Dodaj do ulubionych

zwolnienie dla meza

14.09.06, 20:45
Bede miec cc.Czy maz ma brac zwolnienie jak bede w szpitalu czy po, jak wroce
do domu?
Jak jest lepiej?
Obserwuj wątek
    • krztyna Re: zwolnienie dla meza 15.09.06, 08:37
      W jakim sensie lepiej? Zwolnienie należy się w takim przypadku nad członkiem
      rodziny wymagającym opieki więc najlepiej, jeśli jego zwolnienie zacznie się
      wraz z Twoim powrotem do domu. No chyba, że ktoś musi Ci w chacie najpierw
      posprzątać - wtedy "lepiej" znaczy przed Twoim poworotem - choć nie wiem jak
      się bedzie na takie rozwiązanie zapatrywać lekarz ze szpitala, który może takie
      zwolnienie mężowi wystawić.
      ------------
      Aniołek Platek (21.11.2004) - pamiętamy
      Czekamy na Ciebie
      • monika2821 Re: zwolnienie dla meza 15.09.06, 08:47
        Jezeli maz pracuje a zona rodzi to chyba oczywiste jest ,ze sa odzielnie,a
        chcieliby byc razem.Jednak potem jest polog i maz wcale nie musi byc non stop
        ze mna w klinice(rodze prywatnie).Co innego po powrocie do domu.
        Zatem zastanawiam sie jak to rozwiazac?
        • cathy1976 Re: zwolnienie dla meza 15.09.06, 09:16
          chyba szkoda zwolnienia męża dla czasu kiedy bedziesz w szpitalu- tam masz
          opieke i pomoc. Ja tez mam cc i tez maz bierze na mnie opieke, ale dopiero po
          moim powrocie ze szpitala. Wole zeby pozniej mi pomogl te 3 dni dluzej.
          pozdrawiam serdecznie
    • kittta Nie ma lepiej!! 15.09.06, 09:19
      Zwolnienie 14 dni liczy sie ZAWSZE od dnia wypisu, czyli jak szpital przestanie
      sie toba opiekaowac!!
      • monika2821 Re: Nie ma lepiej!! 17.09.06, 17:18
        A co z dniem porodu?Wato,aby maz byl przy porodzie ,potem fakt moze isc do
        pracy a w dniu wypisu-znow wolne.
        Jak to rozwiazac?
    • cathy1976 Re: zwolnienie dla meza 17.09.06, 17:47
      albo zwyklym urlopem albo okolicznoscowym z okazji narodzenia sie dziecka (2
      dni sie naleza)
      • monika2821 Re: zwolnienie dla meza 17.09.06, 18:59
        no wlasnie chyba wezmie 2 dni okolicznosciowego,bo po co 2 dni na dziecko juz
        teraz wykorzystywac-jeszcze bedzie czas.
    • anulka59 Re: zwolnienie dla meza 18.09.06, 07:47
      Lepiej wtedy jak wyjdziesz ze szpitala-przecież w szpitalu mąż Ci nie potrezbny
      do pomocy przy malenstwie a w domu owszem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka