skitmamusia 25.07.05, 09:20 a jesli tak to powiedzcie mi dziewczyny, kiedy dostajecie przelew na konto? Bo nie spytalam przy rejestracji, wydaje mi sie ze ktos mi mowil ze 25 robia przelewy,a przypyliło mnie z kasa i sie zastanawiam czy dzis dostane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niutaki Re: Czy sa tu jakies mamy na zasilku dla bezrobot 25.07.05, 09:30 hej ja jestem na zasiłku, ale w moim mieście przelewy robią dzień przed wypłatą w banku, w tym miesiącu była kasa przelana 10tego. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa a u mnie jeszcze inaczej... 25.07.05, 09:41 niutaki napisała: > hej ja jestem na zasiłku, ale w moim mieście przelewy robią dzień przed wypłatą > > w banku, w tym miesiącu była kasa przelana 10tego. Wypłaty w okienkach robią jakoś od 6 dnia miesiąca do 12, literkami wg nazwisk. A przelewy na konta robią wszystkim razem ok 20 dnia miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
skitmamusia Re: a u mnie jeszcze inaczej... 25.07.05, 09:51 kurcze, ja sie zarejestrowalam 17.VI, powiedzieli mi ze pierwszy zasilek dostane z wyrownaniem, tzn w lipcu za caly miesiac i za kawalek czerwca. A 19.VI przelali mi tylko to za czerwiec. Mam nadzieje ze dostane w tym miesiacu normalny zasilek, i modle sie zeby to bylo dzis, bo inaczej marnie swoj los widze((( Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa Re: a u mnie jeszcze inaczej... 25.07.05, 10:00 skitmamusia napisała: > kurcze, ja sie zarejestrowalam 17.VI, powiedzieli mi ze pierwszy zasilek dostan > e z wyrownaniem, tzn w lipcu za caly miesiac i za kawalek czerwca. Nie moja droga. Źle myślałaś. Ja rejestrowałam się 5 stycznia, i zasiłek we lutym dostałam za styczeń bez tych 5 dni. Jeśli wiec rejestrowałaś się 17 czerwca, to w lipcu dostaniesz zasiłek za dni od 17 do 31 czerwca czyli ogółem marniutki grosz. A 19.VI prze > lali mi tylko to za czerwiec. Mam nadzieje ze dostane w tym miesiacu normalny z > asilek, i modle sie zeby to bylo dzis, bo inaczej marnie swoj los widze((( Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa Re: a u mnie jeszcze inaczej... 25.07.05, 10:02 a w sierpniu dostaniesz cały zasiłek czyli calutkie 369 zł na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
skitmamusia Re: a u mnie jeszcze inaczej... 25.07.05, 10:28 a czy to nie jest tak ze skoro zostalam uznana za osobe bezrobotna z dniem 17,06 to te pare groszy co mi przelali to byl zasilek za tych pare dni czerwca, i teraz powinnam dostac w normalnym terminie za lipiec? Odpowiedz Link Zgłoś
skitmamusia Re: a u mnie jeszcze inaczej... 25.07.05, 10:38 dziewczyny, znalazłam decyzje. Jest tu napisane dokladnie tak ze uznaja mnie z dniem 17,06 za osobe bezrobotna, przyznaja mi zasilek od dnia 25,06 w wysokosci 417,60 na okres 6 miesiecy. Kurcze, powiedzcie ze to jest tak ze w tym miesiacu 25 (czyli mam nadzieje ze dzis) dostane te 417zł Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa Re: a u mnie jeszcze inaczej... 25.07.05, 10:54 skitmamusia napisała: > dziewczyny, znalazłam decyzje. Jest tu napisane dokladnie tak ze uznaja mnie z > dniem 17,06 za osobe bezrobotna, przyznaja mi zasilek od dnia 25,06 w wysokosci > 417,60 na okres 6 miesiecy. > Kurcze, powiedzcie ze to jest tak ze w tym miesiacu 25 (czyli mam nadzieje ze d > zis) dostane te 417zł Dziwne, bo mi przyznali zasiłek z dnie rejestracji. Chyba? Sprawdzę w papierach.W sierpniu dostaniesz pełny zasiłek bo dostaniesz za lipiec. I nie 417 bo to jest brutto. Dostaniesz jakieś 370 zł na łapę. Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: a u mnie jeszcze inaczej... 25.07.05, 13:29 417,60 brutto, gdy okres uprawniający do zasiłku wynosi mniej niż 5 lat, 521,90 brutto, gdy okres uprawniający do zasiłku wynosi od 5 lat od 20 lat, 626,30 brutto, gdy okres uprawniający do zasiłku wynosi powyżej 20 lat. Powyższe obowiązuje od 01.06.2005r. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa Re: a u mnie jeszcze inaczej... 25.07.05, 10:52 skitmamusia napisała: > a czy to nie jest tak ze skoro zostalam uznana za osobe bezrobotna z dniem 17,0 > 6 to te pare groszy co mi przelali to byl zasilek za tych pare dni czerwca, i t > eraz powinnam dostac w normalnym terminie za lipiec? Zasiłek dostajesz z dołu, czyli w lipcu za czerwiec, w sierpniu za lipiec itp itd. Jeśli uznali Cie za bezrobotną z prawem do zasiłku dnia 17 czerwca to od tego dnia Ci on przysługuje i w lipcu powinnaś dostać okrojony bo tylko za dni w czerwcu. Za lipiec dostaniesz pełny zasiłek w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_jumbo Muszę cię zmartwić... 25.07.05, 13:33 Zasiłki na konto wypłacane są do 20-tego każdego miesiąca. Dostałaś teraz (19.07) zasiłek za czerwiec (za 13 dni). Następny zasiłek dostaniesz ok. 20-tego sierpnia za lipiec. Niestety . A ostatni zasiłek dostaniesz w styczniu 2005 (za 17 dni). Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Muszę cię zmartwić... 25.07.05, 13:36 Dostała raczej zasiłek za 5 dni (od 25 czerwca). Odpowiedz Link Zgłoś
miss_jumbo Re: Muszę cię zmartwić... 25.07.05, 14:02 No fakt,nie doczytałam, ze na decyzji napisano,że przyznają zasiłek od 25.06 na okres 6 miesiecy. Zasugerowałam się datą 17.06. Ale skitmamusia chyba,coś źle napisała, bo skoro przyznali zasiłek od 25.06, to nie mogli wypłacić go 19.06. Chyba miała na mysli 19.07. I do tej daty się ustosunkowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Muszę cię zmartwić... 25.07.05, 14:06 Zasilek przysluge po 7 dniach od zarejestrowania. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa do skitmamusi 25.07.05, 10:56 Wiesz co teraz to mnie zamotałaś już. Wg tego jak ja dostaję i ja myślę, będzie tak - teraz 25 lipca dostaniesz zasiłek za czerwiec, a za lipiec dostaniesz ok 25 sierpnia na konto. Odpowiedz Link Zgłoś
skitmamusia Re: do skitmamusi 25.07.05, 11:22 powiem ci szczerze,ze ja juz tez zgłupiałam. Miałam nadzieje (a w zasadzie bylam przekonana) ze te pare zloty co mi przelali to byl zasilek za ten kawalek czerwcxa na ktory sie jeszcze zalapalam, i ze za caly lipiec dostane jakos teraz, bo tak jak pisalam wyzej ktos mi mowil ze kolo 25 robia przelewy. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: do skitmamusi 25.07.05, 11:26 Poczytaj ustawe o promocji zatrudnienia (DzU nr 99 z 2004 roku, pozycja 1001). Zasilek nalezy sie za kazdy dzien kalendarzowy po 7 dniach od rejestracji. Zasilek jest platny z dolu, wiec eraz dostalas zasilek za czerwiec (dokladnie za 5 dni czerwca, czyli 5/30 kwoty przyznanego zaislku). Okolo 25 lipca dostaniesz zasilek za caly lipiec. Odpowiedz Link Zgłoś
