózeczek. Troszkę tylko do czarnego zniecheca mnie to ,że jak mały podrośnie to będzie miał dwa czarne wózeczki: zappa i buzza i nie będę mogła sobie pozmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka_r Re: Quinny Buzz 03.08.07, 08:20 Przy malutkim dziecku każdy kolor jest brudzący )) My mamy capri, bardzo ładnie wygląda. Też chciałam czarny, ale obawiałam się czy to nie będzie się bardziej nagrzewać. Odpowiedz Link Zgłoś
adus1000 Re: Quinny Buzz 03.08.07, 08:40 Tak wiem,że przy takim dziecku każdy jest brudzący,ale brałam pod uwagę to,że mam chicco w kolorze discovery tym czarno-zielonym,to właśnie ten czarny to jeszcze spoko a na zielony to ciągle brudny i mutsy w kolorze collage ocean,który jest bardzo podobny do tego capri i też bardzo się brudzi.W każdym bądz razie,pozbywam się tych wózków bo zachorowałam na Buzza. Iva_marti daj znać jak zobaczysz tego black na żywo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Quinny Buzz 03.08.07, 09:21 Oczywiście dam znać... Kamilka_ jeśli możesz podeślij jakieś zdjęcia dzieciaczka w tym buzzie (tak aby było widać cały wózeczek i dzieciaczka w nim w świetle dziennym) . Bardzo prosze na gazetowy albo na ivonka_krakow@o2.pl. Widziałam zdjęcia twojej córeczki-sliczna dziewczynka ,ale wózeczka to tylko kawałeczek widac Czy już prałaś tą tapicerkę? Czy nie robią się zacieki? Odpowiedz Link Zgłoś
adus1000 Re: Quinny Buzz 03.08.07, 10:28 Kamilko_r ja też mam do Ciebie pytania: Czy przydatny jest śpiwór na zimę tzn.czy większemu dziecku nie będzie za ciasno bo nie wiem czy kupić ze śpiworkiem czy bez? I napisz proszę czy ogólnie jesteś zadowolona z wózka? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Quinny Buzz 04.08.07, 13:43 Zdecydowaliśmy się na capri. Czarny ma siedzisko nie takie intensywne tylko taki ciemny popiel (wypłowiały czarny). Dość jednak ładny ,choć fajniejszy byłby intensywnie czarny. Zielony ładny, ale bardzo jaskrawy (chyba bardziej niż na zdjęciu). Chyba bardziej dla dziewczynki. Jeżeli chodzi o siedzisko to na głębokość i szerokość chyba takie jak w starym buzzie. Niestety zdecydowanie gorzej jest jeśli chodzi o oparcie. Jest niższe niż w starym buzzie i przy głowie chyba jest mniej miejsca. Moja trzylatka to sięgała do samego końca oparcia ,albo nawet ciut wyżej. To samo z oparciem na nóżki - trzylatka już musiała mieć podkurczone nogi. Myślę więc ,że wózeczek jest tak do około 2 lat. Nie wiem czy dziecko około 1,5 roku zmieści się w nim jeszcze ze śpiworem i kombinezonem. Trzeba zapytać posiadaczy i poprosić żeby przymierzyli dziecko Budka płytka i nie bedzie chronić tak jak w innych wózeczkach i troszkę kiepskie rozwiązanie budki jeśli fotelik jest pochylony do spania. Jeśli dziecko jest wysokie to ma budę blisko buzi. Można ją troszkę regulować przesuwając w górę lub w dół po stelażu. szkoda,że te wózeczki nie mają lepszego rozwiązani9a jeśli chodzi o budę. Ale i tak zauroczeni nim kupiliśmy cały zestaw i zobaczymy ak się spisze Odpowiedz Link Zgłoś
adus1000 Re: Quinny Buzz 04.08.07, 14:14 To gratuluje udanego zakupu,a ja właśnie przed chwilą zamówiłam czarny,a Ty właśnie napisałaś,że wygląda jak popielTeż mi się bardzo podoba ten capri,ale mutsy miałam w podobnym kolorze,więc chciałam coś innego.I teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam zamawiając ten czarny,ale w okolicy 200km. nie mam gdzie ich zobaczyć na żywo???!!! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Quinny Buzz 04.08.07, 14:45 Siedzisko taki grafit,buda + ochraniacze na szelkach intensywny czarny. Ładnie wyglądał. My mamy jednak czarnego zappa i chciałam odmany Odpowiedz Link Zgłoś