Dodaj do ulubionych

wózek chicco czy deltim

16.08.03, 10:42
proszę o radę i opinie, jaki wózek wybrać chicco czy deltim?
Obserwuj wątek
    • kasiaiola Re: wózek chicco czy deltim 16.08.03, 12:08
      Zależy jaki model chicco cię interesuje. Ja miałam chicco pick up duo air
      (model 2002) - teraz to chicco 6wtech czy jakoś tak. Chicco kupiliśmy we
      wrześniu 2002. A już w marcu 2003 zmieniliśmy na deltim vojager. I póki co
      jestem bardzo zadowolona. Po pierwsze delktim jest lżejszy o jakieś 5 kg. Po
      drugie jest na amortyzatorach więc można go bujać we wszystkie strony. Po
      trzecie ma ciut szersze siedzisko - to znaczy w chicco w jednym miejscu jest
      trochę wąsko i moja mała miała problem ze spaniem. Po czwarte te podwójne koła
      z przodu w chicco są do chrzanu zimą bo włazi między nie śnieg i nie da się
      normalnie jechać.
      Co do plusów chicco - ma duży i bardzo pakowny kosz i folię przeciwdeszczową w
      budzie (chociaż podobno w tegorocznych modelach już jej nie ma - ale to musisz
      sprawdzić). Można też kupić chicco na pojedyńczych dużych pompowanych kołach.
      W deltimie dużym plusem jak dla mnie jest przekładana rączka. Zresztą ma
      reguolowaną wysokość. Drobnym minusem deltimu jest kiepski materac w
      spacerówce. Chicco było pod tym względem rewelacyjne ale mało który wózek ma
      tak dobry materacyk.
      Co do gondoli w chicco czy nosidła w deltimie - wychodzi na to samo. Gondola
      chicco jest materiałowa, nosidło też. Więc z ciepłością jest podobnie.
      Ja serdecznie ze swej strony mogę ci polecić ciut inny wózeczek - od razu
      zaznaczę że nie kupiliśmy go bo nie mieścił się do naszego samochodu
      (cinquecento) - jest to Wózek firmy JĘDROCH model PATI. Jest bardzo dobrze
      wykonany. Cena podobna do deltimu. Wygląd idzie w parze z jakością wykonania.
      Sprawdziłam go na wszystkie mozliwe strony. Niestety szerokość tego wózka to
      65 cm. Deltim ma 60. No i niestety (byłam bardzo zawiedziona) deltim wygrał.
      Może te 5 cm to niedużo ale jak wkładaliśmy PATI do bagażnika to we wstecznym
      lusterku niewiele było widać. Stąd taka decyzja.
      W Warszawie PATI z nosidłem kosztuje około 650-680 zł. Folia przeciwdeszczowa
      około 20 zł. Możesz dokupić też torbę za 50 zł. I ew parasolkę za niweim ile
      bo nie pytałam.
      Jeśli chcesz obejrzeć wózek PATI to wejdź na stronę producenta
      www.jedroch.com.pl
      A jak masz jakieś pytania to zapraszam na priva (adres gazetowy). Jesli jesteś
      z Warszawy to można ten wózek obejrzeć w sklepie przy Al.Niepodległości tuż
      koło stacji Metro Racławicka.
      Pozdrawiam i zyczę udanego zakupu.
    • agapolo Re: wózek chicco czy deltim 16.08.03, 13:56
      Kasiu bardzo dziękuję za rady. Myślałam wlasnie o kupnie wózka chicco 6wdtech
      czyli najprawdopodobniej ten o którym piszesz, 4 kółka z przodu, 2 z tyłu i
      rzeczywiście mało amortyzowany a właściwie wcale. Jesli chodzi o deltim to
      myślałam o wózku deltim focus. Postaram się poszukać wózka jędroch, niestety
      nie jestem z warszawy, ale może uda mi się znaleźć taki wózek w moim mieście.

Pozdrawiam serdecznie Agnieszka.
      • gyokuro Re: wózek chicco czy deltim 16.08.03, 22:33
        Ja mam deltim Premier i jestem w sumie zadowolona, tylko ciężki jest
        skubaniec. Ale kółka popmowane, skrętne (można blokować0, prowadzi się super.
        Ma gondolę i spacerówkę, można go złożyć i nawet pozdejmować kółka jednym
        ruchem bardzo łatwo, i tak samo szybko złożyć z powrotem.
    • kopytko1 Re: wózek chicco czy deltim 18.08.03, 10:50
      Hej,przeczytałąm posta o wózku jedroch...ja osoboście mam wózek polaka
      Oriona,jest to spacerówka z nosidłem b.podobna do tych ze strony jedrocha.Tylko
      że posiada w cenie i folię i przykrycie na nózki itd.Jest b.wygodny,po prostu
      mercedes w klasie wózkówsmileJedyny mankament to jego waga-18 kg.Rączka również
      przekłada,koła pompowane na szprychach..obejrzyj na ich stronie www.polak.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka