Dodaj do ulubionych

urlop macierzynski

30.01.07, 17:03
jak wyglada sytuacja na urlopie macierzynskim? do kogo i z jakimi dokumentami
należy się udać. Mam pytanie dotyczące też dodatkowych świadczeń,gdzie można
się o nie starać?słyszałam o ubezpieczeniach grupowych w pracy, i z tego
tytułu wypłatach. czy są jakieś inne-poradźccie!
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ktos1232 Re: urlop macierzynski 30.01.07, 19:12
      masz becikowe i jeśli w pacy podlegałaś pod ubezpieczenie grupowe, to dostaniesz
      świadczenie z tytułu urodzenia dziecka od zakładu ubezpieczeń, najlepiej udaj
      się do kadr, a tam wszystkiego się dowiesz jak i co załatwić z tym świadczeniem smile)
      a na urlopie sobie siedzisz i zajmujesz się tylko wychowywaniem maluszka smile)
      nie rozumiem o co Ci chodzi z tym:"do kogo i z jakimi dokumentami należy się
      udać" - ja po urodzeniu jak najszybciej załatwiłam akt urodzenia w Urzędzie
      Stanu Cywilnego (potrzebni są rodzice z dowodami osobistymi i swoimi odpisami
      aktu urodzenia, jest też jakaś opłata skarbowa, ale nie pamiętam ile to było) i
      już z aktem udałam się do pracy, a później po nadaniu nr pesel udałam się do
      urzędu gminy żeby mi na akcie wpisali pesel dziecka smile) z tym poszedł mój facet
      do miejskiego ośrodka pomocy społecznej po becikowe, a świadczenie z pzu dopiero
      niedawno załatwiłam, bo musiałam osobiście jechać do oddziału pzu i złożyć
      wniosek o wypłatę - wszystkie potrzebne do tego dokumentu dostałam od zakładu
      pracy smile))
      czy te informacje Ci wystarczą ?smile))
      • mjarczak Re: urlop macierzynski 05.02.07, 16:33
        tak, super. dzięki za podpowiedzismile
        • ktos1232 cieszę się, że Ci pomogłam 05.02.07, 17:38
          w razie pytań pisz na moją skrzynkę gazetową smile))a w miarę możliwości doradzę co
          i jak smile))
          powodzenia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka