agapolo 16.08.03, 10:42 proszę o radę i opinie, jaki wózek wybrać chicco czy deltim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaiola Re: wózek chicco czy deltim 16.08.03, 12:08 Zależy jaki model chicco cię interesuje. Ja miałam chicco pick up duo air (model 2002) - teraz to chicco 6wtech czy jakoś tak. Chicco kupiliśmy we wrześniu 2002. A już w marcu 2003 zmieniliśmy na deltim vojager. I póki co jestem bardzo zadowolona. Po pierwsze delktim jest lżejszy o jakieś 5 kg. Po drugie jest na amortyzatorach więc można go bujać we wszystkie strony. Po trzecie ma ciut szersze siedzisko - to znaczy w chicco w jednym miejscu jest trochę wąsko i moja mała miała problem ze spaniem. Po czwarte te podwójne koła z przodu w chicco są do chrzanu zimą bo włazi między nie śnieg i nie da się normalnie jechać. Co do plusów chicco - ma duży i bardzo pakowny kosz i folię przeciwdeszczową w budzie (chociaż podobno w tegorocznych modelach już jej nie ma - ale to musisz sprawdzić). Można też kupić chicco na pojedyńczych dużych pompowanych kołach. W deltimie dużym plusem jak dla mnie jest przekładana rączka. Zresztą ma reguolowaną wysokość. Drobnym minusem deltimu jest kiepski materac w spacerówce. Chicco było pod tym względem rewelacyjne ale mało który wózek ma tak dobry materacyk. Co do gondoli w chicco czy nosidła w deltimie - wychodzi na to samo. Gondola chicco jest materiałowa, nosidło też. Więc z ciepłością jest podobnie. Ja serdecznie ze swej strony mogę ci polecić ciut inny wózeczek - od razu zaznaczę że nie kupiliśmy go bo nie mieścił się do naszego samochodu (cinquecento) - jest to Wózek firmy JĘDROCH model PATI. Jest bardzo dobrze wykonany. Cena podobna do deltimu. Wygląd idzie w parze z jakością wykonania. Sprawdziłam go na wszystkie mozliwe strony. Niestety szerokość tego wózka to 65 cm. Deltim ma 60. No i niestety (byłam bardzo zawiedziona) deltim wygrał. Może te 5 cm to niedużo ale jak wkładaliśmy PATI do bagażnika to we wstecznym lusterku niewiele było widać. Stąd taka decyzja. W Warszawie PATI z nosidłem kosztuje około 650-680 zł. Folia przeciwdeszczowa około 20 zł. Możesz dokupić też torbę za 50 zł. I ew parasolkę za niweim ile bo nie pytałam. Jeśli chcesz obejrzeć wózek PATI to wejdź na stronę producenta www.jedroch.com.pl A jak masz jakieś pytania to zapraszam na priva (adres gazetowy). Jesli jesteś z Warszawy to można ten wózek obejrzeć w sklepie przy Al.Niepodległości tuż koło stacji Metro Racławicka. Pozdrawiam i zyczę udanego zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
agapolo Re: wózek chicco czy deltim 16.08.03, 13:56 Kasiu bardzo dziękuję za rady. Myślałam wlasnie o kupnie wózka chicco 6wdtech czyli najprawdopodobniej ten o którym piszesz, 4 kółka z przodu, 2 z tyłu i rzeczywiście mało amortyzowany a właściwie wcale. Jesli chodzi o deltim to myślałam o wózku deltim focus. Postaram się poszukać wózka jędroch, niestety nie jestem z warszawy, ale może uda mi się znaleźć taki wózek w moim mieście. Pozdrawiam serdecznie Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: wózek chicco czy deltim 16.08.03, 22:33 Ja mam deltim Premier i jestem w sumie zadowolona, tylko ciężki jest skubaniec. Ale kółka popmowane, skrętne (można blokować0, prowadzi się super. Ma gondolę i spacerówkę, można go złożyć i nawet pozdejmować kółka jednym ruchem bardzo łatwo, i tak samo szybko złożyć z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
kopytko1 Re: wózek chicco czy deltim 18.08.03, 10:50 Hej,przeczytałąm posta o wózku jedroch...ja osoboście mam wózek polaka Oriona,jest to spacerówka z nosidłem b.podobna do tych ze strony jedrocha.Tylko że posiada w cenie i folię i przykrycie na nózki itd.Jest b.wygodny,po prostu mercedes w klasie wózkówJedyny mankament to jego waga-18 kg.Rączka również przekłada,koła pompowane na szprychach..obejrzyj na ich stronie www.polak.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś