aniamr 13.11.03, 14:38 Zaczynam nowy wątek, który będzie mam nadzieję skarbnicą pomysłów dla innych. Wpisujcie tu prezenty jakie chcecie zrobić swoim milusińskim. Zaznaczcie też wiek dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kasi Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 13.11.03, 15:21 Kasia (2,5 l): domek dla lalek + mebelki (widziałam ładne w Ikei) ciastolina tablica do pisania piosenki Jedyneczki, Budzika mały magnetofon z mikrofonem ( są w Auchon) Pozdrawiam Pyza Odpowiedz Link Zgłoś
mikimi1 Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 13.11.03, 16:32 Jedno jest pewne beda sanki z oparciem na biale szalenstwo a co dalej to jeszcze pomyslimy. Pozdrawiam p.s Damianek 20mies Odpowiedz Link Zgłoś
justyna62 Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 13.11.03, 16:57 Witam! A ja szukam dla synka(3latka)ładnego, dużego sklepu najlepiej takiego z kasą i z różnymi produktami, myśle ze mu się spodoba bo uwielbia zabawe w sklep, jeszcze może ciastolinę i jakies tam mniejsze rzeczy chociaz zostawie też pole do popisu dziadkom!! pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
kurkitrzy Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 13.11.03, 21:09 Mojej Zosi (2,5 roku) zamierzamy podarować: - nowe książeczki o Mysi - domino i klocki z Bobem Budowniczym - któryś z zestawów Lego z Bobem Budowniczym (Zosia marzy o dźwigu, walcu, betoniarce i spychaczu ) Dziadkowie zakupili ciastolinę i grę Baby Memory Ravensburgera z postaciami Kubusia i jego przyjaciól. pozdr. Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
mamongabrysi Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 13.11.03, 21:57 Samochodzik zdalnie sterowany Chicco, lalę tradycyjną z włoskami i lego z Bobem dla Gabrysi 23 m-ce Pozdrawiam A dla tego co jeszcze w brzuszku - karuzelkę nad łóżeczko Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 14.11.03, 12:26 Dla mojej 20miesiecznej corci kupilam juz 2 ksiazeczki z mysia, rowerek trojkolowy (bardziej na wiosne hihi, ale mamy duzy dom, wiec da sie pojedzic). No a babcia kupuje mini pociag elektroniczny (Zuzia ostatnio uwielbia dudududu) Odpowiedz Link Zgłoś
ewkka Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 14.11.03, 12:56 Grudzień do dla mojej Basi (2,5 r) dobry okres: mikołajki, imieniny, Gwiazdka. polecane przeze mnie prezenty to: 1. klocki lego (w Auchan dużo zestawów w promocyjnych cenach) 2. waga z akcesoriami (owoce, warzywa) i kasa (tez ładne mozna kupić w Auchan lub w wymienianej na zakupach hurtowni Lechris)_ 3. kolejka BRIO (specjalny zestaw świateczny z lokomotywą na baterie i tunelem) 4. kuchnia z akcesoriami 5. dla dziewczynek lalki z akcesoriami lub same akcesoria, tj. nosidełko, łóżeczko, ubranka itd.. 6. ciastolina 7. klocki drewniane 8. MEGA puzle (24 elementy i duzy rozmiar) cena ok.13-18 zł 6. zawsze książki Dla scisłosci - ja tego wszystkiego nie kupuję, tylko z doswiadczenia wiem co Basia i kilka jej rówieśnic lubi. ewkka Odpowiedz Link Zgłoś
agnisiaz Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 14.11.03, 13:25 a ja mam problem moja Wika 4,5 lat ma juz wiekszośc zabawek opisanych powyżej kuchnie ciastoline puzle lalki wóżki nosidła itp. a ma imieniny mikołajki i gwiazdka myslałam o komputerku małym ale oglądałam i nic mi sie nie spodobało a kiedy spytałam córcie co by chciała od mikołaja codziennie zmienia prezenty aga Odpowiedz Link Zgłoś
anno234 Gutek - 20 miesięcy 14.11.03, 13:44 Myslimy nad: 1. Farmą Fisher price z serii Little people z dodtakowymi akcesoriami 2. zwierzątkami Lego najchętniej zyrafą 3. Samochodami Lego z serii Policja lub straż pożarna 4. nowymi książkami o Mysi 5. tymi wiekszymi żelezniakami np. Burago ale zabawa tylko pod kontrolą bo są od 3 lat Ale tak naprawdę myśle powaznie o przygarnięciu fajnego pieska. Moj Gutek uwielbia wszystkie psy na spacerze, psa Babci itd. Mysle ze te wszystkie zabawki ma po dziurki w nosie i najchętniej chciałby mieć fajnego towarzysza zabaw. Ja wolałabym kotka ale Gucio nie ma takiego jeszcze porozumienia z kotkami. Wstyd przyznać ale trochę je męczy... Z psami jest inaczej. Jakie rasy polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_edziecko Re: Gutek - 20 miesięcy 14.11.03, 16:19 słyszałam, że bokserki są super dla dzieci, tylko mi się one psiamacko nie podobają... Ja miałam pudle (delikatnie mówiąc niezbyt bystre istoty) i charty awgańskie (silna osobowość, duże poczucie niezależności, przynajmniej na takie trafiłam), ani jednych ani drugich nie polecam. Mój synek też ma 20 miesięcy, też chciałabym towarzysza zabaw, ale na psa nie mamy warunków a na kota mamy uczulenie. Jest jakaś alternatywa? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dta Pies to nie zabawka 14.11.03, 17:14 A ja miałam pudla i był to najbardziej inteligentny pies jakiego znam. Na pewno nie będę miała psa od niego mądrzejszego, bo to po prostu niemożliwe. Pudle są drugie na liście "psiej inteligencji", ustępując pierwszego miejsca rasie "border collie" z wysp Brytyjskich, może Ty miałaś pecha i trafił Ci się "wybrakowany egzemplarz"... Co do prezentów to uważam, że żywe stworzenie jest jednym z najbardziej nieodpowiednich prezentów dla małego dziecka. Dziecko w wieku 20 m-cy jeszcze nie rozumie, że pieska też może coś boleć i że piesek może nie chcieć się z nim bawić w sposób na jaki dziecko ma ochotę. Dzieci są okrutne dla zwierząt. Ciąganie za uszy, ogony, i sierść, tarmoszenie, wkładanie rąk do oczu śmiesznie wygląda jak się na to patrzy z boku. Pies to obowiązek, czy Twoje dziecko jest na niego gotowe w wieku 20 m-cy? Sama ma dziecko i na pewno nie kupię mu psa zanim nie będę pewna, że jest w stanie się nim opiekować w sposób odpowiedzialny. Odpowiedz Link Zgłoś
anno234 Jasne,że nie zabawka......... 16.11.03, 14:19 Kurczę, chyba zostałam żle zrozumiana. Jasne,że nie karze 2 letniemu maluchowy wychodzic na spacery z psem czy dawac mu jeść...Obowiązki to raczej sprawa rodziców.... Tu chodzi o dawanie radości. Mój maluch obejmuje pieski, głaszczę, biega za nimi. Taki maluch rozumie wiecej niz nam sie wydaje... Oczywiście musielismy mu wyjaśnić i pokazać jak się to robi. Gucio nie ma za wiele kontaktu z innymi dziecmi i tak na prawde wydaje mi sie ze jest mu troche nudno tylko z mamą. Z przyczyn ode mnie w pelni zaleznych nie bedzie mial rodzenstwa. Myśle że pies dałby mu dużo więcej niż cokolwiek innego. Ja wychowałam sie ze zwierzętami i nie wyobrażam sobie inaczej... Nasz 14 letni spanielek niestety pozegnal sie z tym swiatem gdy bylam w ciazy. A potem same wiecie ile bylo zamieszania z powodu narodzin dziecka. Niestety nasz spaniel nie lubił dzieci. Wiem, ze sa rasy bardzo odpowiednie dla dzieci. Nie agresywne, ale juz nie pamietam jakie.Raczej wolałabym cos mniejszego aby go wszedzie zabierac ze soba a nie podrzucac rodzinie. A pies to najlepszy przyjaciel czlowieka... Jest w stanie nauczyc o wiele wiecej moje dziecko niz ja sama... I dzieci wcale nie sa okrutne.Trzeba im tylko pokazywac alternatywe... To kwestia wychowania. No to na tyle. Anka Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Jasne,że nie zabawka.....- o rasach. 16.11.03, 17:19 Dobra rasa dla dzieci sa Golden retrievery. Ale to psy raczej wieksze, o dluzszej siersci, wiec wymagajace poswiecenia troche czasu na pielegnacje. Jesli sie zdecydujesz, to zachecam do kupna psa z rodowodem. Nie dla szpanu, ale po prostu, zeby nie kupowac kota w worku. U psa z rodowodem mozesz sprawdzic np. rodzicow - to wazne, jesli chodzi o charakter zwierzaka. Goldeny rasowe sa bardzo lagodne, a juz mieszanki (ktore moga nawet wygladac jak stuprocentowy Golden) potrafia byc np. agresywne. Psy "podobne" do jakiejs rasy moga miec wypaczony charakter - zreszta czesto szczeniaczek wygladajacy na dana rase wyrasta na cos zupelnie innego Niestety, nie wiem, jaka mniejsza rase moglabys wybrac, ale zajrzyj moze na jakas grupe dyskusyjna (pl.rec.zwierzaki?) i zapytaj tam - powinni cos doradzic aga Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: Jasne,że nie zabawka.....- o rasach. 19.11.03, 16:42 My mamy goldena i dokładnie w wkieku mojego syna 23 mies obecnie świetnie się dogadują. Z sierścią nie m atyle problemów ale i tak wolę taką niż krótką bo to cholerstwo jak się wbije w ubranie to za diała nie wydrzesz a takie długie to palcem nawet junior sam wyciąga Zgadzam się co do rodowodu z agni71 to nie tylko papierek dla szpanu za całkiem niezłakase ale przedewszystkim gwarancja i to jest szalenie ważne jeśłi ma to być pies który będzie mieszkał w domu z dzieckiem. Z mniejszych psów polecane są również beegle ale osobiście się nie wypowiem bo go nie mam jednaj z obserwacji sądzę, że można by się zastanowić nad tą rasą. Ja osobiście polecam tylko goldeny. Naprawdę są fantastyczne nasz synek jest niepałnosprawny i wi widzę jak pies się zachowuje w jego towarzystwie. Właściwie to on go nauczył chodzić no i mówić Odpowiedz Link Zgłoś
jogaj Re: Jasne,że nie zabawka-bokser 16.11.03, 23:42 Ja polecam boksera,to naprawde super psy dla dzieci,mam 10 miesiecznego synka i 2 letniego boksera i pies sprawuje sie naprawde super. Boksery sa lagodne,lubia sie bawic,sa cierpliwe. Jak patrze jak moj Gines bawi sie z moim synkiem,wiem,ze bokser to doskonaly wybor,pies jest szalny,ale do dziecka podchodzi jak do jajka. Ale prawda jest taka,ze wszystko zalezy od wychowania i nawet rasa tu nie pomoze. Pozdobno jeszcze wlasnie goldeny i labradory sa odpowidnie dla dzieci. Gdybys miala pytania-pisz. Pozdrowienia-Jola z Szymonem i boksiem-Ginesem Odpowiedz Link Zgłoś
est3 Re: Pies to nie zabawka 10.12.03, 11:36 Z psią inteligencją to niestety tak bywa, że służy ona psu, a nie nam. Miałam dobermankę - inteligentna była na pewno. Na psiej szkole wszystkiego uczyła się najszybciej i potem najszybciej miała to w nosie. Chybe, że wykonanie jakiejś komendy było w jej świetnie pojętym psim interesie. W domu też najszybciej uczyła się tego, co było jej przydatne. A ciekawostka - na psiej szkole, te psy, które uczyły się z trudem, potem wykonywały komendy jak automaty. I pewnie uchodziły za mądre )). A dla dziecka psa polecam. Ew. szczura, bo to inteligentny zwierzak i można się z nim bawić, nie jak z chomikiem np. który tylko czeka jak tu uciec i co pogryźć. Est. Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 14.11.03, 17:58 Dla Julki prawie 4 latka - na Mikołaja książeczkę z szablonami do odrysowywania wraz z pisakami, jedną już ma od roku i wciąż bardzo lubi, ale pisaki się wypisały; - oraz rękawiczki nieprzemakalne ortalionowe - bardzo się ucieszy, bo lubi zabawy w śniegu, a wełniane od razu mokną i musi zmieniać; - na gwiazdkę głęboki wózek dla lalek, wprawdzie na razie nie wykazuje chęci do zabawy lalkami ale jestem przekonana że to się troszkę zmieni, gdy rodzeństwo już przyjdzie na świat; - książki o Martynce (wybrała sobie sama konkretne tytuły i zamówiła od Gwiazdorka); - od dalszej rodziny upomnimy się o niezawodne gry Granny lub Adamigo - może jakiś quiz, myślę też o Królu Lwie na DVD, bo nikt z nas jeszcze nie widział; - potem zaraz na urodziny elegancką sukienkę (Julka jest z tych małych panienek, które są zadowolone, gdy dostają stroje) i mądrą ciepłą książkę, wybiorę coś w empiku; - a dopiero na wiosenne imieninki wymarzone wrotki i większy rowerek Odpowiedz Link Zgłoś
nervusmama Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 14.11.03, 21:07 martusia 2 latka grudzien to mikolaj swieta i 2 urodzinki 1. nartki chcialabym zeby uczyla sie jazdy na nartach (to podobno odp wiek na nauke) 2. jakis sprzet domowy typu odkurzacz zelazko mikser mala strasznie mnie lubi nasladowac 3. magnetofon z mikrofonem 4. tablica do pisania 5. organki 6. bajeczki na dvd i ksiazeczki to oczywiscie propozycje napewno cos z tego wybierzemy Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 14.11.03, 22:00 Moja coreczka ma teraz 14 miesiecy. Prezent na Mikolaja to taka zabawka _ na podstawie drewnianek metalowe rurki uformowane w "wygibasy", po ktorych przesuwa sie drewniane "korale" w roznych kolorach i ksztaltach. Kiedys taka zabawka bardzo ja zaciekawila w sklepie (byla do zabawy dla dzieci, nie do kupienia) i jak ja zobaczylismy ostatnio, to zdecydowalismy sie kupic. I pewnie jeszcze do tego ze dwie, trzy ksiazeczki lub drewniana zabawka do ciagniecia za soba f-my Anmar (zabka, kaczuszka?) Pod choinke mam upatrzona zabawke Little Tikes Domek- Muzyczne odkrycia, i pewnie cos jeszcze - ksiazki? Moze jakis fajny misiek? Miskow nigdy nie za wiele ) Poza tym od rodziny dostanie pewnie duzy zestaw klockow Mega Bloks, moze konika na biegunach, albo taki stoliczek dwustronny Chicco lub Fisher Price... Jeden wujek chce jej kupic srebrna bransoletke do noszenia na kostce u nogi. Staram sie go delikatnie odwiezc od tego zamiaru i podsuwam pomysly bardziej dostosowane do wieku malej aga Odpowiedz Link Zgłoś
eszulczewska Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 15.11.03, 19:54 Co to za firma Anmar? Ma jakas stronke www? Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Lista prezentów pod choinkę- Anmar 15.11.03, 20:33 eszulczewska napisała: > Co to za firma Anmar? Ma jakas stronke www? Mam nadzieje, ze dobrze zapamietalam nazwe firmy i nie wprowadzam Cie w blad... szczerze mowiac, nie wiem czy maja strone, ja widzialam ich sklep firmowy na I p. w Wola Parku i pare rzeczy mi sie spodobalo. Kiedys mieli tez stoisko w Galerii Mokotoe, ale baaardzo dawno tam nie bylam. aga Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1 Re: Lista prezentów pod choinkę 16.11.03, 00:42 U nas jak zwykle Karoliś 19m dostanie najwięcej i tak: -namiot z Ikeii + tunel na zime do zabawy w domu a na lato na działkę. -wielgaśny zestaw do zabaw ciastolinowych ( to miłość małej) -zwierzątka do klocków mega bloks ( kot i pies fajne, bo piszczą kolory niebanalne dla mnie fajniejsze pomysły niż lego i żałuje, że odkryłam te klocki tak poźno) - sanki - kolejkę nie wiem jaką, bo dziadkowie trzymają w szafie i mówią, ze pod choinką zobaczymy. - coś od drugich dziadków nie określi co?????????????????? Ja mojej ulubienicy lat 12 daję kasę ( 50 zł) jej bratu 5lat auto Wadera a mojej chrześniaczce i jej bratu 6,5 lat zgodnie z listem do Mikołaja piorniki do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
kalioppe Re: Lista prezentów pod choinkę!!!- pytanie 17.11.03, 14:20 Czy ciastolina jest odpowiednia dla dzidzi 16 miesięcy?? Pytam bo moja ma tyle, ale wydawało mi się że jeszcze czas. Ile kosztuje to cudo?? Proszę o odpowiedź, kalioppe Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1 Re: Lista prezentów pod choinkę!!! ciastolina 25.11.03, 00:10 Ciastolina jest ok dla 16 m dziecka i jak rozwijająca, ale nie wiń mnie jak to kupisz. U nas dzień bez klejenia jest stracony ... łatwo się to sprząta , ale uważaj na firmy dobą jaościowo robi play doh innych nie znam, ale sporo mam w ezabawach skarzy się na ich jakośc. ćeny rożnie zależnie od wiekości zestwu od 15 zł do 100 zł. Polecam, ale niekoniecznie zestaw 1 na święta, bo w natłoku prezentu i zamentu ciężko usiąść z małym i lepić a na początku to mama lepi a dzidzia niszczy . Miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
momt Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 19.11.03, 14:35 My kupujemy naszej 20 miesięcznej córeczce bujaczek - Tesco od dziś w promocji bujaczki Little Tikes w kształcie konika 59,99! pozdr. monika Odpowiedz Link Zgłoś
ingi Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 19.11.03, 21:12 Moj synek(2,7) ma na liscie Medabi- ach ten fox kids i inne roboty i dinozaury . Nie chce kolejki, samochodzikow itp. Czy wasze pociechy tez przez to przechodza? Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
pyza15 Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 21.11.03, 13:07 Kubuś (25 mcy) dostanie - klocki Wadera (od rodziców) - garaż Wadera i ciastolinę (to od dziadków) - ogromną ciężarówę (też Wadera - od chrzestnych) - coś od drugich dziadków ale nie wiem jeszcze co, tu zastanawiamy się nad propozycją i bardzo DUŻO książeczek (od wszystkich) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kolorko Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 24.11.03, 10:04 Na Jasia [5,5r] czekają gra piraci/rycerstwo, książka ;Pod piracką banderą;, 2 filmy VHS Harry Potter, chcemy kupić jeszcze zestaw Lego roboty i książkę o Panu Kuleczce. Na Julcię [23 m-ce] czekają książeczki Siedmioroga a chcemy jeszcze kupić kasetę VHS i książki z Mysią, książkę o teletubisiach, ciastolinę i może jakąś lalę, misia lub kotka? pozdrawiam- Ania Odpowiedz Link Zgłoś
pilaczi Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 24.11.03, 10:50 A co można kupić 7-miesięcznej córeczce? Czy będzie się z czegoś cieszyła? Ma dużo zabawek ale szybko ją nudzą.PORADŹCIE! Odpowiedz Link Zgłoś
giovanka Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 24.11.03, 12:56 Dla 7 miesięcznej dziewczynki?Moze mata edukacyjna, moja Zosia bardzo ją lubiła.Ewentualnie sorter kształtów np.Fischer Price grający garnuszek albo piramidka.Fajny,tylko trochę drogi jest taki pałąk z zabawkami Tiny Love, można go montować na wózku czy foteliku samochodowym. Ja dla mojej 2,5 letniej Zosi chce kupić głeboki wózek dla lalek (bo narzeka,zę na tylko spacerówke , książeczki - chyba o Martynce, puzzle Piankowe i zestaw lekarki Fisher Price A ona sobie jeszcze zażyczyła od dziadków Mikołaja karetkę i bębenek. Ale to juz ich zmartwienie)) A może ktoś widział gdzieś samochód karteke - duzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_lenusi Co kupic dla rocznej dziewczynki?! 24.11.03, 14:54 Moja corka dodatkowo w grudniu konczy rok. Tak wiec okazji do dawania prezentow jest wiele. Chciala bym prosic mamay o zabawki ktore beda rosly z moja Lenka. Myslalam o stoliku edukacyjnym Chico, ale nie jestem pewna czy szybko przestanie byc dla niej interesujacy. Sa dwa takie stoliki jeden z grajacymi i swiecacymi elementami drugi z ciuchcia co o nich sadzicie, jak dlugo bawily sie nimi wasze dzieci. Dodam jeszcze ze lale Lena dostanie od babci a slimaka Fishera juz mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Co kupic dla rocznej dziewczynki?! 24.11.03, 17:42 Polecam jezdzidlo. Robi furrore juz od prawie roku. My mamy chicco samolot, ale teraz w promocji jest lokomotywa. Ten stolik z klockami chicco corka tez dostala na pierwsze urodzinki, ale przyznaje, ze jej zainteresowanie bylo znikome, wiec niedawno go sprzedalam. Mielismy wersje z ciuchcia Odpowiedz Link Zgłoś
mimiw Re: Co kupic dla rocznej dziewczynki?! 25.11.03, 14:05 Jesli Twoje dziecko uwielbia swiatla i dzwiek polecam ten z grajacymi i swiecacymi zwierzatkami. Niestety my zrobilismy blad i kupilismy ten z lokomotywa.Niestety mojego rozrabiake on w ogole nie interesuje.Teraz wybralabym ten ze swiatelkami bo moje dziecko uwielbia swiatla,dzwiek itd. Pozdrawiam, mimi Odpowiedz Link Zgłoś
mama_lenusi Dla 7mc dziecka 24.11.03, 14:48 Jestem mama 12 mc lenusi i moja corka uwielbiala i dalej uwielbia: 1 Zestaw 6 kubeczkow Tolo ok 35 zl. Maja ciekawe kolory i mozna budowac z nich wieze ktora z radoscia potem Lena burzy, walic kubkiem jednym w drugi, chowac w nich klocki i wyciagac je, zakladac Lali na glowe, bawic sie nimi w wodzie, udawc ze sie z nich pije, a potem stosowac jako foremki w piachu. Lena dostala je w wieku 7mc 2 Ksiazeczka 3D Tiny Love jest super kosztuje w zaleznosci od sklepu 90-130 zl i jest warta swojej ceny. Pod szeledzczacymi listkami, chmurka, kwiatkiem itp, ukrywaja cie rozne zwiarzatka, jest dlugi stwor do zucia, krecacy sie wiatraczek, znikajaca rybka, lusterko. Mysle ze jeszcze dlugo bedzie nam sluzyc. Lena dostala je gdy skonczyla 6mc. I potrafila sama sie nia zajmowac naet z pol godziny, a ja dosypialam Ta zabawka podobnie jak kubki bedzie wam sluzyc dlugo. Mama Leny Odpowiedz Link Zgłoś
mimiw Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 25.11.03, 14:02 2 letni Max dostanie: -misia edukacyjnego interaktywnego który mówi po polsku. -2 kasety z bajkami Puchatka -zestaw Lego 2 żółte samochody pasujące do klocków Duplo -książeczkę z serii BawiDoc o Porach roku To juz czeka w szafie. A zamierzamy kupic: -ksiązeczki z Mysia i może kasety z Mysią - jakąś dużą kuchnie. Chyba Berchet bo jest za 170zł w Geancie a jest elektryczna.Inne niestety sa dużo droższe... Odpowiedz Link Zgłoś
aggis a ja podpowiem gdzie niektóre z nich znaleźć 02.12.03, 23:50 witam, w grudniowym numerze Twojego dziecka dołączona jest płyta z bajkami i piosenkami dla dzieci w wykonaniu Piotra Fronczewskiego - rewelacja! Na płycie jest też sklep multimedialny z zabawkami edukacyjnymi i w ten oto sposób trafiłam na strony www.novumgrom.pl. To jest firma, która produkuje place zabaw, ale również sprzedaje zabawki edukacyjne dla dzieci - ogromna oferta! Mają w niej domki dla lalek (dużo fajniejszy moim zdaniem niż ten Ikeowski), mebelki, wózeczki dla lalek, kuchnie, warsztaty dla chłopców, całe mnóstwo klocków, zabawek drewnianych, edukacyjnych układanek i ... dużo by wymieniać. Warto przejrzeć sobie ich ofertę, bo zabawki są super i w całkiem rozsądnych cenach. Ja już dla swoich córeczek wybrałam u nich prezenty pod choinkę i na Mikołaja. Te na Mikołaja przysłali mi bardzo szybko (za zaliczeniem pocztowym - trwało to około tygodnia). Ważne tylko, gdybyś się zdecydowała, żebyś złożyła zamówienie w ich warszawskim biurze handlowym, bo mają podobno bardzo dużo zamówień, a jak zamówisz w Warszawie (np. faxem lub mailem) to oni tam najszyvbciej koordynują realizację. A jak napiszesz bezpośrednio przez stronę internetową do głownego magazynu to może to trwać nieco dłużej, bo realizują zamówienia w kolejności nadejścia. Ja zadzwoniłam pod numer warszawski i wszystko poszło bardzo sprawnie - a ceny oczywiście te same. Numer do nich (w Warszawie); (022) 867 22 65, albo mail: biurohandlowe@novumgrom.pl Wreszcie, moim zdaniem, naprawdę dobra oferta zabawek dla dzieci. Ktos miał superpomysł, ale na szczęście nie "przegiął" z cenami. Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
olik7 Re: a ja podpowiem gdzie niektóre z nich znaleźć 03.12.03, 13:08 Weszłam a strona dopiero w budowie. Jak więc zrobiłaś zamówienie? Odpowiedz Link Zgłoś
pulka1 Re: a ja podpowiem gdzie niektóre z nich znaleźć 03.12.03, 14:46 czesc, niestety dzis strona firmy Novumgrom, czesc edukacyjna nie chodzi - w przebudowie. Czy na wspomnianej przez Ciebie plycie jest ta ofert offline? pulka Odpowiedz Link Zgłoś
mamasita Re: a ja podpowiem gdzie niektóre z nich znaleźć 05.12.03, 13:26 NOvumgrom za dwa dni bedzie chodzic - edykacyjna czesc z cenami taki dostawalm email z firmy Odpowiedz Link Zgłoś
magi007 Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 03.12.03, 14:25 Karolinka 2 lata dostanie: od rodziców czyli nas ) Psa weterynarza Chicco od pozostałych członków rodziny: farmę Little People Fisher Price UWAGA : GDZIE MOŻNA KUPIĆ DODATKOWE AKCESORIA DO FARMY ???? pianinko w książeczce (takie z różnymi piosenkami) bajkę o Królewnie Śnieżce zestaw do pielęgnacji lalek magnetofon z mikrofonem ) ach i dziedek sie z czymś ukrywa pewnie sanki z oparciem ) Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 10.12.03, 13:24 www.tanimarket.pl tam sa akcesoria do farmy liitle people Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 04.12.03, 10:01 Hej ja mam pytanie do większości mamuś, które pisały w tym wątku. Większość z Was chce kupić swoim dzieciom ciastolinę. Wytłumaczcie mi proszę, na czym polega fenomem tej ciastoliny, że wszystkie dzieci chcą to mieć? Czym toto się różni od modeliny i plasteliny? O co chodzi z tymi zestawami, widziałam w sklepie chyba ze 20 różnych, od małych pudełek do ogromnych i jakieś "maszyny" w tym były. Proszę mi rozjaśnić w głowie. Jestem mamą 1,9 rocznej Jagódki i 3,5 letniego Szymka Ja mojemu Szymkowi kupiłam przewielki wóz strażacki firmy SIKU, zamierzam dodać mu jeszcze parę drobiazgów: kasetę VHS Święta z Bobem Budowniczym, może Księga dżungli, może Dawno temu w trawie. Kupiłam mu też taki fajny metalowy motor, czy raczej skuter, nieduży, do puszczania po podłodze. Jagódka ma na razie w schowku kuchnię, wczoraj udało mi się kupić. Jest nieduża, nie jest to sama kuchenka, ale taka jakby "zabudowa kuchenna" z płytą kuchenną, kuchenką mikrofalową, szafką na naczynia, okapem i blenderem (mikserem). Fajne jest to, że mozna włączyć płytę kuchenną i patelnia podskakuje, jakby sie naprawdę smażyło (cos tam leży na niej pysznego). Kuchenka mikrofalowa sie obraca (to znaczy talerz), blender miksuje plastikowe owoce, okap świeci. Spodobała mi się bardzo i kosztowała chyba nie za dużo (66 zł). Mam też dla córci puzzle drewniane z lewkiem i lwem, 4-elementowe (moje dzieci nie są zbyt bystre jeśli chodzi o puzzle, więc szukałam takich łatwych). Ogólnie mam chęć w tym roku dać im po dużym prezencie i kilka małych. Żeby miały radochę, a my dorośli troche więcej spokoju pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia-bma Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 04.12.03, 12:22 Agato, a możesz zdradzić jakiej firmy jest ta super kuchnia i gdzie ją kupiłaś (jeśli w Warszawie) - z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 04.12.03, 15:31 Nie pamiętam firmy, a kupiłam ją w sklepie zabawkowym na Nowym Świecie. Niestety, wydaje mi się, że była ostatnia. panie mówiły, że bardzo szybko się sprzedały. Może sprawdze firmę w domu i jutro podam. Ale nie jest to żadna z "wielkich" firm typu Chicco, Fisher Price itp Pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
saterol Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 05.12.03, 12:27 Polecam aukcje na Allegor, tam są najlepsze ceny. Na przykład: allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=388913 Odpowiedz Link Zgłoś
