Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie

28.02.12, 12:58
Jakis czas temu miałam awarię w wyniku której zalało mi mieszkanie , okazało się że mój mąż opłacał regularnie ubezpieczenie do czynszu więc szkode miała zlikwidować firma ubezpieczeniowa , odetchnęłam z ulgą. Problem w tym że pomimo upływu wielu tygodni ,nic się w mojej sprawie nie rusza , muszę wymienić podłogę bo siedzę w zimie w zawilotnionym mieszkaniu czego mam już dość natomiast firma ubezpeczeniowa ociąga się z wypłatą , narazie nie ma jeszcze decyzji itd itd Czytałam opinie dot firmy w necie są niezbyt przychylne chodzę wkurzona bo mimo ubepieczenia będe musiała zrobić remont na własny koszt od przyszłego tygodnia. Czy likwidacja szkody zazwyczaj trwa długie tygodnie , miesiące ? Macie jakies doświadczenia? Dojdzie chyba do tego że pomimo ubezpieczenia bede zmuszona prosić mojego pracodawcę o wsparcie finansowe po zalaniu mieszkania , przecież to jest absurd...
Obserwuj wątek
    • jowita771 Re: Ubezpieczenie 28.02.12, 13:16
      Skontaktuj się z Rzecznikiem Ubezpieczonych, może to ich zmobilizuje.
      • kubek0802 Re: Ubezpieczenie 28.02.12, 13:47
        Akurat w ciągu oststniego roku mieliśmy cztery szkody zalaniowe w trzech mieszkaniach w tym jedna istny armagedon. Wszystkie likwidowane z własnej polisy, płaconej odrębnie. Najdłużej czekaliśmy na odszkodowanie 3 tygodnie, najkrócej 6 dni.
        Z rzecznikiem korespondowaliśmy kiedyś trochę z ciekawośc co może i jego interwencję można o kant wiadomo czego.
    • ib_k Re: Ubezpieczenie 28.02.12, 15:52
      ubezpieczyciel ma 30 dni na wypłatę odszkodowania od momentu akceptacji roszczenia, co masz na myśli pisząc "Problem w tym że pomimo up
      > ływu wielu tygodni ,nic się w mojej sprawie nie rusza , "?

zgłosiłaś sprawę do ubezpieczyciela, były oględziny, dostałaś protokół, kosztorys?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka