Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie w PZU

IP: *.* 26.02.03, 11:06
Jestem ubezpieczona w PZU.Z tytułu urodzenia dziecka należą się i mi i mężowi pieniążki (w naszym przypadku po 1200 zł).Pytanie moje polega na tym w jaki sposób się to załatwia i ile się czeka na wypłatę .Tzn czy idzie się z aktem urodzenia do PZU czy może załatwia to zakład pracy ponieważ podlegamy ubezpieczeniu grupowemu.No i w jaki sposób odbiera się pieniążki czy w kasie czy czeka się na przelew pocztą?Pytam ponieważ nie mamy kasy na wózek ani łóżeczko i właśnie z tych pieniążków planujemy je kupić.Jeżeli trwa to zbyt długo to może lepiej pożyczyć i kupić wszystko już teraz?
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaSK Re: Ubezpieczenie w PZU IP: *.* 26.02.03, 11:27
      Nie wiem, czy coś się zmieniło, bo ja 2,5r temu zalatwiłam to od ręki tzn. mąż poszedł z aktem urodzenia do PZU, wypisał druczek i od ręki dostał pieniążki.
      • Gość: AniaSK Re: Ubezpieczenie w PZU IP: *.* 26.02.03, 11:28
        A, oczywiście z zakładu pracy pobrałam taki druczek, że jestem ubezpieczona (z nr polisy, kwotą itp) i to też trzeba było okazać.
    • Gość: kasjana Re: Ubezpieczenie w PZU IP: *.* 26.02.03, 19:29
      W zakładzie pracy okazuje się akt urodzenia dziecka. Księgowa lub kadrowa wypełnia druczek i dołącza deklarację zgłoszeniową. Z tym idzie się do PZU. I oni wypłacają od ręki, stemplują tą deklarację. Potem trzeba ją odnieść do zakładu pracy.
    • Gość: Agnieszka.Z Re: Ubezpieczenie w PZU IP: *.* 27.02.03, 20:28
      ja na ubezp. grupowym czekałam jakieś 3 tyg. a mąż ,że ma indywidualne załatwił od ręki przedstawiając tylko akt urodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka