Dodaj do ulubionych

M-bank wyśle mi pieniądze za granicę?

02.11.06, 10:48
Mam pytanie, może będziecie umiały mi odpowiedziećsmile
Muszę przesłać 150 euro na zagraniczne konto, czy wystawiam normalne zlecenie
przelewu? I w euro, a bank sobie sam liczy kurs?
Dzięki za odpowiedź!
Obserwuj wątek
    • kammik Re: M-bank wyśle mi pieniądze za granicę? 02.11.06, 10:56
      Nie wysle ci, bo poki co mBank tylko przyjmuje przelewy zagraniczne. Chyba, ze
      sie cos zmienilo, ale nic mi o tym nie wiadomo.
    • jusienka Re: M-bank wyśle mi pieniądze za granicę? 02.11.06, 10:56
      mBank nie moze wysylac pieniedzy za granice, moze je tylko przyjmowac.
      zajrzyj na strone mBanku, do pomocy.
    • volta2 Re: M-bank wyśle mi pieniądze za granicę? 02.11.06, 10:58
      to jak przesłać? Zostaje tylko western union?
      • monisia98 Re: M-bank wyśle mi pieniądze za granicę? 02.11.06, 11:09
        polecam pko sa jest najtanszy - pko bp bierze prowizje okolo 89 zl , inne banki
        nawet do 100 zl - pko sa wziol ode mnie 65 zl i to bylo bardzo tanio za
        wyslanie 48 euro do niemiec na konto - bo osoba ktorej wysylalam nie godzila
        sie na przelew wester union - wiec jesli masz mozliwosc wyslanie poprzez ta
        opcje lub poprzez paypala lub tez moneybookers - korzystaj z tego bo to jest
        bardzo tanio.
        Ja obeszlam wszystkie banki jakie mozliwe wiec albo zadali posiadania konta
        walutowego w ich banku zeby te pieniadze przelac albo w ogole nie wysylali lub
        tez kazali placic slona prowizje. Wysylalam kase jakies 1,5 mies. temu.
        • peggy.lee Re: M-bank wyśle mi pieniądze za granicę? 02.11.06, 18:08
          Wydaje mi sie, ze Multibank jest tanszy od pko. W tej chwili nie pamietam
          stawek, ale na wszelki wypadek polecam sprawdzic.
          • aga55jaga spróbuj tutaj 02.11.06, 18:47
            wiem że dziewczyny korzystają z tego banku w przelewach do Polski - z Polski
            chyba też są możliwe - ponoć stosuja korzystny przelicznik walutowy
            • aga55jaga kurdę link :D 02.11.06, 18:47
              big_grin

www.moneybookers.com/app/?l=PL
              • mooh Re: kurdę link :D 02.11.06, 19:51
                Moje Panie,

Mój mąż pracuje w banku i zapytałam go, jak przelać pieniądze za granicę po
                najniższych możliwych kosztach. Podobno funkcjonuje w niektorych bankach coś
                takiego jak euroelixir. Sa to przelewy w EURO do krajow gdzie płaci się w EURO
                koszt takiego przelewu waha się w zależności od kwoty samego przelewu od 9,5 do
                30 PLN. Maksymalna kwota przelewu to 12 500 EURO

cennik:

do kwoty 250 EUR - 9,5 PLN
                w kwocie od 250,01 do 2 000,00 EUR - 18 PLN
                w kwocie od 2000,01 do 12 500,00 EUR - 30 PLN

Polecenie przelewu aby zakwalifikowac sie do euroelixiru musi spełniac co
                następuje: "Polecenie przelewu na rachunek bankowy na terytorium UE (także do
                innego banku krajowego), w walucie EURO, w kwocie mniejszej lub równej 12 500
                EUR, z podanym kodem BIC banku beneficjenta, jego rachunkiem w standardzie IBAN
                i określeniem kosztów SHA (prowizje i opłaty Banku ... pokrywa zleceniodawca, a
                koszty banków trzecich - beneficjent)."
                • volta2 Re: kurdę link :D 02.11.06, 20:24
                  Noo, wielkie dzięki, powinnam jutro ruszyć na wysłanie tej zaliczki, i trochę
                  mnie przeraziły koszty prowizji, choć tak naprawdę nie mam wyjściasmile
                  Teściowa w banku wiele lat pracowała, zadzwonimy do niej, może też coś podpowie?
                  Nie wiesz, w których konkretnie bankach coś takiego jak ten "euroelixir"
                  funkcjonuje?

No, i dzięki dziewczyny za podpowiedzi, bo okzało się, że ten western union nie
                  taki atrakcyjny, bo nie przelewa wprost na konto, tylko trzeba się po forsę
                  zgłosić.
    • dido_dido Re: M-bank wyśle mi pieniądze za granicę? 04.11.06, 15:55
      Mam rachunek w Millennium. wysyłałam do Niemiec prawie 600 euro. Prowizja
      wyniosła 20 złotych. Na dodatek nie musiałam ruszać się z domu bo zrobiłm to
      przez millnet. Kurs sprzedaży dla dewiz.
      Iwona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka