nadia00 08.02.04, 22:33 czy ktos orientuje sie jaka jest stawka urlopu macierzynskiego i wychowawczego?Chodzi mi o kwote pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maadzik3 Re: Urlop macierzynski i wychowawczy 09.02.04, 13:23 Macierzynski - 100% pensji. Wychowawczy - bezplatny (ale masz ubezpieczenie i do przyszlej emerytury liczy sie to jako lata bezskladkowe - maksymalnie 6). Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mm_s Re: Urlop macierzynski i wychowawczy 12.02.04, 16:18 Ja obecnie jestem na urlopie wychowawczym i wyglada to troszkę inaczej niz opisane powyżej przez maadzik. Urlop wychowawczy w przypadku jednego dziecka trwa 3 lata, w tym płatne są tylko 2. Można go rozbić na "etapy", ale nie mozna wykorzystać później niż przed ukończeniem przez dziecko 4 roku życia. Ja płatne mam do 09.2004, zastanawiam się nad przedłuzeniem o jeszcze rok, który mi się należy. Dodam, jeśli ktoś nie wie( chociaż wątpię ), że płatny jest urlop w wypadku umowy na stałe...nie wiem nić o innych przypadkach niestety i bardzo mnie również interesuje, jakie kwoty będą obowiązywały od maja br, bo oficjalnie słyszę tylko sprzeczne informacje. Wiem, ze w przypadku zasiłku wychowawczego coś się zmieniło w przepisach. Pozdrawiam serdecznie! mm's Odpowiedz Link Zgłoś