skitmamusia Re: do skitmamusi 25.07.05, 11:41 bardzo bardzo dziekuje. Jesli masz racje to ci chyba pomnik postawie )))) bo serio bardzo mi sa te pieniazki potrzebne )) Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: do skitmamusi 25.07.05, 11:44 A jeszcze jedno pytanie - kiedy dostalas kase za czerwiec? W ustawie nie ma okreslonych terminow wyplat zasilkow - pewnie co urzad, to inaczej. Ja raczej spotykalam sie z wyplatami na poczatku mca (czyli za lipiec na poczatku sierpnia). Ale jesli piszesz, ze u Was to 25 kazdego miesiaca, to zapewne jest to za konczacy sie miesiac (czyli 25 lipca za lipiec). A mi pomnika nie stawiaj. Ja tylko ustawe przeczytalam Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa Re: do skitmamusi 25.07.05, 11:55 e_r_i_n napisała: > A jeszcze jedno pytanie - kiedy dostalas kase za czerwiec? > W ustawie nie ma okreslonych terminow wyplat zasilkow - pewnie co urzad, to > inaczej. Ja raczej spotykalam sie z wyplatami na poczatku mca (czyli za lipiec > na poczatku sierpnia). Ale jesli piszesz, ze u Was to 25 kazdego miesiaca, to > zapewne jest to za konczacy sie miesiac (czyli 25 lipca za lipiec). > > A mi pomnika nie stawiaj. Ja tylko ustawe przeczytalam No właśnie ja też już nie wiem jak jest. U mnie kasę wypłacają w okienku między 6 a 12 dniem miesiąca. Ci co mają na konta ok 20 ( między 20 a 25) dnia miesiąca, ale to nic nie zmienia. Zarejestrowałam się 5 stycznia i zasiłek w formie okrojonej za styczeń dostałam w lutym. Więc skitmama 25 lipca dostanie zasiłek za czerwiec. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: do skitmamusi 25.07.05, 11:57 Ale z tego co napisala, za czerwiec juz jakas kase dostala. Dlatego zapytalam - kiedy. Jesli niedawno, to w lipcu juz nic nie dostanie. I jednoczesnie bedzie wiedziala, kiedy w sierpniu spodziewac sie pieniedzy za lipiec. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa Re: do skitmamusi 25.07.05, 12:03 e_r_i_n napisała: > Ale z tego co napisala, za czerwiec juz jakas kase dostala. Dlatego zapytalam - > > kiedy. Nie wiadomo czy to była kasa z Urzędu Pracy przecież. Jeśli zasiłek ma się z dołu to kasę za dany miesiąc dostaje się w nastepnym. A na konta pieniądze idą później, więc Ci co biorą do łapy mają do 15tego a Ci na konta po 20tym. No chyba że u nich zasiłki płacą na początku miesiąca, wtedy nie dziwne że na konto dostała jakieś grosze za czerwiec, ale w takim razie teraz nic nie dostanie juz. Jesli niedawno, to w lipcu juz nic nie dostanie. I jednoczesnie bedzie > wiedziala, kiedy w sierpniu spodziewac sie pieniedzy za lipiec. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: do skitmamusi 25.07.05, 12:06 Owszem, nie wiadomo. A w zwiazku z tym chyba najbezpieczniej, jesli wybierze sie ona do swojego UP i sie wszystkiego na miejscu i na 100% dowie. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: do skitmamusi 25.07.05, 14:48 no to widzę, że w mojej dziurze fajniej najpierw robią przelewy, a potem reszta stoi w banku ale mi dobrze Odpowiedz Link Zgłoś