ayek75 20.08.08, 22:26 najlepiej jakieś w rodzaju LEGO DUPLO PRIMO BABY - niestety te są dostępne już tylko używane na allegro (nie produkują?) a ja potrzebuje na prezent Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia19722 Re: jakie klocki dla rocznika? 21.08.08, 09:19 duplo primo baby wg mnie już za "dziecinne" dla roczniaka moja córa po roczku właśnie zaczęła sie bawić lego duplo dla starszych dzieci i z doświadczenia sądzę, że zabawa potrwa kilka lat primo baby poszedł w odstawke właśnie w okolicy 14 mc Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: jakie klocki dla rocznika? 21.08.08, 09:31 moj roczniak ma duplo po starszaku i zabawa narazie polega na uderzaniu klockiem klocek. moze lepiej kubelek z dziurkami do ktorego wrzuca sie klocki o roznych ksztaltach np Fisher Price Odpowiedz Link Zgłoś
mamachlopca1 Re: jakie klocki dla rocznika? 21.08.08, 09:47 moj synek jak mial rok nie chcial sie bawic ani duplo primo ani tym bardziej zwyklym duplo-nie byl w stanie skoordynowac ukladania(ma prawie 3 lata i dopiero niedawno zaczal sie bawic duplo)-bylo za male!poza tym wkladal takie rzeczy do buzi.za to niedlugo po pierwszych urodzinach odkryl klocki clementoni-takie miekkie i pachnace i z nich nawet chetnie ukladal wieze i segregowal kolory a poza tym lubil wtedy sortery-ale tez nie takie drobniutkie tylko np FP-takie jakby wiaderko z dziurkami w pokrywce.garnuszek, gdzie dziurki byly z boku juz nie byl tak pasjonujacy ok 15 mies polubul jeszcze takie klocki smiki ze smyka-ktore w sobie mialy jakby sorter(ale rozne ksztalty-slonce, wazka itp i ponaklejone zwierzatka i tez byly w roznych kolorch.i to tez polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mlubik Re: jakie klocki dla rocznika? 21.08.08, 10:02 dla roczniaka to duplo juz!!! mój synek nauczył się układać te klocki jeden drugi jak miał niecałe 11 miesiecy, co mnie zaskoczyło ale miał przykład od starszego 2 letniego brata Odpowiedz Link Zgłoś
tobisia polecam chicco 21.08.08, 11:46 te wielkie, sa kolorowe i łatwo się układają. Poza tym można je dostać z zamykanym pudełkiem. Z jednej strony jest podkładka do układania klocków a z 2 krzesełko ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Geomagi Baby 21.08.08, 12:41 moj wreszcie zainteresowal sie geomagam baby geomag.pl/content/view/59/79/ Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: jakie klocki dla rocznika? 21.08.08, 14:07 U nas też w tym wieku klocki się totalnie niesprawdziły. Za to od prawie roku hiciorem jest pociąg z drewnianych klocków z Kubusiem. Rewelacja. Oczywiście rzucanie czy obijanie klocków jest na porządku dziennym, ale te znoszą wszystko. U nas Duplo próbowałam wprowadzać, przed 2 drugim rokiem - bez rewelacji. Za to w okolicach drugiego roku bardzo sprawdziły się duże plastikowe klocki dostępne w marketach, ale to raczej nie dla roczniaka bo jest tam trochę drobnych elementów. Poza tym są kiepsko wykonane. Ale sama idea jest ok - jeden klocek ma mniej więcej 3x3x3cm. Od jakiegoś czasu to hicior. Dla roczniaka polecam jakiś drewniany zestaw - jak będzie miał ochotę może sobie nawet pogryźć (dzieci mają różne pomysły ). Może coś takiego: www.allegro.pl/item417194095_voila_klocki_drewniane_wozek_chodzik_dla_dzieci.html My mamy takie: www.ezabawki.pl/drewniany-pociag-kubusia-puchatka/pid2300/ zakupione chyba w carrefurr Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: jakie klocki dla rocznika? 21.08.08, 15:17 Wszystko zależy od dziecka - moja najmlodsza juz przed ukończeniem roku interesowała sie Duplo, a mając rok już udawało jej się złączyć klocki - teraz ma dwa lata i fajnie się juz bawi Duplo - np. sadza ludziki na krzesełkach, buduje jakies wieże. Tak, ze ja polecam Duplo Odpowiedz Link Zgłoś
jj555 Re: jakie klocki dla rocznika? 21.08.08, 19:00 drewniane, właśnie bardzo dobre do stukania klockiem o klocek. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka_7777 Re: jakie klocki dla rocznika? 22.08.08, 23:58 Ja dla chrzesniaka kupowalam wioleki worek fajnych kolorowych klockow w Biedronce.Chyba za 20 zl.Polecam bo sa ladne i nie kosztuja tyle co lego choc wiadomo lego to lego Odpowiedz Link Zgłoś