ludek_edziecko 08.04.03, 12:26 Mój brat prowadzi firmę. Rozlicza się za pomocą KPiR. Z poprzedniego roku zostały nie sprzedane towary. Czy ktoś wie jak wypełnić PIT, albo gdzie znaleźć informacje na ten temat Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psottka Re: PIT 36 11.04.03, 23:07 Oto strony z wszystkim co potrzebne do wypełnienia PIT-u: www.pit.pl/http://www.pity.pl/pity2002/index.htm Owocnego PITolenia _______ Psottka z Zuzanką (02.09.02) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mm Re: PIT 36 14.04.03, 08:50 jesli się prowadzi KPiR to na koniec roku robi się tzw BO czyli bilans otwarcia który wchodzi ze swoją warotścią towaru na nowy rok, innaczej można by to nazwać remanentem; jest to obowiązkowe jesli cokolwiek zostaje - a chyab nie ma możliwości żeby coś nei zostało... nie wiem dokładnie jakto fachowo nazwać ale od wartość tego bilansu wchodzi w ten skończony rok rozliczeniowy i płaci sięod tego podatek Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda42 Re: PIT 36 15.04.03, 17:16 Trzeba zrobić inwentaryzację na na ostatni dzień roku i policzyć ilość i wartość towaru. W PIT;cie 36 i informacji do niego jest rubryka gdzie wpisuje się wartość z inwentaryzacji ( albo inaczej spisu z natury). Ja tez prowadzę książkę przychodów i rozchodów ale dla firmy usługowej wiec mnie inwentura nie dotyczy ale jakby co to pytaj. Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś