Dodaj do ulubionych

Rodzinne,mam pytanie ?????????????????????????

26.09.05, 21:11
Dziewczyny dostalam dzis decyzje z MOPR,i okazalo sie ze nie przyznali mi
rodzinnego i dodatku dla samotnej mamy.Napisali,ze moj dochod przekroczyl te
504 zl,i ponadto nie zlozylam jakiegos wniosku o dochod utracony,jako ,ze
jestem samotna mama.Dziwne to wszystko,bo corcie urodzialam w maju i za
czerwiec,lipiec i sierpien mialam rodzinne plus dla samotnej mamy,a teraz nie
przyznali.Czy mam jakas szanse na odwolanie sie od tej decyzji i czy jest
szansa na swiadczenia.Jestem zalamana,bo w tym momencie nie dostane nawet
wychowawczego.Jestem bez kasy i nie wiem co robic.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • annka12 Re: Rodzinne,mam pytanie ???????????????????????? 27.09.05, 21:23
      od kazdej decyzji mozesz sie odwolac i na pewno jest tam pouczenie A najlepiej
      idz tam i popros o wyjasnienie czego nie donioslas i jak to teraz zalatwic Na
      pewno ci udziela informacji
      Pozdrawiam
      • marteczka271 Re: Rodzinne,mam pytanie ???????????????????????? 27.09.05, 22:57
        jako samotna matka żeby dostac zasiłek rodzinny i wszelkie dodatki musiasz mieć
        zasądzone alimenty od ojaca dziecka, chyba że go nie ma.
        a zasiłek dla samotnej matki też nie dostają wszystkie samotne..tylko te które
        nie mają płaconych alimentów...takie nowe proawo weszło...
        • kinga3 Re: Rodzinne,mam pytanie ???????????????????????? 02.10.05, 01:34
          Takie to weszły nowe ŁATWE przepisy wspierające samotne matki... Fe!!!
          • kinga3 Re: Rodzinne,mam pytanie ???????????????????????? 02.10.05, 01:42
            Ja też doświadczyłam BARDZO NIEMIŁEGO doświadczenia odmowy, ale już na wstępie,
            kiedy to w piątek wdrapałam się z wózkiem na 2. piętro do MOPR-u. Tu dopiero
            się dowiedziałam, że muszę mieć zasądzone alimenty od ojca dziecka (znanego,
            który dziecko uznał). Oczywiście mają gdzieś mo problem z terminem uzyskania
            owego zasądzenia... jak złożę papiery, mam miesiąc na dostarczenie dokumentów,
            po czym odrzucają wniosek, i już nie spłacą mi zaległych zasiłków, bez wględu
            na okres wyczekiwania na rozprawę... FUJ!!!!!
            Poza tym przecież jest sporo ludzi, którzy rozstają się w przyjaźni i nie chcą
            obciążać tej drugiej strony kosztami procesu. Cóż, jest to brzydki
            sposób "mycia rąk" przez Państwo!
    • aalfaa dochód utracony??? 28.09.05, 10:41
      Mam pytanie urzędu skarbowego wybiera się zaświadczenie o dochochodach z 2004r.
      ile kosztuje ten druczek? i jak to jest z tymu utraconymi dochodami? W 2004r
      pracowałam do X a później byłam na świad.rechab. teraz tzn. po urodzeniu
      dziecka zostne bez środków czy US powinien mi wydać 2 żaświaczenie o doch. w
      2004 i o utraconych?
      Monika26 o który dodatek sie starałaś z tytułu samotnego wychowywania dziecka?
      • bujka2 Re: dochód utracony??? 10.10.05, 02:24
        z U Skarbowego dostajesz zaswiadczenie o dochodach, ja za takie nic nie
        placilam. Dochód utracony sama wpisujesz na wniosko o zas. rodzinny, ale
        jeszcze chyba musisz przedstawic zaswiadczenie o dochodach za miesiac
        poprzedzajacy zlozenie wniosku.
        • aalfaa Re: dochód utracony??? 10.10.05, 09:49
          Otrzymuję świad.rechab. do dnia porodu, póxniej ewentualnie zasiłek z UP choć
          nie jestem jego pewna... jeśli zagłoszę wnioski po urodzeniu synka to moge nie
          mieć rzadnych dochodów, chyba nie ma sensu składać ile wczesniej zus mi płacił?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka