monika2821 14.09.06, 20:45 Bede miec cc.Czy maz ma brac zwolnienie jak bede w szpitalu czy po, jak wroce do domu? Jak jest lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krztyna Re: zwolnienie dla meza 15.09.06, 08:37 W jakim sensie lepiej? Zwolnienie należy się w takim przypadku nad członkiem rodziny wymagającym opieki więc najlepiej, jeśli jego zwolnienie zacznie się wraz z Twoim powrotem do domu. No chyba, że ktoś musi Ci w chacie najpierw posprzątać - wtedy "lepiej" znaczy przed Twoim poworotem - choć nie wiem jak się bedzie na takie rozwiązanie zapatrywać lekarz ze szpitala, który może takie zwolnienie mężowi wystawić. ------------ Aniołek Platek (21.11.2004) - pamiętamy Czekamy na Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: zwolnienie dla meza 15.09.06, 08:47 Jezeli maz pracuje a zona rodzi to chyba oczywiste jest ,ze sa odzielnie,a chcieliby byc razem.Jednak potem jest polog i maz wcale nie musi byc non stop ze mna w klinice(rodze prywatnie).Co innego po powrocie do domu. Zatem zastanawiam sie jak to rozwiazac? Odpowiedz Link Zgłoś
cathy1976 Re: zwolnienie dla meza 15.09.06, 09:16 chyba szkoda zwolnienia męża dla czasu kiedy bedziesz w szpitalu- tam masz opieke i pomoc. Ja tez mam cc i tez maz bierze na mnie opieke, ale dopiero po moim powrocie ze szpitala. Wole zeby pozniej mi pomogl te 3 dni dluzej. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kittta Nie ma lepiej!! 15.09.06, 09:19 Zwolnienie 14 dni liczy sie ZAWSZE od dnia wypisu, czyli jak szpital przestanie sie toba opiekaowac!! Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: Nie ma lepiej!! 17.09.06, 17:18 A co z dniem porodu?Wato,aby maz byl przy porodzie ,potem fakt moze isc do pracy a w dniu wypisu-znow wolne. Jak to rozwiazac? Odpowiedz Link Zgłoś
cathy1976 Re: zwolnienie dla meza 17.09.06, 17:47 albo zwyklym urlopem albo okolicznoscowym z okazji narodzenia sie dziecka (2 dni sie naleza) Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: zwolnienie dla meza 17.09.06, 18:59 no wlasnie chyba wezmie 2 dni okolicznosciowego,bo po co 2 dni na dziecko juz teraz wykorzystywac-jeszcze bedzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka59 Re: zwolnienie dla meza 18.09.06, 07:47 Lepiej wtedy jak wyjdziesz ze szpitala-przecież w szpitalu mąż Ci nie potrezbny do pomocy przy malenstwie a w domu owszem. Odpowiedz Link Zgłoś