brygida99 05.12.06, 14:42 jak wyżej nie mogę sie dodzwonic ,a pilie potrzebuję info ,czy mozliwe sa zwroty towaru...zdublowalam z męzem prezent;-(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pannajoanna Re: ikea-czy mozna zwracać towar? 05.12.06, 14:44 Tak, przez około 30-40 dni od daty zakupu. Z paragonem i w oryginalnym opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: ikea-czy mozna zwracać towar? 05.12.06, 14:44 www.ikea.com/ms/pl_PL/about_ikea/store_experience/return_policy.html żebyś się już nie męczyła tym dzwonieniem Odpowiedz Link Zgłoś
brygida99 Re: ikea-czy mozna zwracać towar? 05.12.06, 14:53 Aluc-dzięki) szukalam na ich stronie...ale widac cos dziś ślepam)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: ikea-czy mozna zwracać towar? 05.12.06, 14:45 jesli masz paragon to wszedzie mozesz oddac towar chyba w przeciągu 7 dni Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: ikea-czy mozna zwracać towar? 05.12.06, 14:51 Bzdura. Ten przepis nie obowiązuje już od kilkunastu lat. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: crises czyli jak jest skoro znasz nowsze proc 05.12.06, 15:10 Nijak. Nie możesz zwrócić pełnowartościowego towaru w ogóle, jeśli nie wyrazi na to zgody sprzedawca, z wyjątkiem sprzedaży "poza lokalem firmy" (czyli jak Cię akwizytor dopadnie w domu albu na ulicy), sprzedaży przez Internet - tu masz 10 dni na odstąpienie od umowy (nie dotyczy aukcji). Ogólnie, wyjąwszy przypadki opisane powyżej, przyjęcie takiego towaru zależy wyłącznie od dobrej woli sprzedawcy, który może się na to zgodzić, ale nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 guzik prawda 05.12.06, 17:04 mozna zwrocic zawsze, nie znasz przepisow to nie pisz bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: guzik prawda 05.12.06, 17:14 Oczwiście, że w ikea można zwrócić towar bez żadnego tłumaczenia się, sama to wiele razy praktykowałam Podobne praktyki przyjmuje też na szczęscie coraz więcej sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
ochotka69 Re: guzik prawda 05.12.06, 17:21 Shady nie masz racji, sprawdz dobrze wszedzie nie mozna zwrócić towaru, niestety ta ustawa została cofnieta dobrych pare lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: guzik prawda 06.12.06, 09:47 Podaj aktualną podstawę prawną. (A jeszcze lepiej, pardon my French, nie bredź, jak się nie znasz.) Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Crises ma rację. Na stronie UOKiK ... 05.12.06, 19:46 ... można to przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: Crises ma rację. Na stronie UOKiK ... 06.12.06, 09:48 A konkretnie: www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/faq/#pytanie6 Odpowiedz Link Zgłoś
jamile oczywiście że można 06.12.06, 12:57 i masz na to całe 60 dni: www.ikea.com/ms/pl_PL/about_ikea/store_experience/return_policy.html ja robiłam tak kilkakrotnie - zero problemów Odpowiedz Link Zgłoś