aniamr Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 08.12.03, 13:54 No to jak zakładałam taki wątek to i się dopiszę: Amelka prawie14 miesięcy; - sanki - od chrzestnego; - pianinko/blat z różnymi grającymi rzeczmi:zwierzątkami, klawiaturą, znikopisem itp.- od dziadków; - z IKEI takie druciki z kulkami, które trzeba po nich przekładać - od chrzestnej - kubełek grający Fisher Prica - jakieś książeczki Na mikołaki dostała: - znikopis - kasętę TeleTubusiów - tardycyjnego bączka do puszczania na podłodze - książeczkę - sukienkę i piżamkę polarową Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 10.12.03, 13:29 Kubeczek ɚ latka> dstal od mikolaja farme chicco z serii play village wiec od aniolka pod choinke dostanie dodatkowe akcesoria lub strazacka remize zeby budowac miasteczko.poza tym elektryczna szczoteczka oral-B z Chudym z Toy Story <o szczoteczce marzy > no i kilka ksiazeczek z wierszami oraz takich gdzie sa obrazki zamiast slow,bo Kubeczek lubi "sam " czytac z mama:- ).prezenty tylko od mamy. iza Odpowiedz Link Zgłoś
aneta112 Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 10.12.03, 13:36 Co kupic 9-miesicznemu Szymonkowi? Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 10.12.03, 13:43 Polecam z całego serca orkiestrę firmy Tolo. To jest 5 zwierzątek, każde z nich gra na innym instrumencie. Mozna je włączać osobnmo, łącząc dowolnie instrumenty, albo razem. Jest też dyrygent, który włącza i wyłącza cała orkiestrę naraz. Melodie są przecudowne, w ogóle nic z tych upierdliwych, upiornych, wszechobecnych melodyjek, które tak dobrze znamy. Coś na pograniczu swingu dosłownie. Polecam, moje dzieci to uwielbiają! Kosztyje dość drogo, chyba ok 100 zł, ale warto. Jak znajdę w sieci to podrzucę link. pozdrawiam agata też mama Szymka (3,5 roku) Odpowiedz Link Zgłoś
mamasita Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 10.12.03, 13:54 No ja gdybym miala wiecej pieniedzy to bym dopiero pojechała. a tak to jezdzidlo - samochod - 2 rozne. Sanki, spodnie zimowe, rekawiczki, klocki, foremki, cos do grania, samochod do zabawy aa reszta rodziny nie mam pojecia ale nasz krlik jest piewszym wnuczkiem w rodzinie tak wiec bedize wesolo no i wszyscy go uwielbiaja Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 10.12.03, 13:49 O, przepraszam, firma nazywa się Tomy. Oto link, zabvawka sie nazywa Animal Orkiestra. www.tomy.com.pl/tomyof.html#12 Odpowiedz Link Zgłoś
emamak Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 11.12.03, 00:25 A co polecacie dla 9 miesięcznej dziewczynki?? Ma razie mam chodzik pchacz i zabawke z IKEI - takie druciki, po których przesuwa się takie małe klocki, nie wiem czy to nie będzie za trudne dla małej? mada Odpowiedz Link Zgłoś
emamak Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 11.12.03, 00:26 A co polecacie dla 9 miesięcznej dziewczynki?? Na razie mam chodzik pchacz i zabawke z IKEI - takie druciki, po których przesuwa się takie małe klocki, nie wiem czy to nie będzie za trudne dla małej? mada Odpowiedz Link Zgłoś
mariajolanta1 Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 11.12.03, 10:15 A my naszej JUŻ prawie czterolatce kupiliśmy szafę na ubranka dla baby born, deskę i żelazko do prasowania, dokupimy zapewne jakąś książeczkę a od cioci dostanie ukochaną kolejkę. Co jeszcze nie wiem??? Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
ann_mart Re: Lista prezentów pod choinkę!!!!!!!!!!!! 11.12.03, 14:01 emamak napisała: > A co polecacie dla 9 miesięcznej dziewczynki?? > Na razie mam chodzik pchacz i zabawke z IKEI - takie druciki, po których > przesuwa się takie małe klocki, nie wiem czy to nie będzie za trudne dla małej? > mada Chyba nie będzie. Mój Michał dostał to też jak miał 9 mies. Na początku tylko kręcił koralikami, ale już po miesiącu potrafił przelekac poszczególne koreliki i całe sekwencje. do dzisiaj (ma prawie dwa lata) potrafi od czasu do czasu zająć się tym na kilkanaście minut. Odpowiedz Link Zgłoś